"Muškarci su kao deca..."

Smorisha

Buduća legenda
Poruka
38.763
Neretko sam od žena čuo komentare da su muškarci kao deca. Nesposobni da uređuju porodični život i svakodnevnicu niti ispravno i realno razumeju životne stvari i
životne probleme već su u nekom svom "Petar Pan koji nikad nije odrastao svetu".
Odmah primetim žene koje bi rekle tako nešto i način na koji se odnose prema meni obično ima i više poštovanja nego što bih inače očekivao od većine "princezica".
Valjda im ne ostavljam utisak derleta.

Sa druge strane neretko i od muškaraca čujemo da su žene kao deca. Njanjave, nerealne, u svom svetu princezica koju ništa ne dotiče i koje sve probleme rešavaju olako jednim pucketanjem prsta.

Šta vi mislite? Koliko su u pravu i ko?

Neretko sam od žena čuo komentare da su muškarci kao deca. Nesposobni da uređuju porodični život i svakodnevnicu niti ispravno i realno razumeju životne stvari i
životne probleme već su u nekom svom "Petar Pan koji nikad nije odrastao svetu".
Odmah primetim žene koje bi rekle tako nešto i način na koji se odnose prema meni obično ima i više poštovanja nego što bih inače očekivao od većine "princezica".

Sa druge strane neretko i od muškaraca čujemo da su žene kao deca. Njanjave, nerealne, u svom svetu princezica koju ništa ne dotiče i koje sve probleme rešavaju olako jednim pucketanjem prsta.

I sve hoce pipnu i probaju.

dete u nama nikad ne napušta nas, sve zavisi u kojoj formi i u kom momentu će se pojaviti, a bitna je i komunikacija sa određenom ličnosti ispred koje će to unutrašnje dete osetiti da će ga ta druga osoba prihvatiti , a pritom da ne nanese štetu svom nosiocu
Pa, da... zato sam i birala za životni poziv rad sa decom isključivo-da bih sa njima bila i detinjasta, i odrasla. Odrasli deo mene ima osećaj za samokontrolu, organizaciju i odgovornost, a detinjasti deo mene je... pa, ono zabavno, ono zbog čega vredi trenirati zrelost i "odraslost" sa duplo, troduplo itd. godina u odnosu na ljude sa kojima radim.
Sa odraslima ipak očekujem zrelost i odraslost ponegde, a volim i kad podetinjimo van tog kursa.

Presek

i zrelosti

je prazan skup.
Ovo nije tačno, jedno i drugo mogu biti u istoj osobi.
Može neko biti dete u duši u smislu vedrine, prostodušnosti, radoznalosti...
A opet sasvim funkcionalan kao osoba na poljima gde je to potrebno(savestan,odgovoran,pouzdan, preduzimljiv)

Lule, kod tebe sve neki zaključci kategorični
nikad-ništa /sve - uvek...

Mislim da je opste ponasanje po pitanju introspekcije I reagovanja u temi da li ce ijedna zena resavati svoje probleme kod psihologa jasno pokazala opsti stav zena prema zrelosti.
Jasno je da su u totalu I kompletno nezrele I posvecene tome te je jedin moguc odnos sa zenama ili nezreo ili neki poluzreo intuitivni, kao npr nismo kompatibilni a nije vazno zasto , idemo dalje svako sa drugim.

Da ne idemo dublje u absurd I zakljucke jasno je da ce to samo pokrenuti moralnu superiornost kao metodu , cescu kod zena.

Zakljucak , bolje je nastupiti kao muskarac koji je nezreo pa da kao zena trazi mane I radi na vama , nego da joj konkretno kazete I tretirate je zrelo kad ona ni karakterom ni svescu onda tu ne moze nista.
Vrlo jasna evolutivno takticka odluka za pozicioniranje.

Mislim da je opste ponasanje po pitanju introspekcije I reagovanja u temi da li ce ijedna zena resavati svoje probleme kod psihologa jasno pokazala opsti stav zena prema zrelosti.
Jasno je da su u totalu I kompletno nezrele I posvecene tome te je jedin moguc odnos sa zenama ili nezreo ili neki poluzreo intuitivni, kao npr nismo kompatibilni a nije vazno zasto , idemo dalje svako sa drugim.

Da ne idemo dublje u absurd I zakljucke jasno je da ce to samo pokrenuti moralnu superiornost kao metodu , cescu kod zena.

Zakljucak , bolje je nastupiti kao muskarac koji je nezreo pa da kao zena trazi mane I radi na vama , nego da joj konkretno kazete I tretirate je zrelo kad ona ni karakterom ni svescu onda tu ne moze nista.
Vrlo jasna evolutivno takticka odluka za pozicioniranje.
Razumem šta hoćeš da kažeš. I ima toga. Ali nekad ne znam da li je sve ovo zaista tako uvek.
Ti si ubeđen da su žene nezrele šašavulje u stilu serije "Očajne domaćice" koja baš lepo prikazuje neke stvari o kojima pišeš i mislim da bi ti se svidela.
Međutim, moram da priznam da tih tvojih "milion problema" ja nisam baš imao.
Lično, više sam imao problema i sa ocem i sa poslovnim partnerima i sa muškim drugovima nego sa devojkama ili ženskim drugovima.
Sama ta reč "milion problema" bi mene navela da dignem ruke ili se povučem. I možda je bilo nekih takvih početaka pa sam brzo otišao iz takvog ludila.
A na primeru moje matične porodice titula velike nezrelosti bi sigurno pripala mom ocu.

Muskarci znaju sta hoce i to se ne mijenja , igracke ,piva i zajebanciju sa rajom, zene nesto analiziraju pa zele ozbiljne razgovore,pa ne znaju sta hoce ,prilicno su dosadne.

Back