Компликовано веома питање,на који начин сте одабрали тај број,да ли их можда имате више које сте регистровали или један?Уопште не знам шта треба урадити нити шта би било паметно,поприлично сам анксиозна према овом~најрадије би да се уведе фиксни а немам истомишљенике и ништа од тога.
Svojevremeno kod Karica ( jos pre 2000-te) su davali brojeve tipa 063-200-000 ( sa 6 cifara) a moja firma je 90-tih radila za Karice u Moskvi te su nam oni dali neke promotivne brojeve i telefone i u Moskvi (naravno ruske brojeve) i u Beogradu. Mene dopao jedan ali smo se kolega i ja medjusobno menjali, on je imao recimo 063-265-265 a ja 063-266-557 (njegov sam izmislio a moj je istinit). U svakom slucaju taj broj sam imao sledecih 12-13 godina, dok nisam otisao u inostranstvo, tad sam ga prebacio iz postpaid na prepaid, te mi je brat uplacivao na 3-4 meseca neku kintu da bi broj bio operativan.
No, dobijem mail od brata da je 2 godine po mom odlasku iz Srbije taj broj oduzet od strane provajdera (mislim da su tad imali ime Telenor), kazu zbog toga sto broj nije bio aktivan. Naravno da sam im se nazuljao keve kad sam dosao u Srbiju, kaze mi lik iz njihove korisnicke sluzbe da to sto posaljem 4 sms-a na godinu dana ne smatraju za aktivan broj. No, posle saznadoh da su telenorovi zaposleni "lovili" takve brojeve (jer su znali da je vlasnik u inostranstvu) i prodavali ih novopecenim skorojevicima, sto stariji" broj, ti sa 6 cifara od kojih je prvi 2, su medju takvim ljudima smatrani kao da si ti na pocecima mobilne telefonije u Srbiji bio neko i nesta, kao neki stastusni simbol medju njima, smesno skroz. No, takve brojeve su prodavali za 1,5-2,0 hiljade eura, one sa "okrugli" ili ponavljajucim ciframa i za 5 hiljada jurica. Fina extra kintica za nekog ko zivi od plate sluzbenika.
Cuo sam od ljudi koji su pokusali da me pozovu na taj broj da su imali neprijatna iskustva sa novim vlasnikom tog broja. Naravno da sam okrenuo moj stari broj, javio se jaran, bukvalno jaran iz Drvara ili Glamoca, " a stooo, me zooves bolan" i ladno me otera u p.m. sa pretnjom da ce da mi slomi noge. OK, time je zasluzio da ga sa vremena na vreme zatrpam spam porukama, dobije ih kad se setim toga, legne mu 100-tinak odjednom generisanih preko aplikacija.
Sto me sve ovo podseti, vreme je da mu posaljem novi lager spam poruka