На који начин се одговорно вози јак ауто?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zauz

Legenda
VIP
Poruka
50.553
Бемве икс седам је на пример изузетно јак ауто (одбојан,гломазан) и треба да га вози одговоран,потпуно трезан возач,наспаван који има фокус на пут.

Многи тако јаки аутомобили су због тренутка непажње (не пишем о томе ако је неко под дејством алкохола или чега већ) у вожњи изазвали несрећу или несреће са смртним исходом или повредама.

Јак ауто зна да повуче особу јер делује сигурно (ваздушни јастуци,кочиони сустеми ипак је данас технологија напредовала) међутим то повуче и изгуби се осећај о одговорности.

Наравно да одговорност постоји и за одржавање таквог аута (чак и половни су екстремно финансијски захтевни),наравно да се дешавају саобраћајне незгоде а на који начин се одговорно вози јак ауто?

Бемве икс седам је на пример изузетно јак ауто (одбојан,гломазан) и треба да га вози одговоран,потпуно трезан возач,наспаван који има фокус на пут.

Многи тако јаки аутомобили су због тренутка непажње (не пишем о томе ако је неко под дејством алкохола или чега већ) у вожњи изазвали несрећу или несреће са смртним исходом или повредама.

Јак ауто зна да повуче особу јер делује сигурно (ваздушни јастуци,кочиони сустеми ипак је данас технологија напредовала) међутим то повуче и изгуби се осећај о одговорности.

Наравно да одговорност постоји и за одржавање таквог аута (чак и половни су екстремно финансијски захтевни),наравно да се дешавају саобраћајне незгоде а на који начин се одговорно вози јак ауто?
Vozis koliko si sposoban tj ako nisi iskusan polako.

Takve automobile bi zakon trebao tretirati kao ORUŽJE, što bukvalno i jesu.

I za vožnju bi trebalo uvesti SPECIJALNU DOZVOLU, isto kao za oružje.

Takve automobile bi zakon trebao tretirati kao ORUŽJE, što bukvalno i jesu.

I za vožnju bi trebalo uvesti SPECIJALNU DOZVOLU, isto kao za oružje.
To je izjava na nivou "da sam ja neka vlast ja bi sve to uza zid..."

Naravno da predlog nema veze sa životom.

Svaki auto je potencijalno oružje (ako recimo nekoga hoćeš njime da ubiješ, pregaziš, i sl), ali isto to važi i za kuhinjski nož, makaze, ciglu, kamen, itd.

Nije to nikakakva razlika. Čak je taj X7 i lakše voziti nego, recimo, neku staru Ford Fiestu.
Taj gabarit nije toliko primetan u vožnji kao što izgleda. Plus što je vrlo pregledan, kamere, senzori, razni sistemi proklizavanja i slično.

E što se tiče same snage, pa tu samo treba malo mozga i razuma. I ne biti paljevina koja driftuje i prži ta kolezgara. Normalan čovek bi trebao da prevaziđe do 20 godine maksimalno.

Nije problem što je konkretno taj auto jak. Nije problem ništa osim prosečnog Srbende koji čim skupi lovu ili se zaduži kao rob odmah seda u jači auto i misli da je kupio i put i zakone i propise. Zašto kod nas ljudi sa boljim, savremenijim i dokazano bezbednijim automobilima prave najviše prekršaja, saobraćajnih nezgoda i nesreća? Pa mentalitet. Evo mene ne vozim više kola od 1200 kubika i sad moram da vozim svuda 180 na sat jer mi se može. I zadužio sam se ko kreten za kola pa sad nemam 2000 evra za popravku pa idem nebezbedan jer me bole ćoše. To su takvi mentalni sklopovi kod nas u većini slučajeva i zato je tako Voze se mnogo bolja, kvalitetnija i moćnija vozila po inostranstvu u civilizaciji ali tamo postoji neka kultura i bolji mentalitet.

Jak i moderan auto se vozi bolje, lakše i sigurnije od sklopocije…
Ako će neko da pravi prekršaje, od prebrze vožnje do riskantnih preticanja na primer, nije to do jakog auta, nego stanja uma vozaca.

Zaključak, ako finansije nisu problem, kupite nov automobil.
Taj moderan auto nema nikakav feedback sa putem, sve je elektronski kontrolisano.

Jak? 700 HP plus, torque 700 plus? Koliko ja znam bmw je ko mrtav konj ma koliko konja imao, nema tu osjecaja snage.

Poslednja izmena:
Pitanje je odlično postavljeno, odgovornost kada se vozi bezbedan auto je veća, jer moraš da čuvaš one koji ne znaju da voze, a voze plastiku. Naročito, ako se i računica uklapa, pa ako tim autom udariš neki auto, praviš sebi štetu jer moraš da platiš mnogo više nego kada to uradiš nekim plastičnim. Drugo, osiguranje ti ne plaća ni tvoju štetu, ako te oglase krivim, a štete su u visini novog auta niže kategorije...

kad se spusti gas pred kontrolu

To je izjava na nivou "da sam ja neka vlast ja bi sve to uza zid..."

Naravno da predlog nema veze sa životom.

Svaki auto je potencijalno oružje (ako recimo nekoga hoćeš njime da ubiješ, pregaziš, i sl), ali isto to važi i za kuhinjski nož, makaze, ciglu, kamen, itd.
Idi begaj prijatelju, pa ti si ozbiljan čovek, ti sasvim dobro znaš da više ljudi ubiju automobili nego kuhinjski noževi, makaze, cigle, kamenje, divlje životinje i lovačke puške zajedno ?

Valjda je krajnje vreme da se nešto promeni majku mu ?

Back