Muskarci i takmicarski duh

Зато што такмичарски дух ствара неправду и агресију, јако повећава адреналин, а морају се поштовати правила и агресија мора да буде контролисана, што је тешко. Такмичење значи непријатељство и нека врста међусобног сукоба, а све то мора да буде на ноте, док је конкурент нека врста непријатеља. Тако да је боље бежати од такмичења и бити без стреса.

Зато што такмичарски дух ствара неправду и агресију, јако повећава адреналин, а морају се поштовати правила и агресија мора да буде контролисана, што је тешко. Такмичење значи непријатељство и нека врста међусобног сукоба, а све то мора да буде на ноте, док је конкурент нека врста непријатеља. Тако да је боље бежати од такмичења и бити без стреса.

Takmicenje nije samo gdje imas fizicki kontakt kao u sportu.Takmicenje je mnogo siri pojam,a zasto mislis da je stres los kada je vjerovatno strahovitiji nacin na koji ti gledas na stres od samog stresa

Muškarac je u trilemi u čemu da se uopšte takmiči. "Šta je to po čemu ću biti muškarčina?" Pitaj 100 ljudi, 100 ćudi.
Imala sam za primere svoje zetove. Uvek su me ispoštovali, vozili, bilo im je važno da sam i ja tu, drva mi prestrugali, plakali sa mnom i za mnom, smejali se, divni neki momci!
Kad mi zetovi više nisu, imam osećaj da sam izgubila rođenu braću i užasno mi je.
Po čemu nisu valjali, šta nisu radili dobro, a zaista su se takmičili da budu najbolji, eto, čak i u odnosu na... svastiku???, ja ne znam.
Lepi, vredni, porodični, da zaštite svoje žene, da pomognu prijateljskoj familiji bez po' muke.
Ja za braćom i sestrama plačem jednako, a neko se slatko smeje i srećan je jer nije uspelo!

Takmicenje nije samo gdje imas fizicki kontakt kao u sportu.Takmicenje je mnogo siri pojam,a zasto mislis da je stres los kada je vjerovatno strahovitiji nacin na koji ti gledas na stres od samog stresa
Човек је борбен у било каквом такмичењу, не само у физичком, увек се ствара адреналин. И било који бол је само неки осећај али скоро сви се слажу да је непријатан, е исто је тако и са стресом, већина људи воли да је смирена или бар да је својом вољом под стресом а не под стресом због неких ср*ања и ствари које не могу да контролишу, то је природно. Стрес је кад не смеш да даш одушка адреналину који ти се излучио у таквим ситуацијама, него кад и такав мораш да будеш тактичан, када у ситуацији "бори се или бежи" не можеш нити да се неспутано бориш нити да бежиш, човек се у таквим ситуацијама разбољева бар психички ако не и физички.

Back