Muskarci, zene i nasilje

dobra predskazanja

Buduća legenda
Banovan
Poruka
48.596
jednom sam rekla da vise ovde necu otvoriti temu, ali....uvek ima neko ali.:roll:
o nasilju ima dosta tema, ovde, i u rl, medjutim ono sto mene zanima, nisu nasilni muskarci, koji su mi sasvim jasni, nego muskarci koji trpe nasilje od strane zena. bilo psihicko, bilo fizicko nasilje.
posebno je zanimljivo trpljenje fizickog nasilja, s obzirom da muskarci jesu fizicki jaci od zena. sta jednog nekadasnjeg lovca, bice koje prirodno tezi da bude dominantno i koje je sklonije fizickom obracunu, moze naterati da trpi batine od strane zene. sem ako nema u sebi mazohisticku crtu ili je neizgradjen kao licnost ili.....moja prva pomisao je kakav je to muskarac uopste? gnjecav, nikakav, neko koga ne bih mogla da trpim u svojoj blizini.
zanima me i misljenje o zenama kojima je potreban takav muskarac, sta bi to moglo njih da privuce kod takvog muskarca. doduse, one su mi jasnije, nego muskarci koji trpe nasilje. moguce je ili da su izrazito dominantne ili ih zapravo takvi muskarci nerviraju, podsvesno, pa se iz tog razloga izivljavaju i time oboje ulaze u zacarani krug iz koga, zbog navike ne izlaze. ili su poremecene, kao i drugi nasilnici.
i da ponovim, nije tema o nasilnim muskarcima, nego o nasilnim zenama i jos vise o muskarcima koji trpe to nasilje, nekada i godinama.

ko voli, nek' izvoli. z:mrgreen:

Nisam bas vidjao takve primere pa je mozda samo mit..al pod pretpostavkom da ih ima zanemarljiv je %..mozda ostaju zbog dece u takvom odnosu..mozda zbog sexa..a verovatno imaju obraz da ne vrate zeni

Poslednja izmena:
nesto slicno sam kontala, da je u pitanju vaspitanje da se zena ne sme udariti, pa jednom predju, drugi put, treci i tako ulaze u krug. a te zene nervira to sto ih dozivljavaju kao slabice i to ih tera da nastave sa izivljavanjem, kao da ocekuju da ce u njemu probuditi snagu.
jeste ih mali broj, mozda i ne pricaju. ko zna.

Психички малтрет би и трпео неко време ако је у питању љубав а све у нади да могу да променим такво понашање. Кад бих видео да не иде, било би ''ајд, у здравље.'' :)
Физички, може да се деси само једном. Одмах бих је послао кући а то ''женско'' би требало да се захвали богу што је женско.

Moram priznat da nikad u životu nisam videla žensko nasilje nad muškarcem; baš ko što neko gore, mislim, reče. Čula sam priče, ali kako s većinom priča možeš pod obrisat, odbijam da ih uzmem ko slovo u kamenu.

Naglašavam da govorim o fizičkom nasilju.

S druge strane, lično sam svedočila mnogim slučajevima psihičkog maltretiranja od strane žena; i to je jedan od razloga zašto nisam u stanju posmatrat sve žene, i ceo ženski rod, kao viševekovnu žrtvu muške dominacije, ili kako god oćete to da nazovete. Stvar koja mi je zapala za oko, jeste da se mnoge od tih žena ni najmanje nisu ustručavale tuđeg (mog, naprimer) prisustva - što bi moglo otvorit kakvu drugu temu - šta znam, da li žene teže publici u svemu što čine; ili možda svoje nasilje kao takvo ne doživljavaju, pa ga i ne skrivaju.

Onda, mogli bi otvorit i temu zašto mnogo muških nasilnika voli da tuče tamo "di se ne pozna"; etc, etc... Mogli bi svašta. z:mrgreen:

Zašto trpe? U slučajevima kojima sam svedočila, trpeli su zbog sramote. Ili možda zbog savesti. Znam da zvuči naopako, ali radilo se o golom ataku na njihovu nesposobnost kao muškaraca, a imali su dovoljno pameti da budu svesni kako nesposobni jesu.

Pričam o slučajevima koje poznajem, ne o svakoj situaciji bilo gde na svetu. Međutim, nekako bih rekla da je to pravilo. Nasilje trpiš kada si nesposoban za bolje.

Bez obzira na pol.

jednom sam rekla da vise ovde necu otvoriti temu, ali....uvek ima neko ali.:roll:
o nasilju ima dosta tema, ovde, i u rl, medjutim ono sto mene zanima, nisu nasilni muskarci, koji su mi sasvim jasni, nego muskarci koji trpe nasilje od strane zena. bilo psihicko, bilo fizicko nasilje.
posebno je zanimljivo trpljenje fizickog nasilja, s obzirom da muskarci jesu fizicki jaci od zena. sta jednog nekadasnjeg lovca, bice koje prirodno tezi da bude dominantno i koje je sklonije fizickom obracunu, moze naterati da trpi batine od strane zene. sem ako nema u sebi mazohisticku crtu ili je neizgradjen kao licnost ili.....moja prva pomisao je kakav je to muskarac uopste? gnjecav, nikakav, neko koga ne bih mogla da trpim u svojoj blizini.
zanima me i misljenje o zenama kojima je potreban takav muskarac, sta bi to moglo njih da privuce kod takvog muskarca. doduse, one su mi jasnije, nego muskarci koji trpe nasilje. moguce je ili da su izrazito dominantne ili ih zapravo takvi muskarci nerviraju, podsvesno, pa se iz tog razloga izivljavaju i time oboje ulaze u zacarani krug iz koga, zbog navike ne izlaze. ili su poremecene, kao i drugi nasilnici.
i da ponovim, nije tema o nasilnim muskarcima, nego o nasilnim zenama i jos vise o muskarcima koji trpe to nasilje, nekada i godinama.

ko voli, nek' izvoli. z:mrgreen:

Mislim da se ni u jednom slučaju ne radi o (fizičkoj) snazi, već o nepoštovanju sebe, samim tim i drugoga.
To što je nekome priroda dala dlakavost, ne znači i da je mužjak. Jasni su poprilično i jedni i drugi... i mora da postoji neki stručan naziv za ovakve slučajeve.

Gade mi se slabići, ne tolerišem slabost i gazim kad god mi se ukaže prilika... što bi značilo da imam sve predispozicije za nasilnika. A da terorišem nekoga godinama, nije zanimljivo. Negde sam pročitala da ne prihvatamo one mane kod drugih, koje i sami posedujemo. Po toj logici sam i ja slabić. Možda...
Istina je da volim da pomeram granice, da ih iritiram i izazivam do tačke pucanja, samo ako mi se ukaže prilika. I nikako nisam za fizičko nasilje... mislim na mentalni teror. Igra dominacije, ako se može uopšte okarakterisati kao nasilje je nešto što je meni lično neophodno... Ponižavati i maltretirati je drugi padež... iako se granice ovde lako gube.
Tako da jesam svesna svojih mana po ovim pitanjima, ali ne vidim zadovoljstvo u dugoročnom, intenzivnom ponižavanju, niti kuda to vodi. Navedene stvari radim samo u svrhu promera "snaga". I često usled nepoznavanja sebe, još češće u neprihvatanju ili neprepoznavanju nekih emocija kod sebe... to radim ljudima do kojih mi je stalo, najčešće. A poražavajuće je kada shvatiš koliko je ljudi i do koje granice spremno da trpi, u ovom slulčaju konkretno mene... a takvih je najviše. Tačnije: postoje oni koji trpe, oni koji odustaju, njih štikliram kao neadekvatne protivnike i postoje oni koji veruju da mogu da se nose sa dotičnim problemom. Misle i veruju... pa ni ja sama u sebe toliko ne verujem. Lažemo se, znači... i svako izvlači neku svoju korist.

Znam za slučajeve gde se dešava psihičko i mentalno maltretiranje, takoreći sporazumno, ubediti nekoga da radi ono što želi, dok u stvari radi ono što ti želiš, ili pak da je ono što ti neko želi u stvari ono što je za tebe najbolje. Karakteristično za vrstu ljudi koji ne poseduju izražene crte karaktera, mislim na one koji trpe, pa u drugome nadograđuju sebe... A taj neki nasilnik, ako ume, a često ume, jer je u ovim slučejevima žrtva nesvesna, da je ubedi u ono što želi da je ubedi... i kada je evidentno i činjenično jasno, zamena teza i ubeđivanje jako često dovedu do toga da dželat odglumi žrtvu. I najčešće ga okolina tako vidi, najčešće i sam sebe tako vidi.
Ovo je naročito izraženo u bračnim i ljubavnim vezama... ybg, ja sve vezujem ili za ego, tačnije dominaciju, ili za komplex posesivnosti. Pripadati nekome u toj meri i obrnuto, da ti neko pripada na taj način, čemu? Gde je tu zadovoljstvo? Idealan brak, bez tržavica, ako je žrtva nesvesna potčinjenosti, ili sukob karaktera, ako je svesna... u svakom slučaju, da li ikoga uopšte može da zadovolji proizvod ispoljavanja sopstvenih komplexa?
Lepo je kada se ljudi nadopunjuju, ali nije lepo kada se to radi na račun drugoga... tačnije, na štetu i uglavnom jeste na nečiju štetu. Ili potpadneš pod uticaj jačega, ili se otimaš, nema trećeg... ne trpi se iz navike, ne možeš se navići na loše, bar ne bi trebalo, trpi se uglavnom iz straha od gubitka, nesposobnosti i iz slabosti. Milion se izgovora može naći, za trpljenje... i uglavnom se nalaze. Za otići ti izgovor ne treba, samo činjenica, i dovoljna je samo jedna. Nebitan je pol...

nesto slicno sam kontala, da je u pitanju vaspitanje da se zena ne sme udariti, pa jednom predju, drugi put, treci i tako ulaze u krug. a te zene nervira to sto ih dozivljavaju kao slabice i to ih tera da nastave sa izivljavanjem, kao da ocekuju da ce u njemu probuditi snagu.
jeste ih mali broj, mozda i ne pricaju. ko zna.

:lol: :lol: :lol:
Najlakše je isprovocirati fizičku snagu... ako si na to mislila, prizemna su im očekivanja.
Jer onu drugu snagu takvi ne poseduju. A ni nasilnici, oni još manje. Samo je jedan uvek za nijansu manje ili više slab.

Психички малтрет би и трпео неко време ако је у питању љубав а све у нади да могу да променим такво понашање. Кад бих видео да не иде, било би ''ајд, у здравље.'' :)
Физички, може да се деси само једном. Одмах бих је послао кући а то ''женско'' би требало да се захвали богу што је женско.

mozda se i oni nadaju tj. u pocetku su se nadali da ce jednom doci do promene.

Valkyriur:
Zašto trpe? U slučajevima kojima sam svedočila, trpeli su zbog sramote. Ili možda zbog savesti. Znam da zvuči naopako, ali radilo se o golom ataku na njihovu nesposobnost kao muškaraca, a imali su dovoljno pameti da budu svesni kako nesposobni jesu.

Pričam o slučajevima koje poznajem, ne o svakoj situaciji bilo gde na svetu. Međutim, nekako bih rekla da je to pravilo. Nasilje trpiš kada si nesposoban za bolje.

ili misle da su nesposobni tj. nisu se ostvarili na drugim poljima (poslovno npr.), onoliko koliko su hteli i zbog toga sebe smatraju nesposobnim. ovo mislim za muskarce. sto se tice zena, koje trpe nasilje, stojim pri tome da je cesce u pitanju strah, koji blokira i time ih cini nesposobnim.

Đavolja nevesta:
:lol: :lol: :lol:
Najlakše je isprovocirati fizičku snagu... ako si na to mislila, prizemna su im očekivanja.
Jer onu drugu snagu takvi ne poseduju. A ni nasilnici, oni još manje. Samo je jedan uvek za nijansu manje ili više slab

nije. provociranje fizicke snage zavisi od slucaja do slucaja, neko se lakse isprovocira, neko teze, i to dolazi iz glave.

Back