На чијој сте страни?

Подржавам

• Владику Артемија

• СПЦ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Артемије је требао да буде смењен али не на такав начин, дакле на његовој. Ипак то не значи да ћу бојкотовати СПЦ, да нећу више ићи у цркву...
Па, шта више губиш време овде на форуму, убаци се у неку странку, перспективну, па, полако, мало по мало, с тим даром, да постанеш дипломата, министар иностраних послова, итд... ;)

Па, шта више губиш време овде на форуму, убаци се у неку странку, перспективну, па, полако, мало по мало, с тим даром, да постанеш дипломата, министар иностраних послова, итд... ;)

Сестро, треба за то и мало школе а ја имам само основну.

Kako,bre,na čijoj sam strani?
Jasno,na svojoj! Više me brine
problem mleka i grejanja,
nego problem sveštenika....
Neka se malo do'vate,ma da to nije ni loše
kao što ne upućenima,na prvi pogled izgleda...?
Neka ih,nek se malo razdrmaju,
isvađaju,propolemišu,ispljuju....
pa,kad se ta letnja "oluja" u SPC smiri
vazduh crkvenih kuloara biće čistiji,
a najtamniji ćoškovi crkve manje tamni....
tako ja nešto mislim o ovom trenutnom sukobu
(koji nekima liči na raskol,a to nije)

Еп.Артемија

http://www.pravda.rs/2010/11/22/artemiju-stigla-podrska-iz-jerusalima/

Да је проглашени раскол у Српској православној цркви духовно погодио и изазвао реакцију и осталих православних држава, потврђује и порука која је Артемију и његовој духовној деци стигла из Јерусалима, из храма Светог Са ве Освећеног, одакле поручују да ни једног српског епископа тамо више неће примити.
„Сви смо потресени због тога што раде непријатељи цркве владици Артемију. Игуман Евдоким Светог Саве Освећеног рекао је, заједно са братијом, да не ће да прими ни једног српског епископа у манастир. Моли се за владику и мо наштво ко је је прогнано. Подржавамо владику Артемија као исповедника правосла вља. Пра штај, Оче“, каже се у поруци из Јерусалима.
На вест о нејединству у СПЦ реаговало је и свештенство из Америке, Русије, Грч е, Свете Горе, Јужне Амери ке и других земаља, подржавајући Артемија и молећи се за њега

Еп.Артемија

http://www.pravda.rs/2010/11/22/artemiju-stigla-podrska-iz-jerusalima/

Да је проглашени раскол у Српској православној цркви духовно погодио и изазвао реакцију и осталих православних држава, потврђује и порука која је Артемију и његовој духовној деци стигла из Јерусалима, из храма Светог Са ве Освећеног, одакле поручују да ни једног српског епископа тамо више неће примити.
„Сви смо потресени због тога што раде непријатељи цркве владици Артемију. Игуман Евдоким Светог Саве Освећеног рекао је, заједно са братијом, да не ће да прими ни једног српског епископа у манастир. Моли се за владику и мо наштво ко је је прогнано. Подржавамо владику Артемија као исповедника правосла вља. Пра штај, Оче“, каже се у поруци из Јерусалима.
На вест о нејединству у СПЦ реаговало је и свештенство из Америке, Русије, Грч е, Свете Горе, Јужне Амери ке и других земаља, подржавајући Артемија и молећи се за њега

Већ је познато да су у његову одбрану стали владика бањалучки Јефрем, банатски Никанор, канадски Георгије, зворничко-ту злански Васи­ли је Качавенда, али је мање познато да га подржава и владика тимочки Јустин.
Врло занимљиво,тачно 5 владика.

Vidite li licemernost pojedinih organizacija .
Artemijeje rascinjen jel se protivi saradnji sa katolicima i ekumenizmu ,zato sto kritikuje vlast ,zato sto se protivi EU .Gde su srpski nacionalisti da ga zastite koliko licemerja gde obraz i 1389 iostali .Gde opozicija kojoj mrska EU, gde su te nevladine organizacije koje optuzuju crkvu za sve i sva a sad cute.Licemeri jedni pokvareni.Jedino ministar vera stao na njegovu stranu i kritikovao Dacica sta ima on da se mesa u nesto sto je posao tog ministarstva...

Back