Muzikoterapija

Vuk Samotnjak

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.280
Muzikoterapija jedna je naučnih disciplina psihijatrije, zasnovana na primeni psihoterapijskih tehnika u svrhu lečenja. Zasnovana je na skupu metoda u kojima zvuk, koji proizvodi muzika, služe kao osnovno sredstvo uspostavljanja komunikacije sa pacijentom, i kod njega ostvaruju duševno blagostanje i oslobađaju ga psihičkih tegoba.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Muzikoterapija

Kakvo je vase misljenje u vezi ove discipline ? Da li ste je ikad koristili ?

Kod mene je tako ponekad. Ali ne uvek. Ako radim nešto ozbiljno onda mi smeta muzika sa tekstom. Ali pošto sada pišem na forumu, onda je to u redu. Ali ako pišem nešto jako važno, samo klasična muzika.

Smartanabil ----Tacno je,da muzika moze da pomogne u izlecenju odnosno ublaziti posledice bolesti. Pricao mi kolega sa posla,da je otisao kod
specijaliste seksologa ,jer je imao problema sa posustalom potencijom.Lekar ga je pregledao,rekao da nema nikakvih znakova neke bolesti.
Medjutim.preporucio mu je,da u specijalizovanoj prodavnici kupi snimljeni koncert za violinu i da jedan sat pre snosaja,slusa tu muziku,3o minuta,
ali sa obavezno zatvorenim ocima.Za vreme samog odnosa,treba da slusa samo snimljene reklame,specijalno reklame koje reklamiraju proizvode
"DORMEO" produkcije....Na moje pitanje,kako mu sada ide..?...rekao mi samo jedno:Sada sam u seksu LAV !

Back