Muškarac prebio ženu u ringu na Olimpijskim Igrama

Sensei

Master
Moderator
Poruka
75.410
Alžirska bokserka Imane Kelif, koja je prošle godine pala na testu podobnosti polova, nokautirala je protivnicu iz Italije za 46 sekundi u kategoriji ženskog boksa do 66 kg i izazvala gnev italijanske premijerke Džordžije Meloni, koja je rekla da borba „nije bila na ravnopravno".

Autorka Harija Potera, Džej K. Rouling, reagovala je na svađu oko pola tokom meča i rekla: „Objasnite zašto ste u redu da muškarac tuče ženu u javnosti radi vaše zabave.

1722562172165.png

Italijanka Anđela Karini bila je izbezumljena, pala je na kolena i jecala na sredini ringa posle poraza i nije se rukovala sa Kelifom, koja je posle pobede ušla u četvrtfinale u kategoriji.

Alžirski bokser je zadao dva snažna udarca, nokautirajući Cariniju za samo 46 sekundi. Italijanska bokserka nije mogla da stoji nakon što joj je udario nos i počela je da krvari.

"Imam veliki bol u nosu i rekala sam 'Stani'. Bolje je da ne idem dalje. Počela je da mi curi krv iz nosa od prvog pogotka", rekla je ojađena Karini.

1722562328788.png

Sledeći protivnik Kelifa je Ana Luka Hamori iz Mađarske. Ona dolazi od ubedljive pobede nad Marisom Vilijamson.

Obraćajući se medijima ovog četvrtka, Hamori je sasvim jasno dala do znanja da nije zabrinuta zbog suočavanja sa Kelifom.

„Nisam uplašena“, rekla je Hamori novinarima preko Njujork posta. „Nije me briga za novinarsku priču i društvene mreže. Ako ona ili on budu muškarac, biće veća pobeda za mene ako pobedim.”

1722562489292.png

Meni je mozak ispran, nemam vise snage da se raspravljam sa zenama i kao i svi muskarci , prestao sam da razlikujem musko od zenskog....Interno razlikujem i previse, tj postujem DNK ali u javnosti ne...

Niti pomazem kad ih neko bije na ulici , niti pomazem kad nekog biju na ulici , niti se nudim da pomognem ako nose nesto tesko , totalno se drzim politike da su ravnopravne totalno , cak za svaki slucaj kad su u redu , pustim sve koji su zene ali i muskarce koji izgledaju kao zene i ponasaju se kao zene i koji razmisljaju kao zene, i obicno ostane jedan na 30 da mi pravi drustvo pozadi na kraju reda...

Totalno sam ravnopravno uvrstio musko i zensko laktanje i u redovima u marketu u posti , skoro mi je jedan stariji ciganin rekao da je trudan i pustio sam ga u posti pre mene, na opste bunjenje ostalih , ali trudan je covek, a njegov argument mi nije nista manje apsurdan od mnostva drugih koje svakodnevno slusam ...

Moja komsinica pozajmljije decu iz komsiluka kad treba da obavlja neke stvari po salterima...dodje gde se deca igraju i kaze hajde treba mi jedan od vas na sat vremena , kupicu mu cokoladu...i neko malo dete se javi vec....

Imao sam u kovidu neprijatnu situaciju da mi musko prebacuje sto ga zovem on , nego trazi da ga zovem sa ona...a jes malo moze da prodje, nije da nije, lepsa od Ane B i otad i kad su mi neke zene trazile da svi koji su zenski pacijenti idu pre mene u redu kod lekara, kad dodjem kod lekara nema veze sto je zakazano pitam uvek, jel idete po vremenu koje pise na uputu ili ko je kako dosao i slusam sta kazu...

Ni tu se ne raspravljam i utanacujem ko je kad na redu...uvek se nadje neka zena da uoci da se nisam pojavio pa hoce preko reda....ama bas uvek imam neke shizofrene epizode gde svi stanu u odbranu zena , iako stoji tacno vreme zakazano na uputu , i dosao sam 1h pre svih njih , bio sam u cekaonici...i ne pomaze..

Poslednja izmena:
Ne sećam se da je iko penio kao ove godine kad je dotična Alžirka u četvrtfinalu izgubila od Keli Herington na Olimpijadi 2020. godine. Taj vam meč nije bio neravnopravan, neregularan i neshvatljiv, tad vam bokserka nije bila bokser. Ili na svetskom takmičenju 2022. kad je izgubila od Ejmi Broudhurst.

Ajmo, Alžir! 💪🙂

Poslednja izmena od moderatora:
Šta je Međunarodni olimpijski komitet rekao o Kelifu?

Oba borca su diskvalifikovana na Svetskom prvenstvu 2023. pošto su prekršili pravila kvalifikovanosti Međunarodne bokserske asocijacije koja sprečavaju sportiste sa muškim KSI hromozomima da se takmiče u ženskim disciplinama.

Ali IBA je prošle godine oduzela priznanje od strane MOK-a zbog pitanja upravljanja i finansija, a olimpijsko telo je vodilo boksersko takmičenje u Parizu.

MOK je saopštio da je odluka IBA da diskvalifikuje boksere prošle godine bila proizvoljna i da je glavni uzrok ljutnje koji izaziva Rouling i milijardera Elona Maska da se protive njihovom takmičenju na Igrama.

„Ova dva sportista su žrtve iznenadne i proizvoljne odluke IBA“, navodi se u saopštenju MOK-a. „Pred kraj IBA Svetskog prvenstva 2023. iznenada su diskvalifikovani bez ikakvog dužnog postupka.

„Prema zapisnicima IBA dostupnim na njihovoj veb stranici, ovu odluku su prvobitno doneli isključivo generalni sekretar i izvršni direktor IBA.“

Neki sportovi su ograničili nivoe testosterona dozvoljene sportistima koji se takmiče u ženskoj konkurenciji, dok drugi zabranjuju sve koji su prošli muški pubertet.

Italijanski premijer je rekao „Mislim da sportisti koji imaju muške genetske karakteristike ne bi trebalo da budu primljeni na ženska takmičenja. I to ne zato što želite da diskriminišete nekoga, već da zaštitite pravo sportistkinja da mogu da se takmiče pod jednakim uslovima“.

Pogledajte prilog 1587786
Boks je po tome onda muski sport. Sto se zene u opste takmice u tome osim ako nemaju visag necega nasledjenog genetski? Ova je samo imala visag toga vise nego visak ove.

Back