Мушко-женска препуцавања и има ли томе краја

Da bi propagirao kontracepciju moraš ukazati i na suštinu abortusa, na njegovu težinu. Tako se postaje odgovoran.
Управо.
Није то тамо нешто бзвз. Врло је ризично. А главу могу дати и да оставља психичке, тј. емотивне последице. И да уопште није наивно живети са тим. Ниси уклонио младеж који качиш ноктом.

Vise volim da vodim ljubav nego rat. To ne znaci da cu se praviti mutav na necije prozivke, tad cu uzvratiti ali po mogucstvu argumentovano, bolje biti se*ronja nego verbalni nasilnik. Osuda prema mnogim vrstama muskaraca sam se nacitao za tri zivota po raznoraznim drustvenim mrezama, mislim na osude oko stvari koje inace ne ugrozavaju druge (npr. zbog nezrelosti, neostvarenosti i sl, ispada kao da su oni zlocinci) sto su indirektne osude i prema meni u slucaju da pripadam toj skupini, tako da uvek imam odbrambeni stav, njihove osude nisu kaznjive ako su indirektne jer to nije nasilje, mada su nekad osude upucene i direktno i ostro prema odredjenim pojedincima, argumentovano uzvracanje isto nije kaznjivo jer ni to nije nasilje. Ali zbog tih stvari nemam vise poverenja ni u koga. Obozavam i da budem neciji advokat i da branim neke od nepravednih napada, ne sve ali neke, to je jos lepse i smatram da vise ja imam prava na to nego da neko drugi bude neciji sudija.

Cesto bih imao sta da kazem ali to ne bi bio moj nacin jer bih time pominjao neke nesavrsenosti koje imaju i drugi koji za to nisu krivi, jer ni ja ne volim osude meni slicnih a dolazim u situaciju da bih mozda tako trebao, pa onda moram da dobro pazim kako uzvracam, bas svakom se mogu naci neke mane jer ne postoji niko savrsen, samo treba tvrdog obraza pomenuti ih. Licno bi mi manje smetalo da istrpim sitnije fizicko nasilje od strane zene (mozda bi mi se to cak i svidelo ali zavisi kakvo 😶) nego psihicko nasilje.

Ovakav problem imam cesto i sa muskarcima, znaci, sa skoro svim ljudima, ali posto su mi zene privlacne i samac sam pa se uvek nadam bliskosti sa nekom, vise mi smeta kad netrpeljivost dolazi od strane zena.
Да слажем се

O, samosvesna zeno koja ne znas gde udaras, zensko sam. I kao pripadnica zenskog pola imam pravo da kritikujem svoj rod, koji je u potpunosti zastranio. Danasnja moderna zena se ponasa kao najgori muskarac. Lazljiva je, prevrtljiva , ponosna, manipulativna, osvetoljubiva, promiskuitetna, nametljiva, tracarski nastrojena, frik kontrol, dominantna, pa cak i nasilna. Nezni pol je samo kad joj to odgovara. Svaka cast zenama koje nisu pod uticajem tog duha. Danasnji feminizam zagovara diskriminaciju muskaraca i supremaciju zena. Zato brak, porodica i drustvo propadaju.
Слажем се са свиме, има много таквих али не смемо стављати никакве жигове ни на један "род" јер је то све глупо индивидуално и наметнуто понашање тих девојака које наводиш

Не можемо сад рећи "мој род је такав", и то је погрешно. Јер нису жене у генералу такве. Али има таквих жена, и са свимњ се слажем што си рекла сем са терминологијом. Нисмо ми толико различити да су жене овакве а мушкарци онакви, разлике су много више индивидуалне од особе до особе него од пола до пола

Пример такве жене је она форумашица са којом сам ја горе расправљао, него никако ник да јој запамтим, а и ставио сам је на игнорисање, не ваља се са лудаком и манипулаторомр расправљати

Али има нешто што ме је јако изнервирало. Да сад не улазим у једну дубиозу, наишао сам на скеч на интернету, где баш таква жена какву коментаришеш "препоносна, манипулативна итд." отима једном момку пошту из сандучета и кад је он ухвати да то ради она почне да урла на њега онако "препоносно, као да је свет њен", и омда кад јој он отме то из руке она га попрска сузавцем а каф је он на крају погоди том својом кутијом коју је она украла из сандучета, она почне да се бацака по путу и да се дере "упомоћ, силовање" или тако нешто....

И ја отборим тему да би дао пример таквог понашања, међутим два пута су ми тему обрисали "због вређања жена". Назвао сам је дебелом комолексашицом, из осуде према њњном понашању а не осуде јер је жена, и ту ме је напушила једна форумашица, мислим сораџе, како вређам жене и ово оно.... О томе причам

Da bi propagirao kontracepciju moraš ukazati i na suštinu abortusa, na njegovu težinu. Tako se postaje odgovoran. Shvata se težina sopstvenih odluka.
Мсм абортус по мени треба само у случајевима оним најгорим могућим да се дозволи... То је бебица, са главивом, ручицама, ножицама...то је убиство

Што каже богомољка, много је битније да се пази. Мислим, неодговорно је не пазити, па онда идеш на абортус, којим убијаш детенце које није ни бирало да се роди, а и живот и здравље маме је угрожено

Manipulacija je i (pre)velika briga omladine za piliće i nebriga za sopstveno potomstvo. Bila je reportaža, na ulici pitaju omladinu, da potpišu razne peticije, za zaštitu muških pilića, kučadi, mačadi, protiv sterilizacije pasa, svi nasmejani, pričljivi, aktivni...a kad im izvade peticiju za pravo embriona na život svi se odmah povuku i uvrede. Ugrožavaju im slobodu.
jeste, rezultat je manipulacije
al negdje izmedju te dvije krajnosti nalazi se put u pristojnije i humanije drustvo

i naravno da se povuku i uvrijede zato sto je to njihov zivot, na njih utice i njima se direktno dogadja
zasto bi bilo ko pristao da mu ti odredjujes sta ce sa svojim tijelom i ostatkom zivota raditi?

Sa osobama koje sebe u uverenju da sve najbolje znaju(a ne znaju)uzdižu iznad ostalih
Nema smisla komunicirati.
Na žalost, takvih je sve više i više.
Баш тако. Врло агресивно износе своје аргументе, а кад их аргументом побијеш они постану још агресивнији у изношењу небулоза и неких својих личних уверења на рачун аргумената и реалних теза

Па да опција мора да постоји, ако није легално ко хоће урадиће свакако. А најгора опција је касапљење на црно.
Али акценат треба да буде на заштити, на превентиви. Увек. То је одговорно, цивилизовано, еманциповано. И мени јако смета, и као жени и као мајци и као сестри, другарици, сутра свекрви и баки да се абортус данас третира као ништа, као нешто лакше од вађења зуба. ”Абортирала сам- ја сам еманципована”. А није. Он треба да буде нужда, крајња нужда.
zapravo je rekla da je tezina odgovornosti, odluke i snosenja posljedica uvijek samo na zeni
bez obzira na to koliko se drustvo pravilo da ih zapravo zanima ishod
niko osim tebe same nece zivjeti s tim ishodom, niciji zivot osim tvog nece biti zauvijek izmijenjen
zato je to "zenska bolest"
parole dodju i prodju, od njih nema leba ni za tebe ni za dijete

zapravo je rekla da je tezina odgovornosti, odluke i snosenja posljedica uvijek samo na zeni
bez obzira na to koliko se drustvo pravilo da ih zapravo zanima ishod
niko osim tebe same nece zivjeti s tim ishodom, niciji zivot osim tvog nece biti zauvijek izmijenjen
zato je to "zenska bolest"
parole dodju i prodju, od njih nema leba ni za tebe ni za dijete
Али зато треба и да смо ми одговорне према себи. Зар не?

jeste, rezultat je manipulacije
al negdje izmedju te dvije krajnosti nalazi se put u pristojnije i humanije drustvo

i naravno da se povuku i uvrijede zato sto je to njihov zivot, na njih utice i njima se direktno dogadja
zasto bi bilo ko pristao da mu ti odredjujes sta ce sa svojim tijelom i ostatkom zivota raditi?
Pa događa se njima, naravno. Prvo ima odluka da će da ima nezaštićeni seksualni odnos, pa tek posle budu prisiljeni na drugu odluku, zadržati plod ili ne. Ne može se bežati od odgovornosti u seksualnom životu tako što se uvrediš i kažeš da imaš pravo, pravo na svoju slobodu i odluke. Ali tvoja odluka je bila i začeti, šta ćemo sa tim delom? Od koga će naučiti da postoji ravoteža prava i odgovornosti, da nije svet mesto za ispunjavanje isključivo njihovih želja. Ne može se uživati na tuđi račun, nije pošteno.

Слажем се са свиме, има много таквих али не смемо стављати никакве жигове ни на један "род" јер је то све глупо индивидуално и наметнуто понашање тих девојака које наводиш

Не можемо сад рећи "мој род је такав", и то је погрешно. Јер нису жене у генералу такве. Али има таквих жена, и са свимњ се слажем што си рекла сем са терминологијом. Нисмо ми толико различити да су жене овакве а мушкарци онакви, разлике су много више индивидуалне од особе до особе него од пола до пола

Пример такве жене је она форумашица са којом сам ја горе расправљао, него никако ник да јој запамтим, а и ставио сам је на игнорисање, не ваља се са лудаком и манипулаторомр расправљати

Али има нешто што ме је јако изнервирало. Да сад не улазим у једну дубиозу, наишао сам на скеч на интернету, где баш таква жена какву коментаришеш "препоносна, манипулативна итд." отима једном момку пошту из сандучета и кад је он ухвати да то ради она почне да урла на њега онако "препоносно, као да је свет њен", и омда кад јој он отме то из руке она га попрска сузавцем а каф је он на крају погоди том својом кутијом коју је она украла из сандучета, она почне да се бацака по путу и да се дере "упомоћ, силовање" или тако нешто....

И ја отборим тему да би дао пример таквог понашања, међутим два пута су ми тему обрисали "због вређања жена". Назвао сам је дебелом комолексашицом, из осуде према њњном понашању а не осуде јер је жена, и ту ме је напушила једна форумашица, мислим сораџе, како вређам жене и ово оно.... О томе причам
kakav si ti mali tikvan to je nevjerojatno 😆

Можда грешим, не тврдим да сам у праву, али ја као жена која даје подршку другим женама не видим у томе- ма, то ти је мачји кашаљ, одради, заборави и терај даље.
Него на указивању свега па и последица. То можело ми које имамо децу, које знамо да их можда нисмо ни планирале али када су се родили волимо их највише на свету. Које знамо како се ствари мењају а приоритети посебно. Које знамо како упознајемо неку другу страну себе које без тог детета не би било.
Зашто је срамота причати и о томе? Онда си затуцана, старомодна...
А ако причаш о промени тела, непреспаваним ноћима, одрицању... То је пожељно.

• Podržavam
Reactions: Em.
Pa događa se njima, naravno. Prvo ima odluka da će da ima nezaštićeni seksualni odnos, pa tek posle budu prisiljeni na drugu odluku, zadržati plod ili ne. Ne može se bežati od odgovornosti u seksualnom životu tako što se uvrediš i kažeš da imaš pravo, pravo na svoju slobodu i odluke. Ali tvoja odluka je bila i začeti, šta ćemo sa tim delom? Od koga će naučiti da postoji ravoteža prava i odgovornosti, da nije svet mesto za ispunjavanje isključivo njihovih želja. Ne može se uživati na tuđi račun, nije pošteno.
stvarno, u ama bas svim situacijama?
sta ako se o nasoj djeci radi
i ona eto ne zele djecu u tom trenutku?
sta im kazemo onda
da zive s tom odlukom?
razocaramo se najstrasnije sto nisu bili razumni i savrseni?

Можда грешим, не тврдим да сам у праву, али ја као жена која даје подршку другим женама не видим у томе- ма, то ти је мачји кашаљ, одради, заборави и терај даље.
Него на указивању свега па и последица. То можело ми које имамо децу, које знамо да их можда нисмо ни планирале али када су се родили волимо их највише на свету. Које знамо како се ствари мењају а приоритети посебно. Које знамо како упознајемо неку другу страну себе које без тог детета не би било.
Зашто је срамота причати и о томе? Онда си затуцана, старомодна...
А ако причаш о промени тела, непреспаваним ноћима, одрицању... То је пожељно.
normalno je podijeliti svoje iskustvo ako ti neko to trazi
ali koliko je "normalno" nametnuti svoj put kao jedini ispravan put i covjeku u jednom tako osjetljivom trenutku na taj nacin nabijati osjecaj krivice?

navode stav koji tu odluku smatra pozitivnom
ako njena partija nije izgurala to neka druga jeste
Ti smatraš lošim da roditelji pre donošenja odluke o abortusu poslušaju otkucaje srca njihovog ploda? Ima ih koji će se predomisliti, zar i jedan jedini sačuvani život ne vredi toliko? Niko im ne zabranjuje abortus.

normalno je podijeliti svoje iskustvo ako ti neko to trazi
ali koliko je "normalno" nametnuti svoj put kao jedini ispravan put i covjeku u jednom tako osjetljivom trenutku na taj nacin nabijati osjecaj krivice?
Нисам о наметању ни писала.
Само о скретању пажње и на последице које се, чини ми се занемарују.

Нисам о наметању ни писала.
Само о скретању пажње и на последице које се, чини ми се занемарују.
ne znam sta da ti kazem
ako ti mahanje transparentima ispred ginekoloskih ordinacija, forsiranje zena da prolaze krugove besmislenih procedura kako bi ih se usmjerilo ka odredjenoj odluci ne dozivljavas kao nametanje
ja to upravo tako dozivljavam

Back