🎶 ✨MUZIČKA PUSTOLOVINA✨ 🎶

1762544310011.gif

Dragi posetioci,

u ovom delu mog bloga želim da sa vama podelim i obogatim kolekciju muzičkih spotova koja je nastala dugogodišnjim pretraživanjem YouTube-a, a povremeno i u interakciji sa članovima foruma Muzika. Moj ukus je prilično specifičan, šaren i neopterećen žanrovskim podelama, pa se u tom smislu u plejlistama može naći bukvalno svašta, bez ikakve sistematizacije, jer uglavnom tako nasumično i slušam muziku.

U poslednje vreme primećujem da je na YouTube-u sve teže naići na kvalitetnu muziku slučajno. Algoritam danas favorizuje ono što ima najviše pregleda i što publiku najduže zadržava, dok se manje poznati, ali vredni autori lako izgube u masi. Naslovi, tagovi i algoritmi zamenili su spontano otkrivanje, a manje poznati muzičari retko dobijaju priliku da isplivaju na površinu.

Zato sam odlučila da se više posvetim sakupljanju muzike manje poznatih i nepoznatih autora iz celog sveta - onih koji stvaraju iz potrebe, a ne iz trenda.

Pozivam vas da mi se pridružite u traganju za tim skrivenim muzičkim blagom, koje je danas sve teže pronaći ispod naslaga komercijalnog sadržaja.
U komentarima možete ostaviti svoje predloge - uz napomenu da je kvalitet jedini kriterijum. Rado ću ih preslušati i, po svom izboru, uvrstiti u buduće plej-liste. Ne zamerite ako nam se ukusi ponekad ne poklope.

Dobrodošli ste i kao sakupljači i kao simpatizeri.
Uživajte u muzici - i hvala vam što ste ovde. 💕

🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶

🎵 Besso - Lost Melody

Plejliste:

Let Babylon Burn
1762499663480.gif
"DOMAĆA"

DEUTSCHE MUSIK 🎶🎶 🐎 🎶🎶 FOLK

The Turnaround - Jon Amor Trio 🫟 Fred again..

HOPE 001 🧿 HOPE 002 🧿 HOPE 003

HOPE 004 🧿 HOPE 005 🧿 HOPE 006

HOPE 007 🧿 HOPE 008🧿 HOPE 009

HOPE 010 🧿 HOPE 011🧿HOPE 012

HOPE 013

Poslednja izmena:
Napravila sam burek i novu listu od "poruka mojoj ljubavi" pre 14-15 godina. Šteta, ogromna većina videa je obrisana sa yt, ovo je sve što je ostalo. 🥹

Da me je neko juče pitao da li sam tamo postovala, zaklela bih se da nisam. :fdlan: Šta ti je moć zaborava... Ali i re:konstrukcije sećanja. Ruku na srce, da sam ja "moja ljubav", tačno bih sad pala na teme.

Kvalitet zvuka je nažalost neujednačen, ali mi je bilo žao da pojedine spotove zamenim kvalitetnijim.

Dakle, sledi romantika sa burekom. Uživajte :ljub:

💕💕💕💕💕 HOPE 012 💕💕💕💕💕

Poslednja izmena:
Za listu koja sledi, pored adekvatnih zvučnika ili slušalica, potrebna je i izvesna prijemčivost za ovu vrstu akustičnih projekata. Ukoliko već imate iskustva sa sličnim sadržajima, verujem da ćete u potpunosti iskoristiti njen potencijal. Onima koji su manje navikli na ovakav zvuk, a osete nelagodu pri slušanju, savetujem da potraže sličan materijal koji im više prija.

Ova lista je osobena po svom alhemijskom naboju: kombinuje savremene ritmove, arhaične instrumente, zvuke prirode i psihodeličnu atmosferu, a jednim delom je reč i o domaćem eksperimentalnom muzičkom, a ne samo kompjuterski generisanom projektu.
Nudi mogućnost kako za opuštanje, tako i za introspektivna, meditativna, isceljujuća i ekstatička putovanja za one koji su spremni da ih dožive.

Zahvaljujem na poseti - ako ste pronašli nešto što vas je makar na trenutak pomerilo iznutra, misija je uspela. 🙏🏻💕

🌺🍀🌺🍀🌺 HOPE 013 🌺🍀🌺🍀🌺

Poslednja izmena:

Back