Na koji nacin leciti svoju frustraciju

looodica

Buduća legenda
Poruka
34.720
Zivot je tezak .... Da krenemo odatle. Mnogo nervoze, mnogo svacega, svakakvih ljudi sa svakakvim ponashanjem ...

Kako izleciti svoje besove? Kako pomoci sebi u izbacivanju negativne energije iz sebe? Neki misle da je najlakshi nacin da nadju zrtvu pa da se na njoj istresu.

Shta vi mislite ?

Koji je, po vama, pravi nacin za lecenje ove vrste nervoze?

Zivot je tezak .... Da krenemo odatle. Mnogo nervoze, mnogo svacega, svakakvih ljudi sa svakakvim ponashanjem ...

Kako izleciti svoje besove? Kako pomoci sebi u izbacivanju negativne energije iz sebe? Neki misle da je najlakshi nacin da nadju zrtvu pa da se na njoj istresu.

Shta vi mislite ?

Svoja lična nezadovoljstva nikada ne "istresam" na drugome/drugima, jer niko mi nije kriv nizašta. Niti ja ikoga krivim. za sve svoje greške, propuste, ili verovanja u nešto, nekoga snosim sama i preuzimam punu ličnu odgovornost. Odgovorna sam za sebe i za svoj život. Shodno tome, i sve ono što mi je ok, i sve što mi je loše, negde krivim sebe. veoma sam saookritična , nisam sujetna i nastojim da ne iskaljujem na nikome bes, ili naprosto da se "istresam" jer mi niko nije kriv za ovako, kako mi je. Ili nije. Ja kada sma osećala strašnu nemoć, ljutnju, bes, ja sma bila trčala maltene do iznemoglosti. I besomučno sma čitala. Kasnije sma imala velike zdravstvene tegobe, i nažalost više ne mogu da trčim, ali čitam, čitam, naprosto "gutam" knjige, jer u njima ne lečim niti bes, niti ljutnju, nista...Mozda tražim utehu u njima. Trazim odgovore na pitanja, koja sebi ne umem da postavim, a još manje da na ista odgovorim. Ma, koliko Vama glupo zvučalo, tako je...Nisam destruktivne prirode, da uništavam druge. Što će reći, da po svoj prilici onda jesma negde autodestruktivn ako nikada ne usmeravam svoj bes, ljutnju ili nemoc prema drugome. Nikad mi neko nije okidac da se ja "ispraznim", čak i kada to zasluži. Možda bih danas bila sretnija ili naprosto samo pametnija, da sma radila drugacije, ali mozda zdravija, da nisam isla "protiv sebe". Da sma i ja umela da se izvičem, izvredjam druge ljude, jer mi nešto ne ide, jer me nešto peto boli...Ma, koga boli dupence za to, pitam ja, Vas...Nikoga, more. Nikoga. Jer svako gleda sebe. Ljudi su sebična bića. Pravi način...transformisati je u nesto pozitivno. Preokrenuti je u pokretacku, umesto u rusilačku. U kreativnu. Sto kazu, kada pobedimo negde sebe, pobedili smo najljućeg protivnika. Dobro je meni moja mama govorila u danima bolesti: "Jelena, tebe će tvoji principi da koštaju u životu, ti si sama svoj najveći neprijatelj"...I gle čuda, moram joj dati za pravo. Bila je u pravu. ♥

Shta vi mislite ?

Poseta psihologu..:)

Svoja lična nezadovoljstva nikada ne "istresam" na drugome/drugima, jer niko mi nije kriv nizašta. Niti ja ikoga krivim. za sve svoje greške, propuste, ili verovanja u nešto, nekoga snosim sama i preuzimam punu ličnu odgovornost. Odgovorna sam za sebe i za svoj život. Shodno tome, i sve ono što mi je ok, i sve što mi je loše, negde krivim sebe. veoma sam saookritična , nisam sujetna i nastojim da ne iskaljujem na nikome bes, ili naprosto da se "istresam" jer mi niko nije kriv za ovako, kako mi je. Ili nije. Ja kada sma osećala strašnu nemoć, ljutnju, bes, ja sma bila trčala maltene do iznemoglosti. I besomučno sma čitala. Kasnije sma imala velike zdravstvene tegobe, i nažalost više ne mogu da trčim, ali čitam, čitam, naprosto "gutam" knjige, jer u njima ne lečim niti bes, niti ljutnju, nista...Mozda tražim utehu u njima. Trazim odgovore na pitanja, koja sebi ne umem da postavim, a još manje da na ista odgovorim. Ma, koliko Vama glupo zvučalo, tako je...Nisam destruktivne prirode, da uništavam druge. Što će reći, da po svoj prilici onda jesma negde autodestruktivn ako nikada ne usmeravam svoj bes, ljutnju ili nemoc prema drugome. Nikad mi neko nije okidac da se ja "ispraznim", čak i kada to zasluži. Možda bih danas bila sretnija ili naprosto samo pametnija, da sma radila drugacije, ali mozda zdravija, da nisam isla "protiv sebe". Da sma i ja umela da se izvičem, izvredjam druge ljude, jer mi nešto ne ide, jer me nešto peto boli...Ma, koga boli dupence za to, pitam ja, Vas...Nikoga, more. Nikoga. Jer svako gleda sebe. Ljudi su sebična bića. Pravi način...transformisati je u nesto pozitivno. Preokrenuti je u pokretacku, umesto u rusilačku. U kreativnu. Sto kazu, kada pobedimo negde sebe, pobedili smo najljućeg protivnika. Dobro je meni moja mama govorila u danima bolesti: "Jelena, tebe će tvoji principi da koštaju u životu, ti si sama svoj najveći neprijatelj"...I gle čuda, moram joj dati za pravo. Bila je u pravu. ♥

Dok živimo dužni smo da pobeđujemo sebe, tako postajemo bolji ljudi.......opet iz sebičnih, ne u negativnom smislu, razloga, trebamo uvek i samo uvek pobeđivati sebe.....mada pobediti u životu i one neprijatelje pored nas jača duh.....i to na način koji nama godi i poklapa se sa našim principima.....obožavam da budem principijelna, pogotovo prema ulizničko-podaničkim dušama, grozna sam prema njima i uživam da ih i ponizim i uvredim bez imalo griže savesti....

to mi prvo padne na pamet..ali opet ako je okruzenje dovelo do toga ipak sam za neke radikalnije promene istog i zivotnih navika

Lako je menjati navike kad znaš uzrok tj. zbog čega ti je teško..
Medjutim frustracija obično vuče duboke korene, znači stiče se u detinstvu, pubertetu i samim tim kreira nečiju ličnost kroz odrastanje..
To je teško prevazići bez stručne pomoći..

Lako je menjati navike kad znaš uzrok tj. zbog čega ti je teško..
Medjutim frustracija obično vuče duboke korene, znači stiče se u detinstvu, pubertetu i samim tim kreira nečiju ličnost kroz odrastanje..
To je teško prevazići bez stručne pomoći..
dobro samo sam po uvodnom postu stekao utisak da su neke zivotne prepreke i ljudi..posao..doveli do stresa..polazim od sebe da sam do pre par godina bio druga osoba totalno rasterecena i neopterecena..uvek pozitivna i nasmejana..nikakvih promena raspolozenja na gore..internet itekako ima ulogu u tome pa nikako ne povezujem period pre njega sa pomenutim problemima

Shta vi mislite ?

vozis bicikl kroz prirodu trcis ,skijas , planinaris ,ali to radi sve sama . Jer se da desiti da se u drustvo nadje isto netko tko bi svoj bijes ispoljio kroz tu akticnost

Shta vi mislite ?

Najcesce izbrojim do deset,udahnem..Ukoliko se ne setim tog u momentu,zalupim vrata i izadjem u polje dok me ne prodje:)

Shta vi mislite ?

Naci mir u sebi, raditi na svojim osobinama, samosavladavanju itd...
nauciti mudro postupati, ne gneviti se, jer time sebi naudjujemo...
ne nervirati se...
sve je stvar odluke...

Verom...

A na drugima leciti svoje frustracije je nedopustivo.

Poslednja izmena:

Shta vi mislite ?

mrzim kad neko svoje frustracije iskaljuje na nekom ko nije ni kriv ni dužan.

ja to ovako a i drugima preporučujem:

bruce-lee-punching-bag-o.gif

Uglavnom sam dosta statičan i sve što radim rješavam u zadnjem trenutku. Tako se ne suočavam sa situacijom koja me frustrira, ne rješavam problem već ga potiskujem i ignorišem a onda u sred nečega zastanem i shvatim da se loše osjećam da nesto nije ok i da me muči. Tako malo istražim sebe i vidim da je to još ona ista stvar koju sam odložio sa strane. Opet onda malo racionalizujem obećam da ću to već ubrzo riješiti i sve ostavim na istom.

Back