N1 u Smederevu: Oko mesta eksplozije srča i nameštaj

mario80

Stara legenda
Poruka
75.398

N1 u Smederevu: Oko mesta eksplozije srča i nameštaj (VIDEO)​

https://n1info.rs/vesti/u-smederevu-oko-mesta-eksplozije-srca-i-namestaj-nezvanicno-uzrok-bomba/
site logo
1693551424-smederevo-7-1024x576.jpg

Reporterka N1 sa lica mesta u Smederevu, gde se sinoć dogodila eksplozija u zgradi zbog koje je jedna osoba stradala a dve povređene, javlja da je oko zgrade razbacano staklo i delovi nameštaja. Ceo prostor ograđen je policijskom trakom, a na terenu su i dalje policijske ekipe. MUP je saopštio da se sumnja da je vlasnik stana aktivirao eksploziv.

U eksploziji koja se dogodila u četvrtak oko 20.35 časova na poslednjem spratu zgrade u Ulici slobode u Smederevu, kako se sumnja, smrtno je stradao vlasnik stana, nakon što je aktivirao eksploziv. Tom prilikom su i dve osobe povređene, saopštio je MUP.
Kako je javila Nova.rs, eksploziv je navodno aktivirao vlasnik stana na trećem spratu nakon kraće rasprave sa stanarima koji su taj stan iznajmljivali, a razlog za svađu je bila neplaćena kirija.
Vlasnik stana je pokušao da uđe stan, ali mu stanari nisu dozvolili. Nakon toga je pokušao da ubaci bombu u stan. On se razneo, dok su dve osobe povređene, navodi Nova.rs.

Jbg dok se čovek ne digne u vazduh država neće da se seti da zaštiti privatnu svojinu od uzurpacije
Pa vidi, mač sa dve oštrice... kad ti neko duguje pare, tu stupaju na scenu javni izvršitelji... koji su nama dobri kada naplaćuju dugove za naš račun, a ne valjaju kad od nas naplaćuju dugove prema trećem licu.

Ovde ima tema gde ih pljuju... da su oni ovde uradili ono što treba, možda ne bi bilo smrtnog ishoda.

podstanari nisu placali zakup, a verovatno i troskove...stalno lagali i folirali stanodavca...licno verujem, da je stanodavac i hteo da odu, a da ne plate racune..njima se nije islo, a vec su i8 dalje ostajali...teska pozicija...da ih silom izbaca, oni bi pozvali policiju i jmogli bi da tuze stanodavca..posla koliko hoces u Beogradu, a oni da li su radili ili lencarili, nemam pojma...na kraju tragedija

Pa vidi, mač sa dve oštrice... kad ti neko duguje pare, tu stupaju na scenu javni izvršitelji... koji su nama dobri kada naplaćuju dugove za naš račun, a ne valjaju kad od nas naplaćuju dugove prema trećem licu.

Ovde ima tema gde ih pljuju... da su oni ovde uradili ono što treba, možda ne bi bilo smrtnog ishoda.
Potrazivanja drzave od obicnih ljudi i javne izvrsitelje necu da komentarisem jer nije za ovu temu. Uzurpacija privatne svojine (stana) bi trebala da se resi za pola sata uz prisustvo policije.
Ovaj nije bacio bombu zato sto nisu hteli da mu plate nego zato sto nisu hteli da izadju

Potrazivanja drzave od obicnih ljudi i javne izvrsitelje necu da komentarisem jer nije za ovu temu. Uzurpacija privatne svojine (stana) bi trebala da se resi za pola sata uz prisustvo policije.
Ovaj nije bacio bombu zato sto nisu hteli da mu plate nego zato sto nisu hteli da izadju
Znaš šta je tu još problem - većina stanodavaca izdaje stan bez ijednog papira. Ove stvari se mnogo brže i efikasnije rešavaju ako stanodavac ima ugovor o zakupu i ako plaća porez. Ovako, stvari mogu mesecima da se razvlače dok se ne dokaže ko je tu šta i na osnovu čega. Policija zapravo i nema pravo da izbaci nekoga iz stana samo zato što je neko došao i rekao da oni "ne plaćaju kiriju" i sl. (već ako krene tako, a recimo ne plaća porez, u prekršaju je i vlasnik stana)

Znaš šta je tu još problem - većina stanodavaca izdaje stan bez ijednog papira. Ove stvari se mnogo brže i efikasnije rešavaju ako stanodavac ima ugovor o zakupu i ako plaća porez. Ovako, stvari mogu mesecima da se razvlače dok se ne dokaže ko je tu šta i na osnovu čega. Policija zapravo i nema pravo da izbaci nekoga iz stana samo zato što je neko došao i rekao da oni "ne plaćaju kiriju" i sl. (već ako krene tako, a recimo ne plaća porez, u prekršaju je i vlasnik stana)
Da tu si u pravu i stanodavac je u prekršaju ali ne može takva situacija ako je on u prekršaju (nije napravljen ugovor o zakupu stana) da bude jače od prava privatne svojine.
Zbog toga takvo stanje ne može da se oteže u nedogled, ja kao stanar nisam recimo napravio ugovor sa stanodavcem i šta onda, zezam se ne plaćam i ostanem godinu dana na tudjoj svojini. Realno bi bilo u takvoj situaciji da stanodavac prijavi policiji ili već kome i plati kaznu a stanar da ima neki rok da napusti stan, recimo sedmicu ili dve

Malo mi nelogično da je čovek bombom razneo sam sebe?!?? Ko je tu koga razneo bombom???
Najverovatnije nije hteo sam sebe da raznese nego ove stanare ali izgleda nesto se zaebao sa tom bombom pa mu eksplodiralo u rukama.
Kako sam video ono, snaga je sigurno 5-10 kg eksploziva. To se lako napravi od djubriva amonijum nitrata pomešanog sa naftom a mozda je lik imao i pravi eksploziv. Malo je veci problem napraviti inicijator za eksploziv ali mislim da je verovatno bio stari nacin kapisla i fitilj a mozda i elektricno ko zna

Što je najsmešnije i jeste tako pa sud zakaže ročište za 6 meseci pa opet da ispita svedoke još 6 meseci pa ipak još jednog svedoks da pozove dodatnih 6 meseci pa da donese presudu još 6 meseci. Zato je čovek bacio bombu doduše nespretno.
Cist debilizam ovog nakaradnog sistema.
Pozoves policiju za neovlascen boravak na svom posedu, policija dodje, pokazes licnu kartu i vlasnicki list i dovidjenja, kakav sud sta on tu ima da sudi

Ja ti udjem u stan kad nisi u njemu i onda sud odlucuje u kom sam svojstvu ja u tom stanu? :hahaha:
To je u Krivičnom zakoniku takozvano "protivpravno useljenje", i povlači čak i zatvorsku kaznu. Policija nekad reaguje, nekad neće bez odluke suda, sve zavisi kako ti se posreći. Ako podmažeš gde treba, sve ide brže.

Srbija je sjajna zemlja za kaubojštinu.

To je u Krivičnom zakoniku takozvano "protivpravno useljenje", i povlači čak i zatvorsku kaznu. Policija nekad reaguje, nekad neće bez odluke suda, sve zavisi kako ti se posreći. Ako podmažeš gde treba, sve ide brže.

Srbija je sjajna zemlja za kaubojštinu.
Meni to stvarno nije jasno. Ti ostavis kljuceve u autu, izasao na kiosku da kupis vodu, ja udjem u auto i odem. I onda sud odlucuje sta se tu desilo i moli me da izadjem iz auta. Isto ti je to i sa svakom privatnom svojinom

Back