NA KOGA SE SRBIJA MOZE OSLONITI?

ko bi srbiji bio najbolji saveznik

• Italija

• Slovenija

• Nemacka

• Francuska

• Rusija

• USA

• neko treci

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Taman sam pomislio da sa nekim mogu normalno da razgovaram. Ali sta je tu je. Prvo: Mi smo dobili ono za sta smo se borili. Drzavu. Drugo: slali ste svoj narod da gine po Sloveniji, Kroaciji i Bosni samo da bi zadovoljili ambicije bolesnog coveka(Milosevic). Trece: Vi bi izgubili i Republiku Srpsku da niste pristali na Dejton. Cetvrto: nikada niste bili slozni niti cete biti. Jer vi samo gledate licne interese a ne nacionalne. Vama je vaznije da vi imate sve a drugi pripadnik vase nacije ako nema da jede bas vas briga. Za 5-10 godina vas ce Albanci unistiti. Oni su siromasni ali imaju jasan i definiran cilj: A to je nezavisno Kosovo. Nemate nacionalnu strategiju. A sto se tice nebeskog naroda ta politika vas je i dovela dotle. Da se koljete sa svojim susedima na svakih 10 godina. A ja mislim da oni jadni ljudi koji su dali zivot da bi vi kasnije izgubili krajeve za koje su se oni borili(Kraijna, Kosovo, dobri delovi B i H) da mogu prevrnuli bi se u grobu.

a sta to tebe boli ****? to je nas problem...mislim,ko si ti da kritikujes srbiju,kada si ponosan na hrvatsku nacistichku proslost? normalno da nam neces biti zahvalan sto smo vas oslobodili od ropstva u prvom svetskom ratu,dali vam banovinu,dobili ste od nas sve sto ste oduvek sanjali,pa nam tako vratili...takodje,vojna krajina vas je branila od turaka,zato sto se uvek bili nesposobni da sami sebe odbranite...da sloba nije pustio krajinu niz vodu(a znas da je bilo tako) ne bi se sad ovako shepurio...******,koliko se secam kidali smo vas od '91. na svim frontovima,vi choveche nijednu bitku niste dobili...a hvalishete se kako ste pobedili goloruki narod u "oluji"...ali bolje i ne ochekujem od nacistichkog sledbenika...

Kao prvo: sto se tice Isv.rata vas premijer Nikola Pasic inace clan tadasnje SRS je zeleo da ostvari kako je naveo stoljecni san svih Juznih Slovena o ujedinjavanju. Nas niko nije nista pitao. Subasic je stavio paraf na to jer bi mi kao narod propali. Dakle od 2 zla mi smo izabrali manje. Vojna Krajina: nju su sacinjavali pretezno Hrvati kojima je bila oduzeta zemlja i Srbi koji su bezali severno jer su ih Turci klali. '91 mi nismo imali vojsku vec smo bili organizovani kao TO(teritorijalna obrana). Tako da vi sa cijelom JNA ste mogli lako da gazite narod. A u ustavu iz 1974. lijepo pise da svaka od clanica federacije ima pravo na samoopredjeljenje. Tako da sve sto se desilo moze se pripisati vasoj pogresnoj proceni o tome sta ce biti i kako ce se zavrsiti. Jedan bosanski Srbin mi je rekao da se sve ovo desilo zato sto su im karte bile zatvorene i sto su se nadali u nekoga ko im evidentno nije htio pomoci. Znas na koga mislim

Pa sad ake se krene sa istorijom, nemoj da mnogo cackas, nisi toliko potkovan. A tema je "Na koga se Srbija moze osloniti"... ako ces da lecis frustracije fantazijama o Srbima, imas .hr forume pa tamo onanisi. Inace drzava vam je do jaja. Kad za najvise jedno destlijece ostanete bez Istre i pola obale, najvise me zanima kome cete tada da kukate kao pitchke, kao sto ste kroz istoriju uvek radili. Mene bi posle onog doceka nacista 1941 u Zagrebu, bilo sramota da bilo kome drzim slovo o istoriji, ali to je vasa stara boljka... nikad niste imali dostojanstvo ni za sta. Cak su ga i oni Slovenci konjusari, austrougarski, imali vise od vas.

marlon:
Pa sad ake se krene sa istorijom, nemoj da mnogo cackas, nisi toliko potkovan. A tema je "Na koga se Srbija moze osloniti"... ako ces da lecis frustracije fantazijama o Srbima, imas .hr forume pa tamo onanisi. Inace drzava vam je do jaja. Kad za najvise jedno destlijece ostanete bez Istre i pola obale, najvise me zanima kome cete tada da kukate kao pitchke, kao sto ste kroz istoriju uvek radili. Mene bi posle onog doceka nacista 1941 u Zagrebu, bilo sramota da bilo kome drzim slovo o istoriji, ali to je vasa stara boljka... nikad niste imali dostojanstvo ni za sta. Cak su ga i oni Slovenci konjusari, austrougarski, imali vise od vas.

Za istoriju sam potkovan sigurno. A kao sto smo mi imali izdajnike koji su docekali naciste tako ste i vi imali nedicevce i ljoticevce.

kolac8dp.gif
neomascen6xn.gif
kolac23sa.gif
kolacbre8mn.gif
ustasa2io.gif
megdanu1ur.gif

Markelja:
Za istoriju sam potkovan sigurno. A kao sto smo mi imali izdajnike koji su docekali naciste tako ste i vi imali nedicevce i ljoticevce.
A jel si ti gledao koliko ste imali izdajnika. Ima film... crno na belo, ceo vam Zagreb izasao na ulice, bacaju cvece, ljube Svabuljage, popeli sa na Jelacica i pevaju od srece.... TO bajo kod nas nikad nije bilo.... niti ce ga biti :lol: :lol: :lol:

Markelja:
Kao prvo: sto se tice Isv.rata vas premijer Nikola Pasic inace clan tadasnje SRS je zeleo da ostvari kako je naveo stoljecni san svih Juznih Slovena o ujedinjavanju. Nas niko nije nista pitao. Subasic je stavio paraf na to jer bi mi kao narod propali. Dakle od 2 zla mi smo izabrali manje. Vojna Krajina: nju su sacinjavali pretezno Hrvati kojima je bila oduzeta zemlja i Srbi koji su bezali severno jer su ih Turci klali. '91 mi nismo imali vojsku vec smo bili organizovani kao TO(teritorijalna obrana). Tako da vi sa cijelom JNA ste mogli lako da gazite narod. A u ustavu iz 1974. lijepo pise da svaka od clanica federacije ima pravo na samoopredjeljenje. Tako da sve sto se desilo moze se pripisati vasoj pogresnoj proceni o tome sta ce biti i kako ce se zavrsiti. Jedan bosanski Srbin mi je rekao da se sve ovo desilo zato sto su im karte bile zatvorene i sto su se nadali u nekoga ko im evidentno nije htio pomoci. Znas na koga mislim

ako prestanes da se deklarises kao ljubitelj ustasa mozda i mozemo razgovarati...vidi se da si bezao sa casova istorije,a nisi se potrudio ni da budes objektivan...lepo kazes gore,da vas srbi nisu oslobodili,propali bi ste kao narod,tu se slazem...vidis,i pored ustashke i neoustashke propagande,ipak si zadrzao zrnce zdravog rasudjivanja i objektivnosti
samo,gde to u ustavu iz '74 pise da "republike imaju pravo na samoopredeljenje"? sad lupetash..
mislim,pokusavas da se napravis pametan,a ustvari nemas pojma,ponavljas neke pamflete HDZ-a...koji nemaju blage veze sa istinom uostalom...

Vidis sad da bih ti dokazao da nel lupam i da se ne pravim pametan. Ako iole malo poznajes Ustav iz 1974 u njemu dolazi do decentralizacije vlasti. Dakle vlast i nadleznosti koje je do tada imao Beograd date su drugim republikama. Tako su sve republike dobile visoku autonomiju sem vojske i narodne banke. Tad ti je kosovo postalo autonomna pokrajina,kao i Vojvodina. A taj deo o pravu na samoopredeljnje ces naci u delu u kome se kaze da "republike mogu imati referendum samo ako budu dobile podrsku vise od polovine delegata na sednici CK SKJ". Ta sednica je odrzana 1990 god. i tada su slovenci i zvancno zatrazili istupanje iz SFRJ. Njih su podrzali Hrvati, Makedonci i Bosanci. Samim tim stekli su mogucnost da dobiju nezavisnost referendumom. Jos ti nesto nije jasno

Markelja:
Vidis sad da bih ti dokazao da nel lupam i da se ne pravim pametan. Ako iole malo poznajes Ustav iz 1974 u njemu dolazi do decentralizacije vlasti. Dakle vlast i nadleznosti koje je do tada imao Beograd date su drugim republikama. Tako su sve republike dobile visoku autonomiju sem vojske i narodne banke. Tad ti je kosovo postalo autonomna pokrajina,kao i Vojvodina. A taj deo o pravu na samoopredeljnje ces naci u delu u kome se kaze da "republike mogu imati referendum samo ako budu dobile podrsku vise od polovine delegata na sednici CK SKJ". Ta sednica je odrzana 1990 god. i tada su slovenci i zvancno zatrazili istupanje iz SFRJ. Njih su podrzali Hrvati, Makedonci i Bosanci. Samim tim stekli su mogucnost da dobiju nezavisnost referendumom. Jos ti nesto nije jasno

А од када си Ти усташки провокатору престао да говориш својим "лијепим домољубним и дупелизним" хрватским дијалектом И ПРЕШАО НА СРПСКИ ???

Markelja:

pricas gluposti...clanovi koji se odnose na referendum nisu se odnosili na SAMOOPREDELJENJE...vec na referendum oko nekih drugih pitanja,a ne na ustavni status clanica...izvrces cinjenice...daj,navedi taj clan gde pise da clanice imaju pravo na samoopredeljenje i javno priznajem da sam neznalica....a u poredjenju sa tobom expert sam za ustavno i medjunarodno pravo

Back