Мује не престају да лажима и монтажама нападају на ОШ "Србија"!!!

RainbowSix

Veoma poznat
Poruka
10.711
"Srbija" sa novom pločom "iz Federacije BiH": "Školu podiže najveći srpski sin Boris Tadić..."

thumbnail.php


Sporna foto-montaža / fokus

Nakon nedavnog otvaranja novoizgrađene paljanske škole "Srbija" i činjenice da ju je u društvu zvaničnika RS otvorio predsjednik Srbije, Boris Tadić, ova obrazovna ustanova se ovih dana ponovo nastoji negativno etiketirati, piše list "Fokus".

Najnoviji napad na "Srbiju" ovog puta je oličen u montiranoj fotografiji koja kruži Internetom, a na kojoj se vidi mermerna ploča na školskoj zgradi sa natpisom: "Školu podiže najveći srpski sin Boris Tadić, da u nju idemo i učimo pisat ćirilicu", navodi isti list.

Nastojeći da provjere autentičnost, odnosno utemeljenost ove, ispostavilo se gnusne provokacije, u čijem sadržaju uzgred rečeno stoje gramatičke greške koje nisu plod naše nepismenosti, već nepoznavanja pravopisa njenog stvarnog autora, od vršioca dužnosti direktora OŠ "Srbija", Neđe Ždrala, "Fokus" je saznao da je riječ o klasičnoj foto-montaži.

On kaže da u školi nema i neće biti mjesta za takvu vrstu politike, već da se kao direktor prvenstveno brine za to kako da za gotovo 600 učenika obezbijedi najkvalitetniju nastavu.

"U školi postoje idealni uslovi za rad, ali to nekima u FBiH očigledno nije interesantno ni vrijedno pažnje", veli Ždrale, ističući da je ponosan što je direktor takve ustanove.

Na kraju naglašava da školu "Srbija" treba posmatrati na osnovu onoga što jeste i što nudi učenicima, a što je "obrazovanje u najboljim uslovima".

"U izgradnju ove škole, njeno opremanje i uređenje okolnog prostora do sada je uloženo više od pet miliona KM, a već za proljeće je najavljena i izgradnja sportske sale. To je ono što je najbitnije i što će nadjačati i nadživjeti sve provokacije, pa i ovu posljednju", zaključuje Ždrale.

Još se pouzdano ne zna ko stoji iza posljednje provokacije sa izmišljenom pločom, niti da li se vodi zvanična istraga o tome. Najbliža istini jeste pretpostavka da su u sve prste umiješali bošnjački portali na kojima se često mogu vidjeti i veće provokacije, obojene žestokim izlivima mržnje prema RS, Srbiji i Srbima uopšte, zaključuje "Fokus".

"Iza svega stoji jasna i nedvosmislena zla namjera nekog pojedinca ili grupe. Opravdano sumnjam da sve opet stiže iz Federacije BiH, gdje se naziv ove škole, bez utemeljenog razloga, prihvata i doživljava kao trn u oku. Čak su me ovim povodom zvali i iz OHR-a i tražili objašnjenje, odnosno potvrdu da na školi ne postoji slična ploča", kaže Ždrale za "Fokus", podsjećajući da ni po otvaranju škole nije imao mira od federalnih medija, koji su ga zasipali pitanjima o njenom imenu, ne želeći uopšte ni da pomisle da razgovaraju o činjenici kako je to jedna od najmodernijih škola u RS i BiH.

(24sata.info)


Ма гдје им је дно???
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.