Muški hobi i da li to nama smeta?

Primjer iz života....Momak je dobar....radi na poslu svaki dan, dođe kući i odmah odjuri svom hobiju...u ovom slučaju uzgajanju životinja...zečeva..prepelica...pčela...patkica, čak i labudova....dobro to je super i istina je da oko životinja ima puno posla, ali ako bi mi htjele više pažnje...ako bi htjele raditi nešto drugo zajedno....Šta biste vi uradile....da se svako bavi onim što ga zanima i da se viđamo par sati na dan......ili nešto drugo?

Super onda mogu i ja da se posvetim svom hobiju ili cemu god:mrgreen:, extra sloboda, kada se vidimo vidimo se.

moja strina....
moj stric je umisljeni umetnik, slikar.
i celi godisnji provede na kaucu, spavajuci, "cekajuci da mu dodje inspiracija" za slikanje.
a ona uzme godisnji da bi kolicima ugalj sa ulice ubacivala u podrum. a to je mnogo uglja jer imaju veliku kucu sa parnim.
ali on je "umetnik, zaboga", a ona, pa, ko joj je kriv kad nema hobi:P
tako nekako:)

ps. ja sam na strica, doduse nisam umetnik ali "radim ono sto volim" ;)

Onda se nemoj zaliti da ti smeta taj njegov hobi.
Poenta ove teme je DA LI vam taj njegov hobi,to jest odvojeno vreme za njega smeta?

Da radi se o odvojenom vremenu tzv. Za njega....ovo je bio samo jedan primjer...a šta kažete kad momak više vremena provodi u kafani sa društvom....nego kod kuće.....na utakmicama...ili šta ja znam šta već...a ima obaveza i kod kuće , ako žive zajedno....
....ne moraju takvi momci biti loši...ali im njihov patrijahalni odgoj dozvoljava da ''love životinje'' dok žena brine o kući.........inače djevojka je vrlo aktivna....bavi se sportom od malih nogu....i zna gdje stoji i kud ide....

Da radi se o odvojenom vremenu tzv. Za njega....ovo je bio samo jedan primjer...a šta kažete kad momak više vremena provodi u kafani sa društvom....nego kod kuće.....na utakmicama...ili šta ja znam šta već...a ima obaveza i kod kuće , ako žive zajedno....
....ne moraju takvi momci biti loši...ali im njihov patrijahalni odgoj dozvoljava da ''love životinje'' dok žena brine o kući.........inače djevojka je vrlo aktivna....bavi se sportom od malih nogu....i zna gdje stoji i kud ide....

Znači da je klinac neiživljen, nije bitno koliko ima godina, mogu da budu
samoživi i nezreli i sa 60 i više.

Back