Мухамед Посланик или Преварант ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
Прича Џабир бин Абдулах:
Алахов посланик рече, "Ко је вољан да убије Каб бин Ал-Ашрафа који је повредио алаха и његовог посланика?" Након тога устаде Мухамед бин Маслама говорећи, "О алахов посланиче! Желиш ли да га ја убијем?" Пророк рече, "Да." Мухамед бин Маслама рече, "Онда ми дозволи да га оклеветам." Пророк рече, "можеш то да кажеш." ... ... ... Када га је Мухамед (бин Маслама) чврсто ухватио, рече (својим пратиоцима), "Држите га!" И убише га и одоше код пророка да га обавесте. Абу Рафи је био убијен после Каб бин Ал-Ашрафа. (Букари 5,369)

Прича Ал-Бара бин Азиб:
Алахов посланик је послао групу људи код Абу Рафија. Абдулах бин Атик је ушао у његову кућу ноћу, док је он спавао, и убио га. (Букари 5,370)

Божји посланик ??? :roll:

Форум је страдао због пристрасности модератора, који су све дозвољавали мухамеданцима, а брисали топике Хришћана. А познато је да Хришћани себе сматрају за најниже од свих људи, па самим тим нема проблема ни да се "спустимо на тај ниво". :wink:

:shock: ???
hnmnmmm ....... zvuchis kao artikulisaniji farmaceut, tj. Trazeci. a opet se svodite na isto. grozno ...... nadam se da se to samo vadis jer sam te uvatio gde ne treba, a da ono sto si rekao ne mislis ozbiljno.

ne smatraju svi hriscani sebe najnizim ljudima hihiihi. ne budi blesav. znam neke od njih koji su vrlo dobro svesni vrednosti (a isto tako i mana sebe i ostalih). a to sto vi vecina mislite da ce vas bog vishe voleti ako se unizite do ispod zemlje, to je ne bash lepa stvar. hriscanstvo je josh u starom zavetu prestalo biti strogo autorativno, otkad je Noe sklopio onaj savez (lepa simbolika - duga :)) a posebno kad se Abraham (beshe li on?) usprotivio bogu zamerajuci mu sa njegove namere za sodomu i gomoru ........ pa covece, hriscanstvo bi trebalo biti humanistichko.

zato mi je vrlo ruzno, a na kraju i licemerno sa tvoje strane to sta si rekao .....

Има ли већег химанизма од тога када нико у себи нема ни трунке гордости ? Шта мислиш шта је чиста супротност том хришћанском учењу ?

Да ти помогнем мало... неки су створили теорију "више" аријевске расе... Резултат ? Знаћеш већ и сам... :wink:

lepo je biti bez imalo gordosti, ako je to ikako moguce, al ne znam dal je unizavati sebe pravi nacin za to. to je drugi vid extrema za ono arijevsko o "vishim" rasama. a ja mislim da krajnosti, nijedna, nisu dobre ......

treba biti svestan sebe i svojih vrednosti, i upotrebiti svoju snagu skromno, za druge, ili za Boga, da se izrazim hriscanski ....... al unizavati sebe nije dobro nikako. nije ni chudo shto se frojd upravo zbog toga smejao religijama, nazivajuci vernike decom kojima je ocajnicki potreban otac. naravno, on je bio dosta povrsan ...... ali vecina ljudi se bas tako ponasa.

KIPER, bice da nisi razumeo Marana (a bice da ni meni bas nije jasan po pitanju arijevstva, nizih rasa i ostalih Nikoljevih nastavljanja na nazi ideologiju), jer ako ti on deluje kao onaj koji se unizuje u smislu lazne skromnosti itd, onda ...
Radi se o tome da se covek ne samouzvisuje na racun drugih ljudi, a da se pred Bogom ponizi; skrusena srca i smerna duha Bog ne odbacuje. Na drugoj strani ponos prerasta u oholost, te obest, tako da je pravo nivelisati, i to je jevandjelje: ko se uzvisuje ponizice se, a ko se ponizi uzvisice se - prosto kao pasulj, i nema tu nikakve mistifikacije.

Ideju Oca posmatraj slobodno kroz paradigmu pitanja: odakle smo, odakle poticemo.

Dakle, sumirajuci, rekao bih da i ti trebas da se setis vremena kad si bio dete, da se obratis u dete, jer kroz bezazlenost se stice mudrost, a tezeci lukavstvu, coveka lukaviji uvek napravi naivnim.

Vrednosti? heh, jel ih sistematizova vec/tek?

...:
KIPER, bice da nisi razumeo Marana (a bice da ni meni bas nije jasan po pitanju arijevstva, nizih rasa i ostalih Nikoljevih nastavljanja na nazi ideologiju), jer ako ti on deluje kao onaj koji se unizuje u smislu lazne skromnosti itd, onda ...
Radi se o tome da se covek ne samouzvisuje na racun drugih ljudi, a da se pred Bogom ponizi; skrusena srca i smerna duha Bog ne odbacuje. Na drugoj strani ponos prerasta u oholost, te obest, tako da je pravo nivelisati, i to je jevandjelje: ko se uzvisuje ponizice se, a ko se ponizi uzvisice se - prosto kao pasulj, i nema tu nikakve mistifikacije.

Ideju Oca posmatraj slobodno kroz paradigmu pitanja: odakle smo, odakle poticemo.

Dakle, sumirajuci, rekao bih da i ti trebas da se setis vremena kad si bio dete, da se obratis u dete, jer kroz bezazlenost se stice mudrost, a tezeci lukavstvu, coveka lukaviji uvek napravi naivnim.

don't worry, razumem ja marana, ne govori on nishta novo.
sto se tiche onoga sto je po tebi prosto ko pasulj, to se odnma' moze odbaciti jer nista nije u zivotu prosto ko pasulj.
naravno da covek ne sme da se uzvisuje na racun drugih, jer takvim letom na kraju padne, sa tim se apsolutno slazem. ali ja pricham o tom odnosu sa bogom ........ ne smemo biti skrusheni i ponizni. hriscanstvo je jos u starom zavetu, ponavljam, izlecheno autoriteta strahnog, ljubomornog boga. sad je bog nash otac, stvoritelj, a najbolji otac je choveku pre svega prijatelj, zar ne? ....
opet podsecam na abrahama koji je podsecao boga na njihov savez. to je po meni izvanredan odnos sa bogom. skrushenost i poniznost ne pomazu nikom, ja sam za onaj zdravi ponos i srecu u choveku :)

Keeper:
...:

don't worry, razumem ja marana, ne govori on nishta novo.
sto se tiche onoga sto je po tebi prosto ko pasulj, to se odnma' moze odbaciti jer nista nije u zivotu prosto ko pasulj.
naravno da covek ne sme da se uzvisuje na racun drugih, jer takvim letom na kraju padne, sa tim se apsolutno slazem. ali ja pricham o tom odnosu sa bogom ........ ne smemo biti skrusheni i ponizni. hriscanstvo je jos u starom zavetu, ponavljam, izlecheno autoriteta strahnog, ljubomornog boga. sad je bog nash otac, stvoritelj, a najbolji otac je choveku pre svega prijatelj, zar ne? ....
opet podsecam na abrahama koji je podsecao boga na njihov savez. to je po meni izvanredan odnos sa bogom. skrushenost i poniznost ne pomazu nikom, ja sam za onaj zdravi ponos i srecu u choveku :)

Nešto si zaboravio....mi nemamo Božiju prirodu kao Isus Hrist.....Samo smo stvoreni nalik po njemu....Ali su naši praroditelji povjerovali Satani,i evo nas gdje smo!!! :cry:

Keeper:
pa ako nemamo bozju prirodu ne smemo biti ponosni na ovo malo sto imamo? ne znam zasto je ponos tako losh. ponos je lep, al ne ono "ponosim se sobom i sta ti ja znam" ....... gordost svakako nije lepa.
imamo Boziju prirodu, ako smo po oblicju Njegovom stvoreni, i cak ako smo krstenjem dobili i zalog Duha svetoga...
koliko je to vise od "onog malog sto smo imali", a sto je nista u odnosu na ono sto se d nas trazi, i sto, ako imamo zdravu ambiciju i samo sledimo i cemu stremimo, a to je da BUDEMO SASVRSENI KAO STO JE I NAS OTAC NEBESKI, jer kaze: budite sveti, jer sam i ja svet.
Dakle, idealizam podrazumeva da sve sto ja manje od idealnog NIJE DIOVOLJNO DOBRO, jer, sto rece ap. Pavle, svi trce ali samo prvi osvaja nagradu - to je taj zdrav duh, pionisrki, napredan, optimisticki, pa i verski (ne znam kakav si ti vernik, pa stavih na kraju samo zato).
a ima raznih vrsta ponosa, ali dzaba su svi u poredjenju sa Bozijom uzvisenoscu.

...:
Keeper:
pa ako nemamo bozju prirodu ne smemo biti ponosni na ovo malo sto imamo? ne znam zasto je ponos tako losh. ponos je lep, al ne ono "ponosim se sobom i sta ti ja znam" ....... gordost svakako nije lepa.
imamo Boziju prirodu, ako smo po oblicju Njegovom stvoreni, i cak ako smo krstenjem dobili i zalog Duha svetoga...
koliko je to vise od "onog malog sto smo imali", a sto je nista u odnosu na ono sto se d nas trazi, i sto, ako imamo zdravu ambiciju i samo sledimo i cemu stremimo, a to je da BUDEMO SASVRSENI KAO STO JE I NAS OTAC NEBESKI, jer kaze: budite sveti, jer sam i ja svet.
Dakle, idealizam podrazumeva da sve sto ja manje od idealnog NIJE DIOVOLJNO DOBRO, jer, sto rece ap. Pavle, svi trce ali samo prvi osvaja nagradu - to je taj zdrav duh, pionisrki, napredan, optimisticki, pa i verski (ne znam kakav si ti vernik, pa stavih na kraju samo zato).
a ima raznih vrsta ponosa, ali dzaba su svi u poredjenju sa Bozijom uzvisenoscu.

U pravu si,nevidim razloga NE poniziti se,a naročito ukoliko je neko toliko savršeniji od nas ljudi...

VIDIS ISUS JE JEDNOM PRILIKOM REKAO:
NISAM DOSAO DA DONESEM MIR ,NEGO SABLJU(RAT)!
STA TO ZANCI DA HRISCANSTVO PODRZAVA RAT,NASILJE,TERORIZAM,GENOCID..
DA LI SU SVI HRISCANI ISTI U TOME PRAVOSLAVCI,KATOLICI,PROTESTANTI,METODISTI,PENTAKOSTALCI,BATISTI ...
KAD HOCES NESTO DA SAZNAS O NEKOJ RELIGIJI ONDA PITAS SLEDBENIKE TE RELIGIJE I CITAS KNJIGE KOJE SU ONI NAPISALI!
SVAKO DOBRO I MOLIM BOGA DA VAS I MENE UPUTI NA PRAVI PUT!
O,MOJ BOZE DAJ MI DA VIDIM ISTINU ISTINOM I DAJ MI DA JE SLEDIM I DAJ MI DA VIDIM NEISTINU NEISTINOM I DAJMI DA JE NESLEDIM!

Keeper:
dobro, ajde, nishtavni smo naspram boga pa ajde da svi budemo ponizni .........

heh.
nope 8)
to sto vi prichate bi bila divna zabava za Frojda, Froma i Peka :)... zelja da budemo ponizni, da se stavimo u sluzbu nechiju skrushenog srca....... josh jedno nope.
ok, kiper, ti si ateista.
covek, kako to gordo, (tj. ne gordo, ti se tu slazes nego - ponosno) zvuci.
pitanje: da li postoji nesto vise od coveka, bilo ideja, smisao, entitet duhovni?
sta je to sto odredjuje vrhunac coveka?

Monoteizam:
VIDIS ISUS JE JEDNOM PRILIKOM REKAO:
NISAM DOSAO DA DONESEM MIR ,NEGO SABLJU(RAT)!
STA TO ZANCI DA HRISCANSTVO PODRZAVA RAT,NASILJE,TERORIZAM,GENOCID..
DA LI SU SVI HRISCANI ISTI U TOME PRAVOSLAVCI,KATOLICI,PROTESTANTI,METODISTI,PENTAKOSTALCI,BATISTI ...
KAD HOCES NESTO DA SAZNAS O NEKOJ RELIGIJI ONDA PITAS SLEDBENIKE TE RELIGIJE I CITAS KNJIGE KOJE SU ONI NAPISALI!
SVAKO DOBRO I MOLIM BOGA DA VAS I MENE UPUTI NA PRAVI PUT!
O,MOJ BOZE DAJ MI DA VIDIM ISTINU ISTINOM I DAJ MI DA JE SLEDIM I DAJ MI DA VIDIM NEISTINU NEISTINOM I DAJMI DA JE NESLEDIM!
m, ti trgas iz konteksta u nameri da diskvalifikujes hriscanstvo, a i samoga Hrista, JER BIO U SUPROTNOM NAVEO I KOM JE KONTEKSTU TO DA NIJE DOSAO DA DONESE MIR, NEGO RAZDELJENJE, A MAC JE REC GOSPODNJA. AKO JE HRISTOS SVLADAO NEPRIJATELJSTVO NA KRSTU, JEL ZNAS STA TO ZNACI, STA ZNACI: OPROSTI IM OCE JER NE ZNAJU STA CINE? A TO DA SU MNOGI U SVOJIM PREVARNIM SRCIMA SHVATILI DA TREBA DA RATUJU MACEM I KOJECIME, TO GOVORI DA SE I KUKOLJ UVUKAO U HRISCANSTVO, ALI TO JE POSEBNA TEMA.
NE RECE LI PETRU DA VRATI MAC/NOZ U KORICE, JER KO SE MACA/NOZA LATI, OD NJEGA CE I POGINUTI?
NE RECE LI AP. PAVLE DA NAS RAT NIJE S KRVLJU I MESOM NEGO S DUHOVIMA PAKOSTI U PODNEBESJU?

Muhamedanstvo je plagiralo ideju POSLANIKA.

NEISTINU NEISTINOM I GLEDAS, I TO SI DOBRO REKAO DA TI JE TVOJ BOG DAO I ZATO I ZIVIS U LAZI, JER LAZJU GLEDAS ZATO STO SI U LAZI, I ONDA SAMO LAZ I MOZES VIDETI, ISTINU NE.

...:
ok, kiper, ti si ateista.
covek, kako to gordo, (tj. ne gordo, ti se tu slazes nego - ponosno) zvuci.
pitanje: da li postoji nesto vise od coveka, bilo ideja, smisao, entitet duhovni?
sta je to sto odredjuje vrhunac coveka?

ateista sam samo formalno, tj da ne bih bio klasifikovan u neku od religija (mada sam i ovako klasifikovan kao "nevernik" al ajde) i cisto da pokazem koliko mi je nebitno jesi li ovaj ili onaj i dal verujes u ovo ili u ono.

a da li postoji nesto vise od coveka, e to je lepo pitanje ....... samo blesav (gord) misli da je on, tj. covek najveca sila ovde. a neko ce reci Bog je vishi, neko ce reci priroda je, neko Buda, neko Alah, neko Sveta Krava il Zlatno Tele. to je ocito za nas nedokuchivo, koji je nash vrhunac, mi mozemo samo da verujemo u to ..... a postoji gonmila nachina da se veruje u to i mislim da nas cilju moze pribliziti samo razumevanje vrednosti svega toga i sirina, sloboda, otvorenost prema svemu tome, a ne zatvorenost u jednu veru ..... to je cela moja pricha ovde.
i ja sam za odnos sa tom "vishom silom" koji je pun razumevanja i poshtovanja a ne skrushenosti i poniznosti.

Ti kazes da je nesto nedokucivo, a meni se cini da se odrices rasudjivanja, i upravo tvoja generalizicija (trpanje sve u isti kos) dokazuje moju tvrdnju.
Mozda bi se mogli nastaviti na razumevanje i postovanje vs. skrusenost i poniznost, ali prvo bih ocekivao od tebe da nasm priblizis/pojasnis svoj odnos sa "visom silom", a koji zagovaras, znaci lican vs. opsti.Dakle, apostrofiram: tvoj lican odnos vs. generalizovanje svih ostalih religija, koja je sprega, ne vidis li kako si konceptualizovao svoje stanoviste? Dao si sebi za pravo da prosudis generalno na jednoj strani, a na drugoj sebi slobodu da imas licni odnos.

...:
Ti kazes da je nesto nedokucivo, a meni se cini da se odrices rasudjivanja, i upravo tvoja generalizicija (trpanje sve u isti kos) dokazuje moju tvrdnju.
Mozda bi se mogli nastaviti na razumevanje i postovanje vs. skrusenost i poniznost, ali prvo bih ocekivao od tebe da nasm priblizis/pojasnis svoj odnos sa "visom silom", a koji zagovaras, znaci lican vs. opsti.Dakle, apostrofiram: tvoj lican odnos vs. generalizovanje svih ostalih religija, koja je sprega, ne vidis li kako si konceptualizovao svoje stanoviste? Dao si sebi za pravo da prosudis generalno na jednoj strani, a na drugoj sebi slobodu da imas licni odnos.

chekaj chekaj ......... generalizovao sam ostale religije? pa sve su one u sushtini iste i ma koliko vama vecini bilo mrsko da ste slichni "mujama" - slichni ste i to se vidi ...
a moj odnos ti je opisan.
ako sam pogreshio ovde gore il sam rekao nesto sto nisi pitao, onda molim pojasni pitanje

Keeper:
...:
chekaj chekaj ......... generalizovao sam ostale religije? pa sve su one u sushtini iste i ma koliko vama vecini bilo mrsko da ste slichni "mujama" -
/quote]

Slični smo mujama samo u tome da VJERUJEMO u nešto veće,jače,nešto što nas je stvorilo....
E,svako od nas misli da je njihov Bog onaj pravi....
Ja ZNAM da su HRIŠĆANI na pravome putu!!! :wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back