Muškarci zaspe odmah nakon seksa, jer im se mozak "ugasi"

Uysal

Elita
Poruka
16.872
Nije tajna da mnogi muškarci utonu u san odmah nakon seksa, a evo i zbog čega. Naučni su dali odgovor na ovu zagonetku i kažu da muškarci jednostavno ne mogu izdržati i ostati budni.

120722068.jpg

Stručnjaci su proveli istraživanje u sklopu kojeg su skenirali mozak muškarca za vrijeme i nakon orgazma. Otkrili su da se moždana kora, koja igra važnu ulogu u koncentraciji i svijesti, odmah nakon orgazma “ugasi”.

Francuski naučnik Serge Stoleru, je izjavio da ovo istraživanje nudi prve naznake onogo šta se u mozgu zaista dešava, tokom i nakon seksa.

“Kod žena je to znatno drugačije, one i dalje mogu ostati jako budne i svjesne, ali muškarci jednostavno ne uspijevaju”, kaže Stoleru.

Istraživanje je također pokazalo da mozak automatski “isključi” svaku želju za seksom odmah nakon orgazma. Još jedan razlog zbog kojeg muškarci odmah nakon seksa utonu u san je to što što njihov mozak preplavi serotonin, prenosi Daily Mail.

http://www.klix.ba/lifestyle/vezeis...h-nakon-seksa-jer-im-se-mozak-ugasi/120722068

Seratonin , generalno sluzi za spavane, osecaj zadovoljenosti, cak i u hrani. Ne mora seratonin da se luci samo posle sexa ( a cak ni to nije cinjenica vec naucna spekulacija). A ako pogledas na sex, kao sam cin, muskarac se tu dosta trosi fizicki, plus i krajnji ishod je zadovoljstvo. Zasto i ne bi zaspao? Da li svaki muskarac zaspi posle podnevnog sexica? Da li dosta nas zaspi posle podnevnog rucka? Mislim to predstavljanje muskarca kao nekog truta mi je uzasno. Daj nekog zeni da se popenje na njega u 12.00 i da drnda na njemu 2 sata, pa da vidimo da li ce da zaspi.
Kako je ovde napisano, ispade da muskarac svaki put kada se poe;be iskljuci se kao neki robot. Kao Puum, seratonin pukao u mozak i on kljone. Glupost.

Back