MySQL i PHP??

Darko201

Zainteresovan član
Poruka
173
Ljudi, kako da podesim mysql da radi pod php-om? Imam php 5.0.4 i mysql 4.1. Rade na Apache 2.0 serveru. PHP sam integrisao u server i radi odlicno, ali ne mogu da koristim mysql. Stalno dobijam gresku: Call to undefined function mysql_connect(). Znam da treba da se ukljuce extension dll fajlovi u php.ini fajlu, tj da se skloni komentar sa ;extension=php_mysql.dll i ;extension=php_mysqli.dll. Ja to uradim, ali mi apach javlja gresku (dole prilozenu). Probao sam te dllove staviti S V U D A, ali ne radi, stalno isto.

Prilozi

• php_mysql_warning.jpg
    php_mysql_warning.jpg
    24,8 KB · Pregleda: 18
Darko201:
Ljudi, kako da podesim mysql da radi pod php-om? Imam php 5.0.4 i mysql 4.1. Rade na Apache 2.0 serveru. PHP sam integrisao u server i radi odlicno, ali ne mogu da koristim mysql. Stalno dobijam gresku: Call to undefined function mysql_connect(). Znam da treba da se ukljuce extension dll fajlovi u php.ini fajlu, tj da se skloni komentar sa ;extension=php_mysql.dll i ;extension=php_mysqli.dll. Ja to uradim, ali mi apach javlja gresku (dole prilozenu). Probao sam te dllove staviti S V U D A, ali ne radi, stalno isto.

Posto verovatno radis na win platforimi onda pokusaj ovako:
Prvo proveri da li je php_mysql.dll u system32 folderu pa onda uradi sledece:
Isto pogledaj da libmysql.dll kopiras C:\Windows ili C:\Windows\system32

Ti si kod sledeceg dela u php.ini samo uklonio ;

Kod:
extension=php_mysql.dll

Sad taj kod zamenite sa sledecim kodom :
Kod:
extension=system32/php_mysql.dll

Ovako nebi trebao da imas problema!!!
Pozzzzz

Ne mogu da verujem. Hvala Sale, care! Nisam znao da lokacije treba da budu relativne u odnosu na php.ini. Gde god sam pogledao, svuda kaze da treba dllovi da se postave u dir gde je php instaliran, ili u mom slucaju otpakovan posto je rucna instalacija.

HVALA jos jednom! ;)

Back