Mudross (teen edishn)

@Snikers

Pa ja sam ga postavio ovde, jer me je zanimalo misljenje bas tinejdzera, ne nekih verskih fanatika koji se nikada nisu usudili da sve pogledaju iz nekog drugog ugla

E, moram na ovo da se nadovezhem, zanemarite moj odgovor po pitanju relevantnosti u ovoj igri, samo zhelim da iskomentarishem ovo. Religija/e je najveca prevara u istoriji chovechanstva, ogromna industrija stvorena za mlacenje para, manipulaciju ljudima i njihovo medjusobno otudjivanje, a pri tome nema nikakve veze sa verom; i odbijam da verujem da je ijedna religija ispravna - moja vera je samo moja, niko nece da mi diktira u shta i kako treba da verujem.

Pa ono, ima tu istine, mada ne verujem da je to bio prvobitni cilj, to je nastalo tek kasnije kada su ljudi koji inace nisu vernici videli kako je masa naivna, i kako sve to mogu veoma lako iskoristiti, i otud ona izreka-sto blize crkvi-to dalje od boga
Msm da je cilj tvoraca religije bio da napisu neki univerzalni "zakonik",sistem koji ce propovedati vrline(ili barem ono sto oni smatraju vrlinama), i uliti veru ljudima(opet koliko je to dobro nzm)

Po meni je Religija(ae da uzmemo hrscanstvo) jedan od najsavrsenijih spojeva filozofije, dogme i mitova, sto je imo vredno postovanja. Ono, sada u skoli ucimo filozofiju, i gledam koliko elemenata samo platonovih ideja ima u bibliji,
plus da se tome dodaju ideje svih drugih dotadasnjih mudraca
Sad, meni se ne svidjaju neke ideje iz hriscanstva, pogotovo ona koja propoveda neznanje, (i ono veruj, pa ces videti), al opet ne mogu da se nazovem ateistom, jer mislim da svako ko veruje u nesto nije ateista(sad sta li je, nemam pojma)

Malo sam se is*****o, al ***, dosla mi inspiracija :lol:

imam ja pitanje
koji je najbolji antivirus?

Ja koristim nod32, dobar je, a i znam onaj sajt gde imas besplatne licence key-ove, pa tako rokam, evo ima vise od god dana

zamolio bih vas da postavljate pitanja iz oblasti socijalizacije,shvatanja okoline,vasa razmisljanja a ne neke gluposti tipa koju sarmu da poejdem vecu ili manju ili koji virus da koristim. Msm tema je zbir mudrosti,korisnih stvari,za ostalo pitajte na teen problemima! >.<

Pojam "sudbine" je nekad tako glupavo a nekad tako tačno definisan da je to neverovatno. To "po zaslugama" bih totalno izbacio, jer zaslužiti ili ne zaslužiti nešto ne dolazi preko noći već mora da prodje puno vremena, dešavanja i iskustava, a "sudjeno" dolazi u principu od rodjenja.
Nekad nam se dešavaju neke tačno čudne stvari koje ne bismo očekivali ni u snovima, pa kako onda objasniti sve to?
Neka u tvom pitanju bude "kako je sudjeno".

buhahah nemoj dezinformishesh choveka bezveze xD
Stvoren si da produzis vrstu i kakvu sad filozofiju prosipas? Nema hajer purpusa u zivotu pojedinca,osim ako neces da zrtvujes svoj zivot ,da se odreknes sexa,droge,alkohola da bi izmisljao nove tehnologije zbog kojih ce neko drugi sutra mlatiti pare kad umres ili zbog kojeg ce ti neko jebati mamu kad mu dodje kontrolni ili ispit. Prava stvar u zivotu je da zderes,pijes,*****,spavas,radis,da se provodis i da sutra kad budes trebao da riknes da odes u miru jer znas da si dobro proziveo, a price zivot posle zivota,visi ciljevi i sl su zvake za naivce i budale.
Ne kako zasluzujes vec kako ti je sudjeno tacno ili ne? Hocu detaljno obrazlozenje :)

zakon akcije i reakcije! Sve iskljucivo zavisi od nasih akcija tj reci,gestova,vremena kada smo se negde nasli,odluka koje smo doneli itd. i svaka ta nasa akcija ce imati odredjenu reakciju koja nam se vraca,tako da sve zavisi od nas. Druga stvar koja direktno utice na tvoj zivot je kako je ja nazivam sila ravnoteze. Zlo ima svoju suprotnost dobro,noc ima dan,ljubav ima mrznju,***** ima vaginu,bog ima djavola,sreca ima tugu itd. tako da sve sto se lepo desi mora biti anulirano necim losim,a nesto lose necim dobrim s time da neko ipak zbog svojih akcija moze dozivljavljavati vise dobro ili lose,ali anulacija se vise ne odnosi na njega vec na druge ljude koji dobiju suprotno od one prve osobe osobe tako da je sve u ravnotezi. Ako nije u ravnotezi kod tebe,ne brini neko drugi u svetu isprasta zbog tebe ili uziva zbog tvoje nesrece! :D Morate priznati da sam izveo jako zanimljivu teoriju!

Možda si izveo zanimljivu teoriju, ali si jednu tako kompleksnu stvar do maksimuma pojednostavio

reći da je suština svakog ljudskog života samo u jelu, piću, seksu, uživanjima itd., jednako je tezi da prelepi zemaljski vodopadi služe samo kako bi slučajni prolaznici i turisti na njima odmarali pogled. Dakle - jedno vrlo površno vidjenje.

Slažem se da je jedna od glavnih komponenata ljudskog života produžetak vrste, ali se ne slažem sa tim da čovek treba da gleda samo ta neka, primitivna zadovoljstva poput ostalih koje si naveo.

Ja čak smatram da je ljudski život vredniji ako sadrži odredjena odricanja, u tome sagledavam nečiju veličinu. Recimo - ti sutra odlučiš da potpuno batališ kompjuter, net, sve to - i da se posvetiš razradi svoje teorije (samo primer). To je već neko odricanje, zadovoljstvo si podredio nečemu što predstavlja umni napor, ali možda - i korist dugoročno gledano.

Uostalom, to je stvar puke subjektivizacije - nekom je vrhunac jedno, nekome drugo, ne zadovoljavamo se svi istim stvarima. U tom smislu i ne postoji ultimativno mišljenje.

Takodje verujem u više ciljeve, u ideje, i u strast da se te ideje realizuju. Da nije tako - čovečanstvo bi propalo u sopstvenoj stagnaciji i nerazvitku.

Pozdrav

stvari su jednostavne samo sto ljudi vole da ih komplikuju kako bi ispali pametni! Sve je logicno i svaki odgovor se nalazi u fizici. Fizika je uciteljica zivota u neku ruku! Covecanstvo se razvijalo samo zato sto je ljude mrzelo da rade nesto pa su onda izmisljali nacine kako da to zamene i jos bolje i vise hedonisticki da zive,da se ne bave glupostima vec da uzivaju dok tehnologija radi gluposti za koje su oni trosili dragoceno vreme!

Sta su stari Grci i Rimljani radili? Pohvatali robove da rade,a oni po ceo dan filozofirali,pili,******,gledali tekme u Koloseumu,gledali pozorista i smrkali koks i bolelo ih doope! niko nije hteo da izmislja struju dok nisu ostali bez robova i kmetova par vekova kasnije.

Poslednja izmena:
Ne kako zasluzujes vec kako ti je sudjeno tacno ili ne? Hocu detaljno obrazlozenje :)

kako ti je sudjeno.

Determinizam je filozofsko učenje po kojem je sve što postoji povezano kauzalnim, uzročno-posledičnim vezama, materijalne ili nematerijalne prirode. Prema ovoj doktrini, nema slučajnosti, proizvoljnosti, niti slobodnog čina u univerzumu, već je sve unapred određeno prethodnom istorijom zbivanja.

Stvoren si da produzis vrstu i kakvu sad filozofiju prosipas? Nema hajer purpusa u zivotu pojedinca,osim ako neces da zrtvujes svoj zivot ,da se odreknes sexa,droge,alkohola da bi izmisljao nove tehnologije zbog kojih ce neko drugi sutra mlatiti pare kad umres ili zbog kojeg ce ti neko jebati mamu kad mu dodje kontrolni ili ispit. Prava stvar u zivotu je da zderes,pijes,*****,spavas,radis,da se provodis i da sutra kad budes trebao da riknes da odes u miru jer znas da si dobro proziveo, a price zivot posle zivota,visi ciljevi i sl su zvake za naivce i budale.

trenutno zadovoljstvo nije sreca. Zbir trenutnih zadovoljstava nije sreca. Chovek koji provede zhivot samo jeduci, pijuci i hebajuci ne skoncha kao srecan chovek. Ljudi su odavno prestali da budu zhivotinje overu.

zakon akcije i reakcije! Sve iskljucivo zavisi od nasih akcija tj reci,gestova,vremena kada smo se negde nasli,odluka koje smo doneli itd. i svaka ta nasa akcija ce imati odredjenu reakciju koja nam se vraca,tako da sve zavisi od nas. Druga stvar koja direktno utice na tvoj zivot je kako je ja nazivam sila ravnoteze. Zlo ima svoju suprotnost dobro,noc ima dan,ljubav ima mrznju,***** ima vaginu,bog ima djavola,sreca ima tugu itd. tako da sve sto se lepo desi mora biti anulirano necim losim,a nesto lose necim dobrim s time da neko ipak zbog svojih akcija moze dozivljavljavati vise dobro ili lose,ali anulacija se vise ne odnosi na njega vec na druge ljude koji dobiju suprotno od one prve osobe osobe tako da je sve u ravnotezi. Ako nije u ravnotezi kod tebe,ne brini neko drugi u svetu isprasta zbog tebe ili uziva zbog tvoje nesrece! :D Morate priznati da sam izveo jako zanimljivu teoriju!

nisi ti izveo teoriju ravnotezhe, nego neki grci davno davno. al nebitno.

Према Емпедоклу, развој свемира је кружан процес који пролази кроз периодичне циклусе. На почетку су сви елементи били заједно помешани. Љубав је била управљачко начело, а целина се назива "блажени бог"[2]. Мржња се налазила с краја ове сфере, а када је продрла унутар ње, започео је процес раздвајања. Раздвајање постаје потпуно када се све честице воде, ватре, ваздуха и земље групишу понаособ. Мржња тада влада неограничено. Међутим, онда Љубав почиње изнова да делује, све док се основне честице понове не помешају као што су биле на почетку. Емпедокле је сматрао да је тадашње космолошко раздобље на пола пута између савршеног јединства првобитне сфере и потпуне разједињености основних елемената

a ni on nije bio prvi kome je to da sve tezhi nekoj ravnotezhi i da jedno jeste na ciklichan nachin palo na pamet. i kod njega kao i kod tebe (mosh misliti) dobro anulira mrzhnju.

stvari su jednostavne samo sto ljudi vole da ih komplikuju kako bi ispali pametni! Sve je logicno i svaki odgovor se nalazi u fizici. Fizika je uciteljica zivota u neku ruku! Covecanstvo se razvijalo samo zato sto je ljude mrzelo da rade nesto pa su onda izmisljali nacine kako da to zamene i jos bolje i vise hedonisticki da zive,da se ne bave glupostima vec da uzivaju dok tehnologija radi gluposti za koje su oni trosili dragoceno vreme!

nemam komentar.

Poslednja izmena:
a to je tema...
mislim svačiji smisao je individualan
i koje sad sudija koji će nekome da donosi presudu šta je njegov smisao i šta je njegova sreća?
ako je nečiji smisao sa da krka, loče, pprangija po kafanama, jebbe i mehanizuje se čisto da ima za te potrebe, šta ko zna da li je srećan s tim ili nije
stvari jesu proste i činjenica da je realizacija kakva bilo sigurno više usrećuje i više osmišljava život neko velike misli koje lete u vetar ko pišaćka. odnosno možda ne usrećuje ali osmišljava

e,kad mi neko kaze materijalna zadovoljstva,slomio bi ga,samo da krenem od toga sto nam je neophodno za zivot kiseonika svetlosti i toplote koji su NE MATRIJALNI i pokretaci svega,duha i picki materina...kako bi MATERIJALNA voda kruzila telom i prenosila MATERIJE da nema ne materijalnog,a debili se opet tese da zive u materijalnom svetu,i da ce otici u navodni ne materijalni dje ce im biti bolje..aha..
sve sto vidimo je ustvari preplitanje materije i ne materije

a razmislite sad malo ovako,al' ne iz svog ugla..mi od planete uzimamo,i uzimamo,ali ne mozemo nista da uzmemo,mi njoj u stvari pomazemo jer smo samo ucesnici u ciklusima ,udisemo vazduh,izdisemo ga,upijamo toplotu,odajemo je,jedemo,*****mo...mozda je planeta nas napravila da mi njoj koristimo,a ne ona nama
proizvodjac-potrosac, covek mu tu dodje kao jedan obican transformator energije, kreator ovo ono malo fensiji izraz
a eto i sex je jedna transformacija energije,dobije se proizvod,a sta se gubi,nista

e,kad mi neko kaze materijalna zadovoljstva,slomio bi ga,samo da krenem od toga sto nam je neophodno za zivot kiseonika svetlosti i toplote koji su NE MATRIJALNI i pokretaci svega,duha i picki materina...kako bi MATERIJALNA voda kruzila telom i prenosila MATERIJE da nema ne materijalnog,a debili se opet tese da zive u materijalnom svetu,i da ce otici u navodni ne materijalni dje ce im biti bolje..aha..
sve sto vidimo je ustvari preplitanje materije i ne materije

a razmislite sad malo ovako,al' ne iz svog ugla..mi od planete uzimamo,i uzimamo,ali ne mozemo nista da uzmemo,mi njoj u stvari pomazemo jer smo samo ucesnici u ciklusima ,udisemo vazduh,izdisemo ga,upijamo toplotu,odajemo je,jedemo,*****mo...mozda je planeta nas napravila da mi njoj koristimo,a ne ona nama
proizvodjac-potrosac, covek mu tu dodje kao jedan obican transformator energije, kreator ovo ono malo fensiji izraz
a eto i sex je jedna transformacija energije,dobije se proizvod,a sta se gubi,nista
:mazipsa: U redu je! Sve je materijalno,pa cak i osecanja i misli ako cemo da seremo do kraja.

sakaj ne seri
materijalno gledajuci ja zelimjuzera i skaja u krevetu
ili na patosu
cista energije
:hahaha::hahaha::rumenko:

Back