Мушко-женска препуцавања и има ли томе краја

stvarno, u ama bas svim situacijama?
sta ako se o nasoj djeci radi
i ona eto ne zele djecu u tom trenutku?
sta im kazemo onda
da zive s tom odlukom?
razocaramo se najstrasnije sto nisu bili razumni i savrseni?
Svakako ih nećemo gurati u to kao da je to sitnica, jedan dan, i nastaviš dalje kao da ništa nije bilo. To šalje poruku da može opet tako, da je to u redu. Ali ono o čemu ja pišem se radi daleko ranije, na vreme.

Молим све учеснике расправе да прочитају до краја

Да ме неко не схвати погрешно, наравно да сви ми као људи имамо личне ставове које износимо и наравно да ћемо износити оно у шта верујемо. Али постоји проблем

Проблем су они који вреднују свој аргумент не по валидности и могућој истинитости већ само јер га они заступају, јер је њихов

Тако сам ја током расправе са форумашицом износио ставове али сам такође и неке ставове преисоитивао и долазио до неких закључака за које се , на крају, испоставило да сам био у праву док форумашица није хтела да преиспита своје ставове већ је ударала мени у инат и мени у клин на уштрб њене женске острашћености, слично како су и неки форумаши били острашћени на својој мушкој страни, само мене нису нападали нити ми се супротстављали, најврв јер сам мушко, део "њиховог рода"

Моја претпоставка је била да ментална тј психолошка разлика мушкараца и жена, о чему сам писао горе, није довољна да би се пол, тј у новије време злонамерни термин "род" генерализовао по некој матрици понашања. То је била моја претпоставка из личног живота коју ссм изнео.

Преиспитао сам свој став и потражио студије и истраживања на ту тему. Испоставило се да сам делимично у праву. Једна студија, цитирам, пронашла је разлике али су оне биле мале до умерене, дакле не пресудне и не довољно велике. Друга студија, цитирам, рекла је да су разлике суптилне, дакле опет врло мале, нежне, недовољно јаке.

Већа је разлика на индивидуалном нивоу од човека до човека него између полова, што индиректно значи да су полови много сличнији по свим људским особинама него што то "родни активисти"желе да представе, јер они представљају мушкарце и жене као сукобљене комфликтне стране а не као два пола за размножавање.

Опет ћу рећи биолошким језиком, мушкарци и жене не постоје да се деле већ да се множе! То је оно што све време говорим!

И сада сам то и научно доказао. А острашћене феминисткиње и мушкарци, нзм како да их назовем, могу само да нам дућ дућ, и мени и свим нормалним форумашима и форумашицама који нису острашћени у глупој самодеструктивној наметнутој родној причи

ne znam sta da ti kazem
ako ti mahanje transparentima ispred ginekoloskih ordinacija, forsiranje zena da prolaze krugove besmislenih procedura kako bi ih se usmjerilo ka odredjenoj odluci ne dozivljavas kao nametanje
ja to upravo tako dozivljavam
Лично нисам за то, као ни за обрнут случај где се слави абортус.
Него озбиљан и стручан приступ сваком случају посебно јер свака прича и јесте за себе, добронамеран и без наметања него са указивањем на све аспекте.

Људи морају да схвате да је сваки вид насиља насиље, и да је сваки вид насиља неопростљив ко год да га чини, мушкарац или жена.

Мушкарац нема морално право да удара жену, као што ни жена нема морално право то да користи!

И није битно да ли је жртва мушко или женско да би била проглашена жртвом јер је жртва жртва не због тога ког је пола већ због тога јер је над њоме начињено насиље

Да, статистике кажу да су у 80% случајева жене жртве, што је страшно. Исто тако би било страшно и да су 80% мушкараца жртве!!!

А препуцавања типа "ви жене сте овакве" и "ви мушкарци сте овакви" је толико глупа јер пол не утиче на нечију личност, ко је какав и ко шта ради, барем не у некој битној мери. Има добрух мушкараца и добрих жена, и гњида са обе стране. Побогз, људи смо а дели нас једино репродуктивни пол и ствари уско везане за то, попут нивоа тестостерона...И ништа више.

Не волим агресивне феминисткиње којњ припадност женском полу доживљавају као припадност нацији или чак раси, нити волим када мушкарац напада жене јер су жене и говори да су "све глупе, све овакве, све онакве..."

А таквих преоуцавања је данас све више. А нико нормалан да дође и да каже да је насиље насиље, и да је жртва жртва јер је жртва а не јер је жена или мушкарац. Опет ћу поновити, осуђујем свакога ко удари жену, али и жена која користи то што мускарац не жели да је удари није блажена

Молим модераторе да не бришу тему јер се ово све чешће дешава и уопше нам не помаже, чак нам много одмаже у напретку целе људске расе и очувању било чега што би за општу људску расу било добро
Samo da podsetim šta je trebalo da bude tema.Prijatno.

Svakako ih nećemo gurati u to kao da je to sitnica, jedan dan, i nastaviš dalje kao da ništa nije bilo. To šalje poruku da može opet tako, da je to u redu. Ali ono o čemu ja pišem se radi daleko ranije, na vreme.
necemo
jer ni plomba nije sitnica
al ne vidim zasto bismo ih natjerali da rade stvari koje ne zele samo da bismo izigravali moralne vertikale
ako cemo ispratiti stvar do kraja kao drustvo i dati npr konkretnu financijsku i logisticku podrsku to je druga stvar
ali necemo, jer to je samo njihov krst da ga nose...jer nisu bili razboriti, mi smo kao drustvo tu samo da im ukazemo koliko su nerazboriti
eto tako to izgleda u praksi

necemo
jer ni plomba nije sitnica
al ne vidim zasto bismo ih natjerali da rade stvari koje ne zele samo da bismo izigravali moralne vertikale
ako cemo ispratiti stvar do kraja kao drustvo i dati npr konkretnu financijsku i logisticku podrsku to je druga stvar
ali necemo, jer to je samo njihov krst da ga nose...jer nisu bili razboriti, mi smo kao drustvo tu samo da im ukazemo koliko su nerazboriti
eto tako to izgleda u praksi
Ti si čovek krajnosti, nemaš ni oko ni uho za sredinu.

Молим све учеснике расправе да прочитају до краја

Да ме неко не схвати погрешно, наравно да сви ми као људи имамо личне ставове које износимо и наравно да ћемо износити оно у шта верујемо. Али постоји проблем

Проблем су они који вреднују свој аргумент не по валидности и могућој истинитости већ само јер га они заступају, јер је њихов

Тако сам ја током расправе са форумашицом износио ставове али сам такође и неке ставове преисоитивао и долазио до неких закључака за које се , на крају, испоставило да сам био у праву док форумашица није хтела да преиспита своје ставове већ је ударала мени у инат и мени у клин на уштрб њене женске острашћености, слично како су и неки форумаши били острашћени на својој мушкој страни, само мене нису нападали нити ми се супротстављали, најврв јер сам мушко, део "њиховог рода"

Моја претпоставка је била да ментална тј психолошка разлика мушкараца и жена, о чему сам писао горе, није довољна да би се пол, тј у новије време злонамерни термин "род" генерализовао по некој матрици понашања. То је била моја претпоставка из личног живота коју ссм изнео.

Преиспитао сам свој став и потражио студије и истраживања на ту тему. Испоставило се да сам делимично у праву. Једна студија, цитирам, пронашла је разлике али су оне биле мале до умерене, дакле не пресудне и не довољно велике. Друга студија, цитирам, рекла је да су разлике суптилне, дакле опет врло мале, нежне, недовољно јаке.

Већа је разлика на индивидуалном нивоу од човека до човека него између полова, што индиректно значи да су полови много сличнији по свим људским особинама него што то "родни активисти"желе да представе, јер они представљају мушкарце и жене као сукобљене комфликтне стране а не као два пола за размножавање.

Опет ћу рећи биолошким језиком, мушкарци и жене не постоје да се деле већ да се множе! То је оно што све време говорим!

И сада сам то и научно доказао. А острашћене феминисткиње и мушкарци, нзм како да их назовем, могу само да нам дућ дућ, и мени и свим нормалним форумашима и форумашицама који нису острашћени у глупој самодеструктивној наметнутој родној причи
@Tonci Provala молим те да прочиташ ово

Kakve tuđe odluke? Pa po toj logici o ničemu se ne sme razgovarati, ničemu niko učiti, sve je to guranje nosa u tuđi život. I vaspitanje dece je to.
tudje odluke o vlastitom zivotu
ili bi tebi bilo ok da npr detaljno raspredas s timom psihologa zasto prekidas trudnocu?
meni ne bi bilo ok, niti mislim da je to neophodno bilo kojoj zeni
jedno je predociti rizike, objasniti proceduru
drugo je traziti od nekog da nam se pravda prakticno

Лично нисам за то, као ни за обрнут случај где се слави абортус.
Него озбиљан и стручан приступ сваком случају посебно јер свака прича и јесте за себе, добронамеран и без наметања него са указивањем на све аспекте.
gdje si tocno vidjela situaciju da se slavi abortus?

tudje odluke o vlastitom zivotu
ili bi tebi bilo ok da npr detaljno raspredas s timom psihologa zasto prekidas trudnocu?
meni ne bi bilo ok, niti mislim da je to neophodno bilo kojoj zeni
jedno je predociti rizike, objasniti proceduru
drugo je traziti od nekog da nam se pravda prakticno
Ako ti država nudi neku pomoć, zašto ne bi bio normalan razgovor o mogućnostima?

ne znam bas koja je od nas "covjek krajnosti"
al sam prilicno sigurna da nisam preskocila tvoj odgovor na temu rasta ljudske populacije na zemlji
ako jesam budi ljubazna pa me usmjeri na taj post
Ne znam šta očekuješ od tog odgovora? Činjenice znamo obe dosta dobro. Što je društvo razvijenije prodica sve više gubi svoju ulogu, potomstva je sve manje, društvo lagano izumire. Zemlje samaca i staraca.
Sa druge strane ogroman natalitet. Prosek je ipak rast stanovništva, zaključak, ne izumiremo. To si htela da čuješ?

procitala
aj mi sad lijepo odgovori zasto su statistike kojima si mlatio upravo takve kakve jesu
Рекао сам више пута. Више си ти на њима инсистирала а не ја. Ја сам их само споменуо

Такође, статистика је и да се 60% мушких пријава не третира озбиљно, и да мушкарци мање пријављују што је моја легитимна претпоставка која се, опет, испоставила као тачна

И да 80% мушкараца буду жртве, проблем је јер су жртве а не мушкарци/жене. Мене је мајка тукла за свашта и у одраслој доби, па не говорим како су жене насилне и све то

Насилник је насилник не по полу него по делу. Жртва је жртва не по полу, него по делу. Једнака је греота и гадост и кад мушкарац убије жену, а и када љубоморна жена истестерише мушкарца. Погледај ID channel, видећеш и пуно тога.

Све у свему, пол ни мало не утиче на моје саосећање са жртвом и огорченост према насилнику

Пун одговор да пунији бит не може :(

Острашћен човек, све избегавам да кажем острашћена жена јер би напала најврв да сам рекао да су жене острашћеме, капираш
moram te razalostiti
totalno te necu napasti
cak sam ti iskulirala ultra glupavi zadnji pasus one boldovane budalastine
i to samo zato sto me mrzi da mlatim praznu slamu s nekim ko ne kapira skoro nista
i vodi se devizom da je sve sto ne razumije automatski usmjereno protiv njega + zlo 😆

moram te razalostiti
totalno te necu napasti
cak sam ti iskulirala ultra glupavi zadnji pasus one boldovane budalastine
i to samo zato sto me mrzi da mlatim praznu slamu s nekim ko ne kapira skoro nista
i vodi se devizom da je sve sto ne razumije automatski usmjereno protiv njega + zlo 😆
Не, ја се водим девизом реалних чињеница које износим и решетам те као стаљин немце а ти само будаласаш и будаласаш, и немаш ниједан јак контра аргумент сем агресивног изношења неких својих личних ставова који сами по себи нису проблем него су проблем што су далеко од истине и плод твоје острашћености

Ти си у овом случају жена више него што си човек.

Ne znam šta očekuješ od tog odgovora? Činjenice znamo obe dosta dobro. Što je društvo razvijenije prodica sve više gubi svoju ulogu, potomstva je sve manje, društvo lagano izumire. Zemlje samaca.
Sa druge strane ogroman natalitet. Prosek je ipak rast stanovništva, zaključak, ne izumiremo. To si htela da čuješ?
pa ocigledno primat preuzimaju drustva u kojima porodica vrsi svoju ulogu i uspjesno odgaja potomstvo?
sta je tu problem?

Не, ја се водим девизом реалних чињеница које износим и решетам те као стаљин немце а ти само будаласаш и будаласаш, и немаш ниједан јак контра аргумент сем агресивног изношења неких својих личних ставова који сами по себи нису проблем него су проблем што су далеко од истине и плод твоје острашћености

Ти си у овом случају жена више него што си човек.
iskreno, nisi u stanju razumjeti cak ni podatke koje sam iznosis
tako da si beznadezan cak i u pokusaju da njima manipuliras

Back