Muški trbušni ples

A jeste gejasto.. 🤔 ali je zabavno..

Mada je Vjekoslav počeo da razvija neki svoj pravac, sa oružjem.
Kroz godine sve manje drndanja doopetom i više veštine. Kreativno..

Ali Ričard je savršen. Gledala sam neki njegov nastup sa ženama.
Smešno su delovale pored njega.

Gledao sam jednom u nekom dokumentarcu o muškom trbušnom plesu. U nekim arapskim državama je sasvim normalno, štoviše i poželjno da muškarac zna trbušni ples. Što bolje pleše to je veća faca. Slično i sa muškarcima koji plešu balet na Kubi. Tamo se baletane smatra vrlo muževnima, ovdje na Balkanu kad netko čuje za nekog muškarca da pleše balet prva misao koja mu padne na pamet je "sigurno je gej".

U arapskom svetu trbušnjak je pripadao muškarcima, ženama je bio zabranjen, bilo je to vrlo davno. Na veseljima su muškarci izvodili ples, razumljivo jer su dva pola uvek bila razdvojena. Kasnije su žene nasledile taj trend i preuzele primat. E sad ono Perfino pitanje oko salceta, pa kod je njih je ideal lepote bio malko drugačiji odnosno puniji jel'te, ne obskurno debeo već žene koje liče na žene a ne na ofingere. Svidelo se to nekome ili ne trbušni ples je takože umetnost i uči se godinama, nije to tako lako kako izgleda.

Gledala sam trbušni ples ( ženski, doduše) u Turskoj, vrhunac večere je ipak bila ovčetina na pari ( od koje sam samo molila boga čim su otvorili poklopac, da ga što pre zatvore) 😐
Ples k'o ples,...specifičan jeste, ništa naročito nije.

U arapskom svetu trbušnjak je pripadao muškarcima, ženama je bio zabranjen, bilo je to vrlo davno. Na veseljima su muškarci izvodili ples, razumljivo jer su dva pola uvek bila razdvojena. Kasnije su žene nasledile taj trend i preuzele primat. E sad ono Perfino pitanje oko salceta, pa kod je njih je ideal lepote bio malko drugačiji odnosno puniji jel'te, ne obskurno debeo već žene koje liče na žene a ne na ofingere. Svidelo se to nekome ili ne trbušni ples je takože umetnost i uči se godinama, nije to tako lako kako izgleda.

Baviš li se trbušnim plesom?

E sad ono Perfino pitanje oko salceta, pa kod je njih je ideal lepote bio malko drugačiji odnosno puniji jel'te, ne obskurno debeo već žene koje liče na žene a ne na ofingere. Svidelo se to nekome ili ne trbušni ples je takože umetnost i uči se godinama, nije to tako lako kako izgleda.
Da, jeste umetnost ovladavanja telom. I ono što je meni zanimljivo je
upravo to što je nebitno da li je telo sa salcetom ili bez. Lepota tela,
odnosno, to koliko će se drugima nečije telo sviđati, jeste u slobodi
pokreta. Može biti najlepše telo na svetu, al ako se kreće ukočeno,
kao robotsko, nije lepo. Nečija prisutnost u telu, svesnost pokreta
čini telo lepim.

Back