Quantcast

na koji nacin ce Srbija pokazati da ne prizaje Kosovo

truba21

Primećen član
Banovan
Poruka
639
***** slanje vojske na Kosovo, evo kako demokrate planiraju da svima stave do znanja da Srbija ne priznaje Kosovo:
SAMO OSTRO BREEE I ODLUCNO! NEMA SALE SA DEMOKRATAMA!


Srbija će plaćati kosovski dug
21. februar 2008. | 17:14 -> 08:14
Srbija će nastaviti da otplaćuje kosovski dug prema inostranim kreditorima, izjavio je ministar finansija Srbije Mirko Cvetković.

"Sredstva za otplatu kosovskog duga su izdvojena budžetom za ovu godinu i Srbija će nastaviti da otplaćuje taj dug. Kosovo je deo Srbije i mi ne priznajemo protivpravnu nezavisnost Kosova", rekao je Cvetković.

Prestankom da plaća kosovski dug Srbija bi, kako je dodao, priznala da je Kosovo nezavisno.
U martu bi, prema rečima Cvetkovića, trebalo otplatiti 40 miliona dolara tog duga, a od aprila još u nekoliko rata 50 miliona dolara.

Ukupni dug Kosova koji dospeva za plaćanje u ovoj godini je 91 milion dolara. To je dug različim kreditorima - Pariskom, Londonskom klubu i Svetskoj banci. Do sada je, od 2002. godine, otplaćeno 328,4 miliona dolara kosovskog duga.

Ministar finansija je rekao da je rano govoriti o tome da li će zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova biti izvršen rebalans budžeta Srbije za ovu godinu.

"Za sada se redovno ispunjavanju sve obaveze budžeta za stavke koje su planirane za Kosovo", rekao je Cvetković i dodao da "sam akt jednostranog priznanja nezavisnog Kosova ne menja republički budžet, ali posledice koje može da ima taj akt mogu da dovedu do potrebe za rebalansom budžeta i dodatnim sredstvima".

"U Ministarstvu finansija smo razmatrali opciju da u okviru planirane potrošnje preraspodelimo sredstva koja su neophodna, a na osnovu zahteva ministarstava koja su direktno vezana za aktivosti na Kosovu, kao što su ministarstva za Kosovu i Metohiju, zdravlje, prosvetu, infrastrukturu", naveo je Cvetković. Kad se sagledaju potrebe koje dostave ta ministarstva, kako je rekao, proceniće se na koji način će se preraspodeljivati budžetska sredstva.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.