- Poruka
- 18.193
Tokom vremena sam periodično komentarisao i prevodio pesme koje su me dojmile, ali sada shvatam da ni ja ne mogu više da nadjem te postove. Kako je ovo moj blog, rešio sam da napravim zbirku. Krećem od najnovije, pa ako nadjem stare, i njih ću da dodam.
https://forum.krstarica.com/threads/osecanja-iskazana-muzikom.773601/post-41974148
Eva Cassidy - Autumn Leaves
Kada sam prvi put čuo ovu verziju pesme na radiju, odmah su mi se nekako zamaglile oči. Onako, na prazno. Obično ne obraćam pažnju na tekst već na emociju, nekad u glasu, a nekada čist instrumental. Potražio sam na internetu o kome se radi i nadjem da je Eva Kasidi (Eva Cassidy) nažalost umrla jako mlada, u 33. godini života. Šteta da je iza tako velikog talenta sa moćnim i emotivnim sopranom ostalo relativno malo video i audio zapisa...
Jesenje lišće
Promiče opalo lišće
pred prozorom mojim
jesenje lišće
crveno i zlatno
Vidim tvoje usne,
letnje poljupce,
preplanule ruke,
koje sam držala nekad
Od kada si otišao
dani se odužiše
a uskoro ću čuti
i staru pesmu zime.
Ali, nedostaješ mi najviše
dragi,
kad jesenje lišće
počne da pada.
pesmu preveo: Mita Komita
https://forum.krstarica.com/threads/osecanja-iskazana-muzikom.773601/post-41974148
Eva Cassidy - Autumn Leaves
Kada sam prvi put čuo ovu verziju pesme na radiju, odmah su mi se nekako zamaglile oči. Onako, na prazno. Obično ne obraćam pažnju na tekst već na emociju, nekad u glasu, a nekada čist instrumental. Potražio sam na internetu o kome se radi i nadjem da je Eva Kasidi (Eva Cassidy) nažalost umrla jako mlada, u 33. godini života. Šteta da je iza tako velikog talenta sa moćnim i emotivnim sopranom ostalo relativno malo video i audio zapisa...
Jesenje lišće
Promiče opalo lišće
pred prozorom mojim
jesenje lišće
crveno i zlatno
Vidim tvoje usne,
letnje poljupce,
preplanule ruke,
koje sam držala nekad
Od kada si otišao
dani se odužiše
a uskoro ću čuti