multivision bez viaccess pc 2.4

nature

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.562
Francuska pay tv platforma TPS ugasila je hakirani sistem Viaccess PC 2.4 na pay per view kanalima Multivision (1-8), a ti programi popularni među masama koje ga prate piratskim putem ostao je kodiran u sistemima Viaccess PC 2.5 i Viaccess PC 2.3 (bez TPS Crypta) što ga i dalje čini gledljivim na crno no sve do ponovnog uključivanja TPS Crypta kada će TPS zasigurno ponovo pokušati otežati prijem svakodnevnom rotacijom AES ključa. Ostali kanali u TPS-u su i dalje kodirani u sva 3 Viaccess sistema no prošlotjedno povremeno gašenje Viaccessa 2.4 na svim kanalima daje naslutiti da će on biti isključen i na svim ostalim kanalima. Isključivanje Viaccessa PC 2.4 slijedi kao akcija TPS-a da spriječi piratsko gledanje svojih kanala. Kartice koje će TPS rabiti u budućnosti su Viaccess PC 2.5 koje su za sada sigurne, a jedini problem koji TPS-u ostaje jest Viaccess PC 2.3 za koji je također najavljena zamjena kartica do polovice ovog mjeseca. Hoće li TPS stići na vrijeme zamijeniti toliki broj kartica - vidjet će se za desetak dana.

TPS u Viaccessu 2.5 koristi najnoviju generaciju PC 2.5 kartica poznatiju i pod nadimkom "Budha".
 
Uskoro, do kraja ove godine ce biti izbačene iz upotrebe sve 2.3 kartice. TPS je pritisnut i od strane drugih providera kojima uslovno prave veliku štetu jer su još uvek gledljivi piratskim putem tako da su morali da ubrzaju postupak zamene kartica.
Interesantno je da je to jedina pay platforma koja je imala neprestano povećanje broja pretplatnika bez obzira na mogućnost piratskog gledanja
 

Back
Top