Na institutima u Kamenici potpuno nova sterilizacija, a novi akceleratori u funkciji do kraja godine

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.229
1568395712273.png


Na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici od početka godine, zračnom terapijom tretirano je više od 1500 pacijenata, a svakodnevno se na tri aparata, koja su u funkciji i rade punim kapacitetom, leči 155 bolesnika.


Puštanje u rad dva nova akceleratora očekuje se do kraja godine, a dinamika radova na ovom projektu ide planiranim i predviđenim tokom, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.To je prilikom posete institutima u Sremskoj Kamenici potvrdio pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i dodao da se u oktobru završavaju građevinski radovi, a odmah nakon toga sledi instalacija novih aparata i obuka zaposlenih.

C2Ck9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWlRJN01EQV8vZWFjOTZiZWFkYjViMjVkN2IyNDIyMWEzY2M5ODQwYzcuanBnkZMCzQJCAIEAAQ

U Kamenici je završen i pušten u rad i objekat centralne sterilizacije za sva tri instituta, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 57 miliona dinara.

Sterilizaciona jedinica je posle 35 godina potpuno rekonstruisana i opremljena novim sterilizatorima, čime će se omogućiti kvalitetniji, stručniji i bezbedniji rad za sve tri zdravstvene ustanove.
 
Iako mi sve to narodski zovemo Institut to su praktično 3 odvojene ustanove: Institut za plućne bolesti i TBC, Institut za onkologiju i Institut za kardiovaskularne bolesti. Plućni je nastao prvi početkom šezdesetih godina prošlog veka i on ima i ispostavu na Fruškoj Gori. Kardio je sad najjači jer su tu i najveće pare. Onkologija je negde u sredini. U svakom slučaju iako mnogi žele da se leče baš tu jer su lekari na glasu zapravo nikom ne želi da tako nešto baš mora. To znači da je baš zdravo jako bolestan.
 

Back
Top