Muslimani i Srbi u Sandžaku/Raškoj- vizualni dojam

Ona je imala dosta korekcija na licu, ali moja drugarica iz osnovne i srednje bas izgleda orijentalno, pune usne, krupne oci, mali nosic (sto je razlika u odnosu na siriju i vise vuce na tursku)
Dzejla Ramovic po mom utisku nosi tu orijentalnu crtu iako nije tamnoputa
1692632987203.png
 
Око 1/2 санџачких муслимана су пореклом Арнаути, прецизније Малисори који су дошли из сев. Албаније у 18-ом и 19-ом в. Санџачки муслимани имају и нешто турског/анадолског уплива. Добар део њих почите и из Црне Горе, понајвише из црногорских Брда.
За разлику од муслимана тамошњи Срби немају албанског елемента нити турског уплива. Срби из Рашке или Санџака имају већином даље црногорско и херцеговачко порекло, те у мањој мери староседелачко рашко порекло (континуитет од средњег века на том простору).

Čista laz i sakrivanje činjenica.

Dakle da preciziramo, Malisorsko porijeklo ne da ima veliki broj ortodoksnih u Crnoj Gori, već i značajan broj centralne Srbije.https://forum.krstarica.com/threads/malisorska-brdjanska-nosnja-kod-srba.824295/
 
Hrvatska je propala ko čoldo kroz gaće.


Stanovnistvo konobarise po Nemačkoj i Irskoj a država osudjena da je naseljavaju Filipinci i pola Azije i time čitavo hrvatsko hvalisanje Olujom gubi smisao.

To su teme koje Zabrinjavaju umesto gledanja u nečije noseve i caksire.

Šalim se, mene ne brinu ali hrvata bi trebalo.
O čem pričaš?

U RH ima Azijaca šljakera 15-20.000, a obojeni nemaju državljanstvo.

U Izraelu ih ima na stotine tisuća i nikom ništa.

Mađari se spremaju da ih uvezu 300.000.
hunwork.png

https://rmx.news/hungary/hungary-to...rict-conditions-to-fill-gaps-in-labor-market/


A vi gubite više stanovništo nego mi.

slika.png


Stvarno...
 
Rekao si a sad vrdaš.

Ma 'ko vas ne zna ....
u opste ne vrdam,rekao sam ti da uporedis.Znas kako se nekada radio foto robot ? Imas na papiru horizontalni presek brade ,usana i vrha nosa,pa presek ociju sa obrvama i korenom nosa,pa posebno celo i temen glave.Uporedis Franceticev ocni deo,Kovacev,Olicev,...a ni Milanovic tu ne fula pa kazes "Krvi ti isusove,doista ".To je ta vasa zajednicka crta
Ti kao poznati geneticar koji je zavrsio naobrazbu na herceg-bosanskom sveucilistvu u Duvnu znas da pronalazis crte lica medju muslimanima nekadasnjeg Sandzaka,nisku inteligencijom africkih crnaca,verovatno ti nije promaklo ni da je Jevreji imaju "velik" nos,...tako je i kod vas Hrvata tipican taj praseci izgled ociju. Nisam ti ja kriv,fotografije ne lazu.Razvidno je
 
Bosnjaci u Raskoj nisu kao oni u Bosni, osim malog prostora oko same reke Drine, gde su islamuzirani Srbi.
Velika vecina danasnjih Bosnjaka u Raskoj su naseljeni Arbanasi u 19. veku od strane Austrije, posle Berlinskog kongresa, koji je oduzeo Srbiji taj prostor kako se ne bi sirila ka Jadranu.
Ti Bosnjaci ligicno lice na Arbanse-nizi rastom, cesto tamnije kompleksije.
 
Slicno je kada se pogledaju deciji razredi iz juzne i istocne Srbije i zapadne Srbije. Deca su svetlije kompleksije i svetlije ociju na zapadu. U proseku su dosta vislja. Razlog su drugacije migracije. Na zapadu Srbije su jake migracije od plemena iz Stare Hercegovine, medju njima ima dosta Drobnjaka, koji imaju Normansko poreklo. I dan danas se ljudi u Uzickom kraju nazivaju Ercovi(Hercegovci), akcenat u govoru im je skoro identican sa Trebinjem. Iz toga kraja je i Vuk Karadzic, malo severnije poreklom Drobnjak, kao vecina Karadzica. Tako je stvaran moderni srpski po istocno-hercegovackom narecju koji se smatra najstarijim i najcistim oblikom srpskog.
 
Bosnjaci u Raskoj nisu kao oni u Bosni, osim malog prostora oko same reke Drine, gde su islamuzirani Srbi.
Velika vecina danasnjih Bosnjaka u Raskoj su naseljeni Arbanasi u 19. veku od strane Austrije, posle Berlinskog kongresa, koji je oduzeo Srbiji taj prostor kako se ne bi sirila ka Jadranu.
Ti Bosnjaci ligicno lice na Arbanse-nizi rastom, cesto tamnije kompleksije.
ima i onih koji su dosli nakon sto je Austro-Ugarska okupirala Bosnu.Jedna takva familija koja danas zivi u Prijepolju i okolini je dosla iz Gackog i tako je dobila prezime.Naravno nije jedina, jer su se Turci i bosanski muslimani nakon aneksije Bosne raselili po Sandzaku i Kosovu
 

Back
Top