Muvanje i druženje

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

black cat
VIP
Poruka
38.700
Imam problem sa tim što neće sa mnom da se druže :(

Naime, čim dam do znanja da nisam zainteresovana za sex ili vezu, odmah prestanu da se javljaju. To razumem donekle, ali da li to znači da sam nezanimljiva kao osoba? Da se sa mnom ne može lepo popiti neko piće bez ikakvih očekivanja.

Juče me se setio jedan, upoznali se na nekim planinarenjima, lepo smo se družili u većem društvu, zezali, i kaže e davno se nismo videli jesi li za malo druženja, piće. Meni prija da izađem, da se odmorim posle rada, a bilo mi je zabavno sa njim, kažem ajmo volela bih ! I on napisa "tako te volim. Uvek sam se palio na tebe". :(

Znači, prvo što sam napisala jeste jaooooooo, nisam baš zainteresovana za to, on napisa "bićeš".
Šta mi sad preostaje? Ako odem misliće da sam pristala na muvanje, a meni nije do toga.

Kako žena da se druži sa nekim, ako kažeš da nisi zainetersovan prestane da se javlja, možda treba ćutati gde stojiš, pomalo flertovati, i ne izjašnjavati se? Mislim, jel to način da imaš muške poznanike, da bi se malo družili, zezali, svako ode svojoj kući, da ne kažeš na čemu stojiš, praviš se nemušt? I ovo je N-ti put ista situacija.

Koji je vaš savet?

Imam problem sa tim što neće sa mnom da se druže :(

Naime, čim dam do znanja da nisam zainteresovana za sex ili vezu, odmah prestanu da se javljaju. To razumem donekle, ali da li to znači da sam nezanimljiva kao osoba? Da se sa mnom ne može lepo popiti neko piće bez ikakvih očekivanja.

Juče me se setio jedan, upoznali se na nekim planinarenjima, lepo smo se družili u većem društvu, zezali, i kaže e davno se nismo videli jesi li za malo druženja, piće. Meni prija da izađem, da se odmorim posle rada, a bilo mi je zabavno sa njim, kažem ajmo volela bih ! I on napisa "tako te volim. Uvek sam se palio na tebe". :(

Znači, prvo što sam napisala jeste jaooooooo, nisam baš zainteresovana za to, on napisa "bićeš".
Šta mi sad preostaje? Ako odem misliće da sam pristala na muvanje, a meni nije do toga.

Kako žena da se druži sa nekim, ako kažeš da nisi zainetersovan prestane da se javlja, možda treba ćutati gde stojiš, pomalo flertovati, i ne izjašnjavati se? Mislim, jel to način da imaš muške poznanike, da bi se malo družili, zezali, svako ode svojoj kući, da ne kažeš na čemu stojiš, praviš se nemušt? I ovo je N-ti put ista situacija.

Koji je vaš savet?
Ne kapiram ni taj tip muskaraca ni taj tip nabedjenih zena ..Sve te razumem,jednostavno moras mu reci na drugi nacin da skapira i shvati da nisi za vise od povremenog druzenja kao dva ortaka.

Ne kapiram ni taj tip muskaraca ni taj tip nabedjenih zena ..Sve te razumem,jednostavno moras mu reci na drugi nacin da skapira i shvati da nisi za vise od povremenog druzenja kao dva ortaka.

Pa ja sam mu već rekla pre godinu i po dana, na nekom planinarenju u Bugarskoj, da nisam na taj način zainetersovana, ali muškarci najčešće misle da je to neko prenemaganje, ili tvrđenje pazara ili nešto tog tipa. Nije meni teško da kažem vrlo otvoreno da nisam za TO zainteresovana, ali onda se više ne javi. A meni se baš izlazi za tako neko neobavezno druženje, no nemam sa kim. Uvek sličan scenario.

Ne tražim ja da budemo ortaci, ali jednom u par meseci ili makar u pola godine da se vidim sa nekim, slušamo muziku, zezamo se, to bi mi prijalo. Lepo je kad sa raznim ljudima možeš povremeno da se vidiš, to osveži. A kako to da se postigne?

Nema šta da me bije glas, u tom planinarskom klubu ni sa kim se nisam "družila" pa da me bije glas.

Ja razumem da zreli muškarci znaju šta hoće, i umeju to jasno da kažu, to i cenim, ali naći nekog ko želi i dalje povremeno da se viđa nakon što ga odbiješ kao muškarca, je ravno statističkoj grešci.
Možda sama činjenica da nisi udata daje nekima "za pravo" da pretpostave kako ti je seks potreban?

Možda sama činjenica da nisi udata daje nekima "za pravo" da pretpostave kako ti je seks potreban?

Pa da, ali ja dam do znanja da imam nekog povremeno za seks. I u ovom slučaju sam to napisala, jer me je pitao da li se viđam sa nekim. Rekla sam povremeno da.

Međutim, to je onda još gore? Jer misli kad možeš sa nekim tako povremeno, možeš i sa mnom, valjda je ta logika. U svakom slučaju, ništa nije teško odbiti nekoga, ali se onda više ne javljaju. I ja kad pogledam.... osim prijateljice i par kolega sa posla, ja nemam sa kim da izađem i provedem lepo veče. (mislim na ljude koji bi mi bili zanimljivi za tako nešto, koji su mi duhoviti, da obećava lepo provedeno vreme a ne neko davljenje)

Pa da, ali ja dam do znanja da imam nekog povremeno za seks. I u ovom slučaju sam to napisala, jer me je pitao da li se viđam sa nekim. Rekla sam povremeno da.

Međutim, to je onda još gore? Jer misli kad možeš sa nekim tako povremeno, možeš i sa mnom, valjda je ta logika. U svakom slučaju, ništa nije teško odbiti nekoga, ali se onda više ne javljaju. I ja kad pogledam.... osim prijateljice i par kolega sa posla, ja nemam sa kim da izađem i provedem lepo veče. (mislim na ljude koji bi mi bili zanimljivi za tako nešto, koji su mi duhoviti, da obećava lepo provedeno vreme a ne neko davljenje)
Da. Izbaci "povremeno".
Reci da se viđaš ali da niste ljuborni i da svako izlazi povremeno i samo sa svojim društvom.

Da. Izbaci "povremeno".
Reci da se viđaš ali da niste ljuborni i da svako izlazi povremeno i samo sa svojim društvom.

To bi onda bilo netačno, ispada da sam sa nekim u vezi.
Ali ako je to nužno da bih imala povremene drugare za islaske, ok, međutim, da li je potrebna laž te vrste? Zašto bih uostalom bilo šta trebalo da odgovorim? Ako bi rekla "ma, nema veze da li imam nekog ili ne, što to tebe zanima" da li se time otvara veći prostor za samo druženje? Ako da, odmah menjam taktiku i neću biti otvorena.

To bi onda bilo netačno, ispada da sam sa nekim u vezi.

Ako unapred znaš da ideš samo na druženje onda je to sitna laž (white lie)

Ali ako je to nužno da bih imala povremene drugare za islaske, ok, međutim, da li je potrebna laž te vrste?

jeste

Zašto bih uostalom bilo šta trebalo da odgovorim? Ako bi rekla "ma, nema veze da li imam nekog ili ne, što to tebe zanima" da li se time otvara veći prostor za samo druženje?

Ako bi tako rekla, to za nas muškarce znači da si laka roba, tj. da ti je seks na prvom mestu.

Ako da, odmah menjam taktiku i neću biti otvorena.

Otvorenost je precenjena. To dolazi mnogo kasnije u druženju/vezi jer mnogi zlopotrebe ili pogrešno razumeju otvorenost.

Ovdje ti je odgovor na pitanje, O tome se ne razgovara sa poznanicima suprotnog spola osim ako obje strane pokažu zainteresovanost za tu temu. Možda si koketa? To da imaš nekoga s kim se povremeno sexaš ne treba da zna svako ko te upozna :) Ne razumijem kako dođete do teme osim ako si svjesno pristala na razgovor o tome. Slobodna si, voliš sex i skroz je normalno, valjda, ako slobodnije i razgovaraš sa nekim koga površno upoznaš na izletu da će te pozvati samo po pitanju sexa.

Ovdje ti je odgovor na pitanje, O tome se ne razgovara sa poznanicima suprotnog spola osim ako obje strane pokažu zainteresovanost za tu temu. Možda si koketa? To da imaš nekoga s kim se povremeno sexaš ne treba da zna svako ko te upozna :) Ne razumijem kako dođete do teme osim ako si svjesno pristala na razgovor o tome. Slobodna si, voliš sex i skroz je normalno, valjda, ako slobodnije i razgovaraš sa nekim koga površno upoznaš na izletu da će te pozvati samo po pitanju sexa.

Pa da, mi smo tada na planianrenjima pričali o svom životu, bolje smo se upoznali, nije to bilo samo pričanje o svemu i svačem. On je razveden itd... pričao je on čak mnogo više od mene, tako da smo se upoznali. Meni je lično teško da ostanem na površnom kontaktu kada pričam sa nekim, a da ne uđem u suštinu. Možda je ta otvorenost svojevrsan poziv.. tu si u pravu.

Pa da, mi smo tada na planianrenjima pričali o svom životu, bolje smo se upoznali, nije to bilo samo pričanje o svemu i svačem. On je razveden itd... pričao je on čak mnogo više od mene, tako da smo se upoznali. Meni je lično teško da ostanem na površnom kontaktu kada pričam sa nekim, a da ne uđem u suštinu. Možda je ta otvorenost svojevrsan poziv.. tu si u pravu.
Nažalost muškarci to tako razumiju, žene ne. Pametna si, zgodna, sposobna, nezavisna, ostvarena. Tvoje je pravo, sve i da nisi sve što sam nabrojala, da budeš selektivna i da nemaš obavezu nekome objašnjavati zašto nećeš sex sa njim. Ti kao žensko treba da daš signal da hoćeš a ne da taj koji te pozove na piće misli da si podrazumijevajuća za sex sa njim.
A druženja što se tiče, drugarskog, muško ženskog konkretno-to mora doći spontano i jedino takvo i valja.

Dešavalo se i meni da dobijem nakon druženja tako slobodnije poruke od muškaraca, pokoj im duši :D

Морам да приметим да нам је увек лакше да искажемо своју намеру преко порука, него фејс ту фејс. :(

То не ваља.

Мсм...знао сам то и раније, али сад кад вас читам...баш, баш не ваља.

Од сутра, цупи тражим само очи у очи.

Морам да приметим да нам је увек лакше да искажемо своју намеру преко порука, него фејс ту фејс. :(

То не ваља.

Tačno, jedne prilike odem na ručak sa likom sa kojim sam čak i u poslu povezana. Lijepo nam bilo, veselo, pozvao me je jer mu se dopadam i svjesna toga sam i pristala, fizički se i on meni dopao. Skroz fino druženje bilo, puno smijeha i zajedničkih tema, rastali smo se na parkingu uz kratki zagrljaj i ono čujemo se. Samo što sam ušla u stan poruka od njega kako je jedva ručao jer je sve vrijeme zamišljao svoj jezik na mom međunožju :D istog trenutka sam ga blokirala.

То не ваља.

Mada... ne znam kako si do toga došao, što se mene tiče to se dešava i online i ne online, ništa se ne menja. Tj ništa se ne bi promenilo da mi je uživo rekao nameru kao što reče online... samo bi bilo neprijatnije,.

Back