MUSKARCI O PORODJAJU

baki 75:
Poludela sam u subotu uvece, sedeli smo sa nasim prijateljima koji cekaju bebu i tako je po prirodi stvari tema bila porodjaj. Njih dvojica su se slozili da je roditi bebu nista, to je maltene strasno samo na filmu, zene previse drame oko toga, moj muz je rekao da je njemu njegova majka rekla da to nije nista strasno i on se te price strogo drzi od kada ja znam za njega. Taj nas drug je bio jos gori i rekao da bi istukao svaku koja hoce na bezbolan porodjaj, jer to nije prirodno, zena psihicki ocvrsne posle prirodnog porodjaja, ne moze se u zivotu uvek birati laksi put i tako jos neke gluposti, da bi kasnije iyjavio da kad ga glava zaboli mora da popije lek! Znaci nije bilo zezanje, obojica su bili ozbiljni. Bila sam zaprepascena, :shock: :shock: i :twisted: . Borila sam se protiv njih dvojice, uveravala ih kako god sam znala i umela, a ova drugarica me isto malkice iznervirala, imala je neki blag osmeh, mazila je svoj stomak i zaljubljemo gledala muza. Nije zucnula na tu temu. Ja s mojim ni juce nisam htela da pricam zbog toga. Vredjaju me kao zenu, pa omalovazavaju najveci i najvazniji dogadjaj u zivotu ! Samo da vam kazem da njih dvojica jesu vrlo pazljivi kao muzevi, nemaju poroka, obrazovani su, od onih su sto peru i sudove, sire ves, nemaju nikakve komplekse, obojica su iz normalnih porodica, roditelji intelektualci. Nisam se nadala takvom misljenju, a eto moja svekrva rekla da roditi dete nije nista, i ovaj moj se uhvatio toga i gotovo! Sta vi mislite o ovom?

1. reci mu da sledeci zub ce da vadi bez anestezije!!!!!!! Sta je to vadjenje malecnog zuba, u odnosu na izbacivanje citave lubenice, tj. bebe??!

2. obavezno da tvoj muz bude prisutan na porodjaju!!!!!!!!!!!!! ...

Nadamo se da ce da prezivi, i hrabro ostane na nogama :lol: i da ga nece babice nositi napolje, u nesvesnom stanju:lol:

3. a kad porodjaj prodje, onda na sva zvona pricaj kako to "nije nista", kao tvoja svekrva :lol:

slatko volim :)):
1. reci mu da sledeci zub ce da vadi bez anestezije!!!!!!! Sta je to vadjenje malecnog zuba, u odnosu na izbacivanje citave lubenice, tj. bebe??!

2. obavezno da tvoj muz bude prisutan na porodjaju!!!!!!!!!!!!! ...

Nadamo se da ce da prezivi, i hrabro ostane na nogama :lol: i da ga nece babice nositi napolje, u nesvesnom stanju:lol:

3. a kad porodjaj prodje, onda na sva zvona pricaj kako to "nije nista", kao tvoja svekrva :lol:

:D sprovela bih ja sve to u delo, nego je on malcice tvrdoglav pa bi me i posle svega toga i dalje ubedjivao kako to nije bilo nista ili pak bilo pa proslo prezivela si i tako to

baki 75:
:D sprovela bih ja sve to u delo, nego je on malcice tvrdoglav pa bi me i posle svega toga i dalje ubedjivao kako to nije bilo nista ili pak bilo pa proslo prezivela si i tako to

Nista se ne brini , nema sanse da se desi to sto si napisala !!!

1. ako ostane na nogama na porodjaju, nema sanse da bi ostao "mrtav hladan" pri pogledu na lokvu krvi, posteljicu, usivanje itd,,,,

e sad najcesci je drugi slucaj : vecina muskaraca su toliko "hrabri" na porodjaju, da ne mogu cak zenu ni da drze za ruku, nego padaju u nesvest :lol:
e ako mu se to desi, onda mozes dozivotno da ga zezas kolika je kukavica ispao :lol:

Sve je to kao onaj vic kad se poradjala Crnogorka, a muz Crnogorac bio s njom. Kad je poceo porodjaj on se onesvestio i iznesose ga. Zena je rodila cerku i Crnogorac kaze:"Hvala bogu sto nije sin, pa da se muci ovako kao ja na porodjaju."

I meni je taj vic pao na pamet dok sam citala postove na ovu temu...
Pade mi jos nesto na pamet:
Kad sam ja bila trudna, zadnjih par mjeseci sam morala provesti u bolnici i tu se pricalo (ne znam koliko je istina) o nekoj med. sestri koju je muz zlostavljao...i ona jednom ukrade "porciju" dripa (tako se valjda zove ono cime izazivaju jace i brze bolove pa i time brzi porodjaj) i da mu je ubrizgala to dok je spavao.....kazu da je on urlao, vristao, skicao od bolova dok su mu se kosti rastavljale i dok su ga hvatali "trudovi"...ona ga je ladno odvela u bolnicu i rekla sta je uradila (nije znala kako drukcije da mu nanese bol a htjela je, ocigledno, osvetu)
Eto, to je bilo iskusto jednog jakog covjeka koji je mozda isto tako mislio da je porod lak.

Моја докторка ми је на порођају кришом давала инјекције против болова да не види начелник, јер је он заступао теорију да је ''природно најбоље''.... Њено објашњење је било:''Ако ме види, надерала сам, ал шта зна мушкарац како је то..па био сто пута гинеколог!''

Black Shark:
pa jel znaju ti muskarci da su oni osjetljiviji na bol od zena, i da po svojoj anatomskoj gradji ne bi mogli da izdrze bol porodjaja??

To nije tacno. Nigde u ( strucnoj ) literaturi nisam naisla na takav podatak.
Osetljivost na bol je individualna. Cak sta vise, nailazila sam na podatke ( net ) da je upravo obrnuta situacija.

Ovo, naravno nema nikakve veze sa cinjenicom da neki neobavesteni ( najblaze receno) muskarci tvrde da porodjajni bolovi " nisu nista" :shock: :shock: Na ovu konstataciju nemam nikakav pristojan komentar. :(

Ako je nešto prirodno, uopšte ne znači da je i bezopasno. Mislim, i smrt je prirodna... Tri puta sam se porodila, i znam o čemu pričam. Pre pedeset godina je se oko 20% porođaja završavalo fatalno-ili po bebu ili po majku. Zato, nije šala. Zanima me samo kako će taj koji kaže da porođaj nije ništa moći da bude podrška i pomoć svojoj ženi nakon porođaja, jer to nije ništa, pa šta će joj onda pomoć i saosećanje!?

Dinna:
Ako je nešto prirodno, uopšte ne znači da je i bezopasno. Mislim, i smrt je prirodna... Tri puta sam se porodila, i znam o čemu pričam. Pre pedeset godina je se oko 20% porođaja završavalo fatalno-ili po bebu ili po majku. Zato, nije šala. Zanima me samo kako će taj koji kaže da porođaj nije ništa moći da bude podrška i pomoć svojoj ženi nakon porođaja, jer to nije ništa, pa šta će joj onda pomoć i saosećanje!?
Dinna, mogu ti reci da moj muz i taj prijatelj ne beze ni od kakve pomoci, ja sam zato i bila frapirana njihovim izjavama. Oni su ti koji uvek pridrzavaju kaput da zensko u drustvu obuce, uvek su dzentlmeni, pazljivi, muzevi za primer. Mislim da me je to pitanje koje si ti postavila u vezi podrske i saosecanja i nateralo da postavim temu.

ma znate šta?
te klinke,se ne bore za svoje mišljenje.
ako on kaže
da nije ništa (ili njegova keva)
ona trepće i kaže da ljubavi
umesto da ga otera u tri lepe...
posle kada ga ne bude po ceo dan ima da sedi i plače i da se razvede pre detetove druge godine
dzaba njemu obrazovanje,čuj obrazovan je?
kada nema pojma o najosnovnijim stvarima
katastrofa.
e,sada sam se ispraznila:p

baki 75:
Poludela sam u subotu uvece, sedeli smo sa nasim prijateljima koji cekaju bebu i tako je po prirodi stvari tema bila porodjaj. Njih dvojica su se slozili da je roditi bebu nista, to je maltene strasno samo na filmu, zene previse drame oko toga, moj muz je rekao da je njemu njegova majka rekla da to nije nista strasno i on se te price strogo drzi od kada ja znam za njega. Taj nas drug je bio jos gori i rekao da bi istukao svaku koja hoce na bezbolan porodjaj, jer to nije prirodno, zena psihicki ocvrsne posle prirodnog porodjaja, ne moze se u zivotu uvek birati laksi put i tako jos neke gluposti, da bi kasnije iyjavio da kad ga glava zaboli mora da popije lek! Znaci nije bilo zezanje, obojica su bili ozbiljni. Bila sam zaprepascena, :shock: :shock: i :twisted: . Borila sam se protiv njih dvojice, uveravala ih kako god sam znala i umela, a ova drugarica me isto malkice iznervirala, imala je neki blag osmeh, mazila je svoj stomak i zaljubljemo gledala muza. Nije zucnula na tu temu. Ja s mojim ni juce nisam htela da pricam zbog toga. Vredjaju me kao zenu, pa omalovazavaju najveci i najvazniji dogadjaj u zivotu ! Samo da vam kazem da njih dvojica jesu vrlo pazljivi kao muzevi, nemaju poroka, obrazovani su, od onih su sto peru i sudove, sire ves, nemaju nikakve komplekse, obojica su iz normalnih porodica, roditelji intelektualci. Nisam se nadala takvom misljenju, a eto moja svekrva rekla da roditi dete nije nista, i ovaj moj se uhvatio toga i gotovo! Sta vi mislite o ovom?

Iznedriti iz utrobe novi život.....jako velika stvar.....stvarno vam se kao ženama izuzetno divim.........morao sam da odgovorim na ovu temu i ako sam zalutao ovde.......pozdrav!

I moj sin sa svojih sedam godina zna da porođaj MNOGO boli, mada mu ja uopšte nisam pričala, nego se dečko sam informisao, dok sam bila trudna po treći put. Izgleda da je gledao neku naučnu emisiju, jer mi je detaljno prepričao kako porođaj izgleda. To je još jedan dokaz da je tvoj dragi VEOOOMA neobrazovan po tom pitanju, ili VEOOOMA bezobrazan. Ako je prvo-pronađi i ti neku naučnu emisiju, gde će malo veći autoriteti od njegove mame govoriti o tome... Ili neka pročita ovu temu :-)

xpajamacax:
ma znate šta?
te klinke,se ne bore za svoje mišljenje.
ako on kaže
da nije ništa (ili njegova keva)
ona trepće i kaže da ljubavi
umesto da ga otera u tri lepe...
posle kada ga ne bude po ceo dan ima da sedi i plače i da se razvede pre detetove druge godine
dzaba njemu obrazovanje,čuj obrazovan je?
kada nema pojma o najosnovnijim stvarima
katastrofa.
e,sada sam se ispraznila:p

Ma ja sam zapenila ono vece, ni sutradan nisam pricala sa njim koliklo sam bila pod utiskom cele prica. E tu drugaricu koja je trudna ne rayumem , sedi, gleda u muza, slusa njegove nebuloze i mazi stomak ma nije nista rekla u odrbranu svoju, i svih zena. Piydim od takvih slucajeva, nije cudo sto muzevi rade to sto rade zenama kad im se retko koja suprotstavlja odnosno retko se koja bori za sebe. :twisted:

Hehehhe...ne mogah da odolim. Ovih dana sam dobila od svece DVD sa njenog drugog porodjaja koji je snimao moj dragi zet :lol:. Dok se ona tamo napinjala i mucila, on nije zaklapao usta i pricao je sa babicama kako SU prosli na prvom porodjaju, a onda je posle komentarisao kako je sad odlicno prosla kako je mnogo manje boli nego prvi put i slicno. Cak je rekao babici: Pa ne znam prosli put su NAM push-evi tarjali 15-20 minuta a sad...A na kraju je reko kako ima psiholoski problem da gleda kad mu bebironu daju inekciju (ne znam sta su joj tacno dali, to je rutinski), jer njega boli...:lol:
Mislim :lol:

Nesi:
Hehehhe...ne mogah da odolim. Ovih dana sam dobila od svece DVD sa njenog drugog porodjaja koji je snimao moj dragi zet :lol:. Dok se ona tamo napinjala i mucila, on nije zaklapao usta i pricao je sa babicama kako SU prosli na prvom porodjaju, a onda je posle komentarisao kako je sad odlicno prosla kako je mnogo manje boli nego prvi put i slicno. Cak je rekao babici: Pa ne znam prosli put su NAM push-evi tarjali 15-20 minuta a sad...A na kraju je reko kako ima psiholoski problem da gleda kad mu bebironu daju inekciju (ne znam sta su joj tacno dali, to je rutinski), jer njega boli...:lol:
Mislim :lol:

Podseti me na scenu iz "Bumeranga", kad Gagi snima porodjaj u kafani i komentarise.:lol:

И мени...Ок је снимити бебу и њене прве минуте живота...Али сам порођај...па то је ипак једна интимна ствар...После се скупља комшилук да гледа, или шта?

baki 75:
Samo da vam kazem da njih dvojica jesu vrlo pazljivi kao muzevi, nemaju poroka, obrazovani su, od onih su sto peru i sudove, sire ves, nemaju nikakve komplekse, obojica su iz normalnih porodica, roditelji intelektualci. Nisam se nadala takvom misljenju, a eto moja svekrva rekla da roditi dete nije nista, i ovaj moj se uhvatio toga i gotovo! Sta vi mislite o ovom?

eto ! kazhem ja da to strejt ne valja!!!! :(

to kao fini blabla...

mada shta te briga sta oni kazhu.. a sta ti mislis, je l treba oni da idu u vojsku

ja mislim da treba

e pa mozda se njegova mama stvarno lako porodila..mozda je sad sve syebanjo i s porodjajem kao neyhniji smo ovo ono..mislim sta sad..porodjaj ko porodjaj!!! velika stvar.
al brate veci je problem shto si ti sedela i pizd.ela tamo, jesi se posvadjala ili si samo kuvala u sebi.. eeee jesi se zezala...to je problem a ne taj porodjaj nego sukob mishljenja

Supertajni:
Iznedriti iz utrobe novi život.....jako velika stvar.....stvarno vam se kao ženama izuzetno divim.........morao sam da odgovorim na ovu temu i ako sam zalutao ovde.......pozdrav!

hahah je l se divish i machkama, psima i kishnim glistama

e kishne gliste mogu i da se regenerishu

to je tek chudo

Back