Muzički fajlovi nestali iz foldera a Media Player ih ipak pušta

dakyorlando

A picker, a grinner, a lover, and a sinner
Moderator
Poruka
40.000
Ne znam u čemu je tačno problem, da li možda u operativnom sistemu, u hard disku ili u nečem trećem. Uz pretpostavku da je ovo prvo, otvaram temu ovde.

Dakle, na starom kompu sam muziku u My Music folderu poređao po izvođačima, a ako bih od nekog izvođača imao samo po jednu pesmu ili njih nekoliko, te pesme bih stavljao u zaseban folder. Vremenom se u tom folderu nakupilo više od 800 pesama od kojih najviše pet-šest imaju istog izvođača. (Inače, OS na starom kompu je Windows XP SP2.)

Kada sam nabavio nov komp, uz pomoć eksternog hard diska sam prebacivao podatke iz starog kompa u novi. I kod prebacivanja muzike je sve išlo kako treba dok nisam došao do tog foldera sa raznom muzikom. Kad sam otvorio folder, video sam da je u njemu, umesto preko 800, tek nešto više od sto pesama. Kako su bile poređane abecedno, u folderu su bile samo pesme od A do D (čak nisu bile ni sve na D). Ostalih pesama ni od korova. Pokušao sam da ih nađem preko opcije Search, ali ništa, čak ni kada samo štikliram muzičke fajlove i pritisnem Search.

A kada sam startovao Windows Media Player 9 i pustio neke od pesama koje su nestale iz foldera, čule su se bez problema. Znači, ne mogu da nađem pesme preko Windows Explorer-a a Media Player ih prepoznaje i pušta. :confused: WMP 9 nema opciju za lociranje pesama na HDD (ili možda ima ali je nisam provalio?).

Da li neko zna u čemu bi mogao da bude problem? Bio bi zaista "pain in the ass" da opet s neta ispočetka skidam tih 700 pesama koje su nestale iz foldera.
 
Ne, nisu sakrivene. Uključim da prikazuje skrivene fajlove, ali nema tih pesama.

Ali onda sam se setio nečeg. Ranije, kad bih hteo da izbrišem neki fajl iz WMP, pitao bi me da li hoću samo da izbrišem fajl iz biblioteke ili da ga uklonim sa kompa, pa ako izaberem ovo drugo, on prebaci pesmu u Recycle bin.

I odem na jednu od "nestalih" pesama i kliknem na Delete, pa na Delete from my computer. I nađem tu pesmu u Recycle bin-u. A kada kliknem na Restore, on vrati pesmu u folder gde je bila ali je opet nema u njemu. :neutral:

Izgleda da, ako ne nađem neko drugo rešenje, jedino mogu da spasem podatke ako ih budem stavio u Recycle bin pa ih odatle drag & drop sistemom restore-ujem u neki drugi folder (jer onda ne nestanu), pa odatle na eksterni hard disk. Ali, kažem, jedino ako nema nikakvog drugog rešenja. Jer biće gnjavaža ponavljati taj postupak 700 puta.

Stvarno ne znam zašto taj folder neće da prikazuje fajlove? Dok nisam nabavio nov komp već sam radio na tom starom, sve je bilo u redu. Kako sam nabavio nov komp tako su se javili problemi.
 
Nemam prazan CD pri sebi. :confused:

Pokušaću da rešim problem uz pomoć ove metode koju sam spomenuo. Odem na All Music, pa više pesama odjednom pošaljem u Recycle bin, a odatle na eksterni HDD.

Još jedna stvar: neke od pesama neće da briše, već mi izađe natpis "Data error: cyclic redundancy check". Te pesme (i fajlove uopšte) neće ni da briše, ni da kopira, ni da prebacuje. Da li mogu nekako da "osposobim" te fajlove za premeštanje i brisanje?
 
Prebacio sam muziku uz pomoć metode sa stavljanjem prvo u Recycle bin, a odatle na eksterni HDD. Ali i dalje ne kapiram šta je to sa OS na starom kompu. I sve je postalo nekako usporeno na njemu u odnosu na ranije... :think:

Probaj na usb da ih stavis preko opcije synchronize...

Možeš li da mi objasniš kako to da uradim? Nikad to do sad nisam radio, pa da nešto ne zeznem...
 
Da li n eko zna kako da izbrisem wmp 12 sa windows 7? Sve je uredu, ali nece da mi pusta neke sadrazaje na internetu, stalno mi trazi wmp 11. Pokusala sam da instaliram preko 12-ice, ali mi ne dozvoljava.
Nema ikonice u add or remove programs/ programs and features(za win 7), kao ni uninstal u program files-u. Ne znam sta da radim.
Npr, na ovom kompu imam 12-icu, a na starom 11-icu i na tom pusta sadrzaje koje na ovom nece. U mozilli mi stalo kaze dami treba add-on, ali nece da ga skine.

Help please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Thanks.................:confused::dontunderstand:
 

Back
Top