Мушко-женска препуцавања и има ли томе краја

pa ocigledno primat preuzimaju drustva u kojima porodica vrsi svoju ulogu i uspjesno odgaja potomstvo?
sta je tu problem?
Да, да је тако у твом свету број деце по жени би био већи, да је породива јача и стабилнија

Опет чињеница, све више развода, фертилитет у ебропи и америци не прелази 1.5 у просеку... Дакле ништа о твом имагинарном друштву где порофица јача.

А шта фали да породица јача? Па то је идеал и то је први корак ка решењу многих проблема

iskreno, nisi u stanju razumjeti cak ni podatke koje sam iznosis
tako da si beznadezan cak i u pokusaju da njima manipuliras
О, хвала ти :) сад се и вређамо....

Но нећу да се настављам. Да те увредим ти би изманипулисала да испадне да вређам жене :D

Да, да је тако у твом свету број деце по жени би био већи, да је породива јача и стабилнија

Опет чињеница, све више развода, фертилитет у ебропи и америци не прелази 1.5 у просеку... Дакле ништа о твом имагинарном друштву где порофица јача.

А шта фали да породица јача? Па то је идеал и то је први корак ка решењу многих проблемa
najbolje ti je da me stavis na ignore, ozbiljno
nema smisla da se zapetljavas u diskusije koje ne razumijes 😆

duc duc
rece bernardo
jel tako?
Повлачим се из теме. Ово више и није тема која је започета већ неки твоји изливи комплекса.

Са будалом се не вреди расправљати. И да, ниси будала јер си жена него си будала јер си сама по себи будала :D поззззз

Повлачим се из теме. Ово више и није тема која је започета већ неки твоји изливи комплекса.

Са будалом се не вреди расправљати. И да, ниси будала јер си жена него си будала јер си сама по себи будала :D поззззз

znas, ignore je zapravo super
recimo ne vidis moje postove na temi i onda lijepo nastavis ko svaba tralala po tom svom specijalnom programu ravnopravnosti za istomisljenike 😆

Da je cilj jacanje porodice, porodicom i povecanjem broja zeljene djece bi se bavili a ne nezeljenom.
Ovako, lijepo se povecava trziste dostupne djece za usvajanje.
pa rekoh ja
sve je to super ako se sa parola i pritisaka predje na konkretnu podrsku
financije, vrtici, skole, subvencije, pola radnog vremena, duze roditeljsko odsustvo, manji porezi, snizena stopa pdva za odredjene grupe proizvoda...i da vidis kako se uvecava broj djece
ali ne
deklarativna podrska je najbolja 😆

Dugo ti je trebalo da skapiraš gde si došao i sa čime imaš posla.Pa im ti opet nagoni vodu na vodenicu.
Ja sam rekao da sa njima priče nema.Eto sad znaš i ti.Dobro došao. :)

али не смемо стављати никакве жигове ни на један "род" јер је то све глупо индивидуално и наметнуто понашање тих девојака које наводиш
Covece, to je stvar duha. Danasnja zena je vodjena tim duhom. Zlo je zlo. To sto je sve glupo individualno je samo manifestacija tog zla, finesa, nebitna stvar. Pazi, nemam nista lepo reci ni za muskarce, ali njih su vaspitale te iste zene, tim istim duhom. Sto je najgore u citavoj prici, bice samo gore. Jer zene svesno hrane demoncinu koju vucaraju sa sobom. I samim tim bivaju lisene stvarnog braka, porodice,...i ako ostvare nesto od toga, sve je klimavo i pred pucanjem.

pa kakvu pomoc nudi nasa, a kakvu madjarska drzava?
Ima raznih povlastica, npr. ako je majka student, sa najmanje 2 odslušana semestra fakulteta, dobija do detetove 2 godine naknadu za porodilje koja je 70% minimalne plate.
Povlastice u otplati studentskog kredita, za jedno dete 3 godine pauziraju otplate i kamate, za 2 dete se pola otpisuje a za treće im se skroz otpišu dugovanja.
Postoje razni krediti i bespovratna pomoć za renoviranje doma, kupovinu, sume se određuju zavisno od broja dece. Ne znam tačno iznose a mrzi me da ih tražim, ali znam da su ih mnogi dobili.
Ima povlastica pri plaćanju poreza, npr. za zaposlene majke ispod 30 godina max iznos kojeg se oslobađa je oko 2400 evra na godišnjem nivou.Toliko im više ostaje zbog neplaćanja poreza.
Porodice sa decom isto imaju povlastice u vidu smanjenog poreza na dohodak, ovo je nezavisno od godina roditelja.
Dosta se ulaže i pomaže. Mnogi mladi su se vratili iz inostranstva sa decom da bi kupili stan, uz državnu pomoć.

i jos jedno pitanje - ako madjarska nudi konkretnu pomoc mozda bi taj pristup radio i bez prisiljavanja zena da skacu kroz obruc prije abortusa?
sta mislis?
Ne znam zašto nazivaš poslušanu srčanu radnju embriona teranjem žena da skaču kroz obruč, ono svakako kuca, hteli roditelji da ga čuju, ili ne. A što više roditelja posluša rezultate svojih aktivnosti, više će razmišljati o tome, što i jeste cilj. Svesnije će živeti i donositi odluke. Bar većina.

zapravo, ja ne osporavam da neko vodi racuna o sebi
samo osporavam ideju da "vodi racuna" o meni
pod izgovorom da bolje od mene zna sta meni treba i sta zelim, a sta ne zelim
😆
Pa u tom slučaju kada tačno znaš šta ne želiš, poslušaš srčanu radnju i kažeš, ne, ja to ne želim. To ti je kao kad pogledaš crtice na pozitivnom testu za trudnoću, samo ovde ima pored slike i zvuk. Niko ne utiče na tebe, slobodna si da uradiš kako hoćeš.

Tako da ne važi ta priča da neko drugi bolje zna šta tebi treba i šta želiš, a šta ne želiš. Odluka zavisi samo od tebe.

Ne znam zašto nazivaš poslušanu srčanu radnju embriona teranjem žena da skaču kroz obruč, ono svakako kuca, hteli roditelji da ga čuju, ili ne. A što više roditelja posluša rezultate svojih aktivnosti, više će razmišljati o tome, što i jeste cilj. Svesnije će živeti i donositi odluke. Bar većina.
zato sto je trudnoca jedno specificno stanje
hormonalno, mentalno + ako imas dvojbe, ako imas problem da zadrzis dijete u 90 posto slucajeva vec vodis bitku sam sa sobom
i onda ti samo fali da moras neku besmislenu dodatnu proceduru prolaziti samo da bi nekog uvjerio u svoju odluku
to je ponizavajuce
i sto je najgluplje
nece to odvratiti one kojima je taj zahvat ko dobar dan, samo ce prouzrociti dodatni bol onim zenama koje se vec bore sa sobom
a da li su te zene ciljna grupa lobija koji navija za takve procedure?
djeluje da jesu pa je samim tim citava stvar jos besmislenija i u biti sadisticka
da zivot tih zena i njihove djece interesne grupacije stvarno zanima fokusirali bi se na realnu podrsku porodicama, a ne za ovakve stvari
bas je ogavno

Poslednja izmena:
Pa u tom slučaju kada tačno znaš šta ne želiš, poslušaš srčanu radnju i kažeš, ne, ja to ne želim. To ti je kao kad pogledaš crtice na pozitivnom testu za trudnoću, samo ovde ima pored slike i zvuk. Niko ne utiče na tebe, slobodna si da uradiš kako hoćeš.

Tako da ne važi ta priča da neko drugi bolje zna šta tebi treba i šta želiš, a šta ne želiš. Odluka zavisi samo od tebe.

totalno vazi
mislim, kapiram da tebi ne smeta da popunjavas beskrajne upitnike, ides na konzilijume i budes izlozena raznim oblicima maltretiranja kako bi drugima dokazala da si odrasla i relativno mentalno zdrava, ali mnogim zenama smeta
+ se cesto te procedure razvlace dok za regularan pobacaj ne bude prekasno
nedavno je u hrvatskoj bio potpuno jeziv slucaj
i niko tu nije patio osim te zene i njene porodice

Ima raznih povlastica, npr. ako je majka student, sa najmanje 2 odslušana semestra fakulteta, dobija do detetove 2 godine naknadu za porodilje koja je 70% minimalne plate.
Povlastice u otplati studentskog kredita, za jedno dete 3 godine pauziraju otplate i kamate, za 2 dete se pola otpisuje a za treće im se skroz otpišu dugovanja.
Postoje razni krediti i bespovratna pomoć za renoviranje doma, kupovinu, sume se određuju zavisno od broja dece. Ne znam tačno iznose a mrzi me da ih tražim, ali znam da su ih mnogi dobili.
Ima povlastica pri plaćanju poreza, npr. za zaposlene majke ispod 30 godina max iznos kojeg se oslobađa je oko 2400 evra na godišnjem nivou.Toliko im više ostaje zbog neplaćanja poreza.
Porodice sa decom isto imaju povlastice u vidu smanjenog poreza na dohodak, ovo je nezavisno od godina roditelja.
Dosta se ulaže i pomaže. Mnogi mladi su se vratili iz inostranstva sa decom da bi kupili stan, uz državnu pomoć.
ti kapiras da pauziranje otplate i kamate ne umanjuje dug
zapravo, ovisno o konkretnom aranzmanu uglavnom ti povecava dug
kod nas je tako bilo za vrijeme moratorijuma
to je ljudima napravilo jos veci dug

takodjer, kod nas nema nikakvih poreskih olaksica
djeciji dodatak je mizeran
a porodiljska naknada je bila predmet teskog cirkusa jer su gornji iznos ogranicili - bukvalno je poruka bila da zene nisu u stanju zaraditi preko odredjenog iznosa
poznajem gomilu zena koje zaradjuju preko tog iznosa i njih bi to vrlo afektovalo

no, recimo da madjarska ima vrlo dobru ili odlicnu konkretnu podrsku majkama i djeci u tom smislu
zasto je potrebno onda uvoditi citavu tu pricu sa srcanom radnjom kao dodatni mehanizam?
da li to znaci da zene ipak znaju sta hoce pa materijalna podrska nije mnogima od njih odlucujici faktor?
ako je tako onda nema drugog nacina da ih natjeras da rade sta drzava hoce osim upravo tako kako je uradjeno - direktnim zastrasivanjem koje prethodi represiji?

ti kapiras da pauziranje otplate i kamate ne umanjuje dug
zapravo, ovisno o konkretnom aranzmanu uglavnom ti povecava dug
kod nas je tako bilo za vrijeme moratorijuma
to je ljudima napravilo jos veci dug

takodjer, kod nas nema nikakvih poreskih olaksica
djeciji dodatak je mizeran
a porodiljska naknada je bila predmet teskog cirkusa jer su gornji iznos ogranicili - bukvalno je poruka bila da zene nisu u stanju zaraditi preko odredjenog iznosa
poznajem gomilu zena koje zaradjuju preko tog iznosa i njih bi to vrlo afektovalo

no, recimo da madjarska ima vrlo dobru ili odlicnu konkretnu podrsku majkama i djeci u tom smislu
zasto je potrebno onda uvoditi citavu tu pricu sa srcanom radnjom kao dodatni mehanizam?
da li to znaci da zene ipak znaju sta hoce pa materijalna podrska nije mnogima od njih odlucujici faktor?
ako je tako onda nema drugog nacina da ih natjeras da rade sta drzava hoce osim upravo tako kako je uradjeno - direktnim zastrasivanjem koje prethodi represiji?
Ako porodica planira troje dece, te olakšice svakako idu do potpunog otpisivanja duga. Ne radi se o tome da država "kupuje" decu, nego samo pruža pomoć roditeljima koji ih svakako žele, olakšavaju im situaciju.

Ankete pokazuju da parovi žele više dece nego što na kraju odgajaju. Odustaju vremenom zbog poteškoća. Tim roditeljima se pomaže, da urade ono što žele. Oni koji će dete roditi samo zbog novca, neće dobiti toliko da bi im to, na duže staze, bilo finansijski isplativo. Odgajanje deteta svakako više košta od dobijene pomoći.

totalno vazi
mislim, kapiram da tebi ne smeta da popunjavas beskrajne upitnike, ides na konzilijume i budes izlozena raznim oblicima maltretiranja kako bi drugima dokazala da si odrasla i relativno mentalno zdrava, ali mnogim zenama smeta
+ se cesto te procedure razvlace dok za regularan pobacaj ne bude prekasno
nedavno je u hrvatskoj bio potpuno jeziv slucaj
i niko tu nije patio osim te zene i njene porodice
Džabe se tebi objašnjava da nije svuda isto, ti i dalje vrtiš isti scenario za sve. Krajnosti, bez sredine.

Back