MUČNI REDOVI ZA NOVE VOZAČKE DOZVOLE Evo gde se čeka najkraće, a u kojim gradovima je

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.710
18839329_710890529097447_8343911137740292754_n.jpg

Ovo je slika iz NS od jutros

MUČNI REDOVI ZA NOVE VOZAČKE DOZVOLE Evo gde se čeka najkraće, a u kojim gradovima je PRAVI PAKAO

Poslednji rok za zamenu starih, papirnih vozačkih dozvola je 10. jun. Iako je zamena bila moguća u poslednjih nekoliko godina, dosta je i onih građana koji su sačekali poslednji trenutak, pa su se u pojedinim policijskim stanicama stvorili redovi u kojima se čeka i duže od sat vremena. Najveće gužve su u centralnim policijskim stanicama u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu...

U Beogradu gužve variraju iz sata u sat

Kada je reč o Beogradu, najviše strpljenja potrebno je u stanicama na Starom gradu i na Vračaru, gde se u redu za zamenu dozvola čeka u proseku po sat vremena, a u određenim periodima dana, i duže. Slična situacija je i u policijskim stanicama Palilula, Voždovac, Grocka.

- Velike su gužve, stanica je jedva prohodna. Čeka se sigurno duže od sat vremena – kažu u Pollicijskoj stanici Palilula.

U Mladenovcu i na Zvezdari gužve variraju iz sata u sat.

- U nekom momentu je tolika gužva da jedva svi stanu u stanicu, dok se nešto kasnije raščisti i maltene nema nikoga. U proseku se čeka pola sata – kažu u mladenovačkoj policiji.

Oko pola sata se čeka i red u Sopotu gde je, kako kažu, povećan obim posla, ali gužve nisu prevelike.

U Lazarevcu i Barajevu ima gužvi, ali se ne čeka duže od pola sata.

- Ima gužvi, ali ništa preterano. Zadržavanja nisu duža od pola sata – kažu u Policijskoj stanici Barajevo.

U Novom Sadu šalteri otvoreni i vikendom

U Novom Sadu gužve su samo rano ujutru, kada građani dolaze u šalter sale da bi uzeli brojeve.

Najveća gužva je u objektu na Bulevaru Oslobođenja, gde se još pre otvaranja formiraju dugački redovi.

- Šalteri u objektima Policijske uprave Novi Sad zbog povećanog interesovanja za zamenu starih vozačkih do 10. juna radiće i subotom i nedeljom - kažu u PS Novi Sad i navode da je šalteri otvoreni od 7 do 21 sat, subotom do 16 sati, a nedeljom je otvorena šalter sala na Bulevaru Oslobođenja do 14 sati.

Najgore u KruševcuU Kruševcu, redovi su možda i najduži, jer kako pričaju građani, čeka se i po nekoliko sati, a na red se dolazi zorom.

Zbog preopterećenosti informacionog sistema dnevno se prima samo 80 zahteva pa pojedinci dolaze u zgradu Policijske uprave u 4 ili 5 sati ujutro kako bi zauzeli što bolje mesto u redu. Naravno, uvek postoji i varijanta "preko veze"...

- Otišla sam da zakažem za predaju dokumenata za promenu vozačke dozvole u 7 sati i unutra je već bilo 30,40 ljudi, možda i više. U istom redu stoje oni koji zakazuju termin i oni koji predaju dokumentaciju. Sačekala sam malo a onda izašla i pozvala nekoliko poznanika koji rade u policiji. Njih 5-6 me je „otkačilo“ da bih na kraju uspela da izmolim varijantu da dođem kasno popodne i donesem neophodnu dokumentaciju. Za desetak dana idem da podignem novu dozvolu – govori o svom iskustvu Kruševljanka koja je, iz razumljivih razloga, želela da ostane anonimna.

Za razliku od Kruševca, užički vozači su svoju dužnost obavili na vreme, pa ispred stanica nema gužvi.

- Bilo je redova pre nekoliko nedelja, ali su sada znatno kraći - kažu u užičkoj policiji.

nstavak
http://www.blic.rs/vesti/hronika/mu...-ceka-najkrace-a-u-kojim-gradovima-je/st21421

Ako hocete da koristite aplikaciju preko neta-ne morate pokusavati jer jednostavno NE RADI!

Kao prvo: Program im je njesra i ima problema da se instalira na svakom windowsu. Nakon sto uspete, kada pokusate preko browsera da odradite dobicete poruku da vas browser ne podrzava vise JAVU jer je nesigurna. Morate koristiti samo internet explorer. Onda vam explorer nece dopustiti koriscenje pa morate konfigurisati JAVU i staviti sajt u exception list da bi nakon toga dobili poruku
18789127_10213583022717957_1700714298_o.jpg
:rotf:

Bice bolje za 2 godine. A mi placamo nekog ko sedi tamo -ili ne sedi- u tim stolicama i "odrzava" taj softver....

Da ne pominjem ispravljanje gresaka u saobracajnoj koje VI snosite. Npr. ako vam je upisano da vas motocikl ima 2 osovine!!!! :worth: moracete da platite novu saobracajnu jer su oni pogresili

A sto su ljudi cekali poslednji cas da zamene dokument?

Jel ti je to SNS logika? Sta tebe bole ko je dokle cekao? Valjda imas zakonski rok i tvoje je pravo da dodjes i prvi i zadnji dan. Ja sam npr. zamenio pre 2 godine...

Nego po tvojoj logici- zasto ti placas ispravku greske na saobracajnoj koju su oni napravili?

Postoji jos jedan problem- zasto prisiljavate ljude da promene vozacku koja vazi do 2020. godine?
Da, to je pravo pitanje i ne samo za vozacke dozvole. Ako imas dokument koji ti vazi jos 5 godina ili recimo ( slucaj sa licnim kartama)
dokument koji ti vazi do smrti zasto moras da ga menjas i da stojis u redu satima. Mene je u Srbiji snaslo to cekanje za licnu kartu,
jedno mesto za recimo 100.000 stanovnika, ljudi dolaze sa sela autobusima, pojma nemaju ni sta, kako, maltretira ih i Kurta i Murta,
ne uspeju tog dana pa onda kao dolaze sutra, a ljudi imaju po osamdeset godina zivota, kljakavi, bolesni, niko ih ne prima preko nekog reda.
Ne, to je bruka i sramota.

Preduhitrio si me, ja hteo da pitam jel ima jos neko sa papirnom vozackom dozvolom, kad ono buljuk glupana koji cekaju zadnji cas.

Моја папирна возачка је истекла пре пар година, а да није, свакако је не бих мењао. Стварно треба бити глупак па дозволити да ти неко ускрати важење документа на коме лепо пише докад важи.
Што рече неко горе, како може да не важи дозвола ако на њој пише да важи до рецимо 2020. године????

По тој истој логици ја уопште нисам сигуран да је моја замењена возачка дозвола уопште важећа, на њој пише да важи, али у овој земљи се никад не зна.

Али стока неписмена је очигледно добра за пљачкање и зајебавање.

Preduhitrio si me, ja hteo da pitam jel ima jos neko sa papirnom vozackom dozvolom, kad ono buljuk glupana koji cekaju zadnji cas.

Vidi, ovde u Nemackoj takodje se menjaju vozacke dozvole ( inace ovde te vozacke vaze dozivotno, znaci od osamneste do stoosme godine zivote),
ali je to ljudima prepusteno da menjaju, ili ne menjaju, prednost je sto su stare od papira, malo povece, a ove nove kao kreditna kartica, retko ko
od matorijih ljudi to uopste i menja jer mu vazi ta koju je dobio pre 100 godina.

Licne karte i pasosi vaze deset godina, to moras da menjas, ove "zdravstvene knjizice" takodje menjaju cesce, ali ti kao korisnik s tim nemas nikakve veze,
dobijes nove na kucnu adresu. Nema formulara, cekanja redova i molbi, zalbi.

Back