Na koji nacin leciti svoju frustraciju

Nema to nishta sa snalazljivosti vec sami filozofi oko mene tako da mi ne trebaju filozofi i na krsti....
Ne bezim ja od mudrosti i pameti,dovoljno sam i mudra i pametna za sebe naravno a za druge me ni ne interesuje....
Moja pamet se moze videti u RL i te kako a ovde se ni ne trudim da je pokazem....
Nema slova G od glupe osobe kod mene...barem mi nikada niko to nije rekao a mozda su me i slagali:think: ma da mora da je to garant.....

a-ha eve je frustracija :lol:
malo gruba sala...a sad ozbiljno da odgovorim.....izbacivanje negativne energije.....meni najlakse uspeva sa jednim vidom meditacije. nista organizovano samo biti sam sa sobom izbaciti negativno udahnuti pozitivno i baterije su pune. i priroda naravno uvek pomaze. sunce. mislim da svaki covek ima svoj sistem za izbacivanje negativne energije... a prava je mudrost otkriti ga.

a zašto se ne trudiš ovde da je pokažeš..?
pa dobićeš mnogo reputacija, vidi kako ja..

Izvini molim te a kome da je pokazem i kome ja ovde da se dokazujem majke ti.......kao prvo nisam doshla ovde da pametujem kao drugo ovde sam cisto iz zezanja....eto tek da se zna

A kao shto sam rekla na jednoj temi vec te reputacije mi nishta ne znace niti me interesuju....

Frustracija (nezadovoljstvo) se javlja kad u motivacijskom delu dodje do prepreke koja nam privremeno sprecava ili konacno spreci postizanje odredjenog cilja. Neke zelje ne mogu biti odma zadovoljene ili su cak nedostizne (sami se dovedemo u stanje frustracije, zbog suprotnih zelja, potreba, interesa i nacina na koji posmatramo prepeke.). Zato je pozeljno preispitati sebe (kakva su nasa ocekivanja, realne mogucnosti, sposobnosti, koji su nam prioriteti...).
Nacini reagovanja na frustracije i nivo frustracijske tolerancije pojedinca su razliciti, jer ljudi nisu jednako osetljivi na frustracije (stvaraju smetnje u organizmu - anksioznost, nerazumevanje sa okolinom...)

Mozemo ih konstruktivno resiti ako se soucimo sa problemom, uklonimo prepreku ili odlozimo resavanje problema za kasnije.
Nekonstruktivno suocavanje (bezanje od problema, strah...) moze voditi ka agresivnom ponasanju (svaka agresivnost nije posledica frustracije).

Za dugorocno zadovoljstvo potrebno je souciti se sa cinjenicama, zameniti lose navike konstruktivnim radom, postaviti sebi realan cilj, ne ocekivati brze rezultate i steci duhovnu ravnotezu.

Ne treba se nervirati oko spoljasnjih situacija na koje nemamo uticaj. Ne mozemo promeniti svet, ali mozemo sebe, svoj nacin razmisljanja, posmatranje sveta.

Poslednja izmena:
znas li od kada potice mudrost '' u zdravom telu, zdrav duh''?
potrebno je uspostaviti ravnotezu izmedju fizickog i mentalnog..
ne radi se samo o praznom fizickom praznjenju, nego o izazivanju fizioloskih procesa u telu koji izazivaju lucenje seratonina, koji nam omogucava da napravimo balans sa onim ruznim i teskim..
to je jedini zdrav nacin..
ciljana fizicka aktivnost..
kvalitetno umoris telo i onda ti psiha bude zadovoljna bez obzira na negativne nadrazaje..

Nadovezao bih se na ovu poruku - tako je.
Ali nije zgoreg poznavanje fizicke kulture, ili konsultovanje strucnog lica za osmisljavanje nekog programa. Jer neadekvatna fizicka aktivnost dovodi do povreda i oboljenja.

Sto se tice teme, mislim da je sve to individualno. Meni recimo veoma pomazu muzika i humor, kao i pomenuta fizicka aktivnost - to mogu da budu cak i samo duge setnje. Naravno, da to moze biti i druzenje s kucnim ljubimcem, osobama koje volimo, ili koje su pozitivne, dobre, zatim razne vrste hobija, citanje ili na primer internet forum. ;) U sustini - sto vise pozitivnih zivotnih sadrzaja kao kontrateza onim neizbeznim negativnim.

Svrsishodno je raditi i na fundamentanim promenama u zivotu - promeni posla, mesta stanovanja, drustvenog ambijenta u kom se kreces, ili bilo cega sto doprinosti frustracijama. Iako je tako nesto najteze uciniti, ne treba odustajati ni od takvih promena, koje se istina mogu ostvariti jedino "na duge staze".

okej, a recimo saznaš da uzrok tvoje frustracije leži duboko zakopan u detinjstvu.
kako ćeš odatle da ga eliminišeš?

A ako leži u prethodnom životu? :lol: Nisam sigurna da shvatam poentu tvog pitanja, imam utisak da insinuiras da postoje frustracije kojih je nemoguće rešiti se.
Inače, nemam frustracije koje leže duboko u detinjstvu. Hipotetički, pošto poznajem sebe, sigurno ne bih dozvolila da me bilo šta truje a da ja ne preduzmem nešto povodom toga. Koliko je meni poznato frustracije čiji je koren u detinjstvu leče se uz pomoć psihoterapije ako su jako bolne i ozbiljne.

prva rečenica - fatalna greška
prvo se mora osloboditi predubeđenja o bilo čemu
resetuješ se i zaboravi sve što znaš i misliš da znaš
život je prosto život
bez ikakvih epiteta ovakav onakav
onakav je kako ga doživiš i živiš a tu utiče iks fakora među kojima je ipak dominantan čovek
frustracija?
sagledaj predmet, uzrok, smislenost i rešenje frustracije.
frustracija je odsustvo zadovoljenja naše potrebe ili želje.
koja je to potreba? zašto nije zadovoljena? jeli ona realna, jeli to stanje promenjivo, ko je krivac? onda vidiš šta logično može da se uradi

mhmm..i? kako se to radi?
samo kažeš - od sada prestajem da se samosažaljevam--hokus..pokus..ili?

moraju ljudi prvo da shvate da je poenta u energiji a ne u novcu... frustracije nastaju kad gubimo kotrolu nad tom energijom a bes potom iskaljujemo na drugima koji su ogledala nas samih... ljudi se ne plase treceg sveckog ali kada treba da se suoce sa svojim mesecarskim nesvesnim delom sebe tu se bude demoni.u mikro kosmosu nase svesti nalaze se naznake mocne sile, prihvatite sebe onakvima kakvi zaista jesmo i naklonice nam se mocene sile, ja zasita vise ne mogu da se obmanjujem..kad ljudi budu shvatili sta ih to cini tesko uslovljenim i zavisnim bice slobodni..

Jel ti bese imao fakultet? Ako imas, skeniraj diplomu da se vidi i odmah ti dam reputaciju. Samo za misice ne dam.

Imam ga i dalje! :-ppp

Spremi i 500 evrica i skeniram evo odmah.Tj slikam jer nemam sken!

Ma sta 500, hiljadu spremi! Kad mogu da uzmem, bar da uzmem sto vise!

Hahah, ovo je dobra fora, moram sto vise ljudi da ubedim da nemam diplomu , pa onda ide ladan tus i tacno ce se upecati neko da stvarno stavi pare!

Zadnji je bio onaj profesor istorije ili cega vec koji se zalaze za prebijanje dece na casovima, i on je bio tu negde , jos malo pa za LAzu Lazarevica koliko se bavio mojim zivotom.

Koja je to psihopatologija bila ccccc. Cak je i skenirao svoj index i zalepio ga na forum hahahahhaha Kakav je to frik....Sta sve ljudi nece da urade kada su isfrustrirani.

Nije fora da stavim ovako...S*****ce se neki, i gotovo.Kraj! A ovako se muce ceo zivot i radi im masta. Ovi drugi i kad bi videli diplomu oboleli bi od paranoidne sizofrenije i opet mi ne bi verovali.

Zivot je tezak .... Da krenemo odatle..... Mnogo nervoze, mnogo svacega, svakakvi ljudi sa svakakvim ponashanjem ...

Kako izleciti svoje besove? Kako pomoci sebi u izbacivanju negativne energije iz sebe?

Neki misle da je najlakshi nacin da nadju zrtvu pa da se na njoj istresu.....

Shta vi mislite ?

Koji je, po vama, pravi nacin za lecenje ove vrste nervoze?

Ima više načina, na pr. ovde na forumu sam pre dve-tri godine doživela neviđeno šikaniranje od strane jedne članice foruma, iz jednostavnog razloga jer joj se nije dopadalo ono što pišem i kako pišem. Iz nekih meni nepoznatih izvora je došla do mojih generalija i privatno me strašno maltretirala.
Ja kao svaka naivna budala sam pokušala da je raskrinkam ovde na forumu, ali, čim napišem neki post na konto njenog karaktera, odmah opomena, pa na kraju i ban od pet dana. Znači, neko može, neko ne, sve je stvar snalažljivosti. Ona je umela mene da zajebava ispotiha i naoko bezazleno, ja ne umeh, već udarih đonom, ko velim, aj da kažemo šta imamo, pa dobih po labrnji.
Elem, strašno sam besna, jer ni kriva ni dužna dobijam packe, a ja nisam počela prepucavanje, samo što sam bila glupa pa PP nisam nikome prosledila, već na uvrede odgovarala direktno na forumu. E, sad sam rešila da svoj bes isteram na čistac, otići ću dotičnoj direktno u kuću i lepo joj objasniti da samnom nema zajebancije. Nadam se samo da će joj i muž i kćerke biti prisutni, pa kom opanci, kom obojci, baš sam znatiželjna koja će od nas dve ostati na ovom forumu posle moje diverzije:rotf:

Back