Muci me vec duze vremena!!!!

stjepanovic_ns

Početnik
Poruka
29
Pa imam jedan mali problem koji je ...
Pa nakon sto se diskonektujem sa neta racunar mi je totalno pogubljen i usporen , tako da moram da ga restartujem.
Stvarno me ovo muci vec duze vremena.Neki ljudi su mi rekli da ga slobodno restartujem ali ipak nije resenje u tome.Zar ne.Hvala vam svima koji mi se ikako obratite

stjepanovic_ns:
Pa imam jedan mali problem koji je ...
Pa nakon sto se diskonektujem sa neta racunar mi je totalno pogubljen i usporen , tako da moram da ga restartujem.
Stvarno me ovo muci vec duze vremena.Neki ljudi su mi rekli da ga slobodno restartujem ali ipak nije resenje u tome.Zar ne.Hvala vam svima koji mi se ikako obratite

Pa ako nemas virusa advarei spajvare smeca, onda verovatno imas neki (neke) programcic ili aplikaciju koja koci, mada si trebao biti precizniji sa tim kadfa je to i kako pocelo, mozda imas malo memorije :?: :roll: :idea:

To i lici na te stvari..

Mogu ti dati samo nekoliko predloga pa pokusaj sa tim darijesis problem..

Prvo CTRL+ALT+DEL
i ootvori karticu u kojoj pise processes

Vidi koliko aktivnih procesa imas na racunaru i koji su...

Ukoliko su ti neki nepoznati skini ih i primjetisec da ti racunar radi brze...

Drugo
Pored AV naravno treba da imas neki antispyware program.. Preporuka je Ad-aware i Spyboot S&D i sa njima preskeniras racunar u opciji SAFE MODE..

Nakon skeniranja sa AV i ovim programima koje sam naveo najvjerovatnije ces imati neke rezultate..

Javi sta si uradio.. Poz.

GZ:
TUkoliko su ti neki nepoznati skini ih i primjetisec da ti racunar radi brze...
Sa ovim treba biti VEOMA oprezan. Sta znaci "nepoznati"? Pa 90% korisnjika racunara ne zna da protumaci te procese, pa mu je 90% nepoznato! AKo sve to "poubija" ode mas' u propas'
Ne ide to bas tako. Ako zelim da ubijem neki proces koji verovatno pravi dzumbus, proverim preko interneta prvo sta je to i cemu sluzi, ako ne znam unapred. Tek tada je moguce eventualno odluciti da li da se proces "ubije ili ne...
Oprezno s time...

Stoji tvoja konstatacija.. Iz opet mog nekog razmisljanja sam to stavio iz razloga sto svako ko radi sa XP OS "vjerovatno" i zna broj procesa ili sam ja samo taj koji to cesce kontrolise pa sam se mozda zanio.. Jer ukoliko bar jednom dnevno otvorimo te procese obicno znamo njihov broj i vecinu za sta nam sta sluzi, pa sam po tome usmjerio covjeka da pogleda procese, mada ne moram biti u pravu.. Poz.

U pravu si sto se tice eventualnog nacina resavanja problema, ukidanjem procesa koji su nepotrebni ili cak ometajuci. Jedino sto je mnogo puta problem i za iskusnije korisnike determinisati sta taj proces konkretno znaci.
Srecom imam dosta brzu u stalnu konekciju, pa jos u toku "cackanja" po procesima, konsultujem internet o tome. A zamisli ljude koji se zlopate sa telekomovim inovacijama na 33600 pa jos ako slabo barataju engleskim - problem :(
Inace, slazem se da se premnogo puta u procesee ubaci djubreta da cesto zaboli glava...

Meni je U PROCESSES:
IEXPLORE.EXE
IEXPLORE.EXE
msmsgs.exe
SAVSCAN.EXE
symlcsvc.exe
NOPDB.exe
NPROTECT.EXE
NAVAPSVC.EXE
GhostStartService.exe
ati2evxx.exe
LEXPPS.EXE
spoolsv.exe
LEXBCES.EXE
CCEVTMGR.EXE
CCSETMGR.EXE
explorer.exe
svchost.exe
svchost.exe
swdoctor.exe
ctfmon.exe
devldr32.exe
ccapp.exe
isass.exe
services.exe
winlogon.exe
smss.exe
ctfmon.exe
savscan.exe
system idle process

Ja bih vas sam pitao kako i zasto da uradim scan u safe modu a ne kada mi je normalan sistem.Znam da se ulazi sa F8 ali kako da skeniram.Koristim inace i NAV i Spybot AD- Aware.
Ljudi hvala vam i na ovome jer stvarno ste mi pomogli ako nista drugo onda da nisam sam u svemu ovome.I odakle mi u pitanju pise POMERENA

Evo odgovor u vezi safe mode..

SAFE MODE je opcija Windowsa u situaciji kada je upotrebis onda WIN podize minimum resursa potrebnih za otvaranje te opcije, znaci podize se najmanji mogici dio drajvera i svega ostalog u minimumu da bi mogao da koristis taj SAFE MODE...
E sad, ukoliko imas nekih zezancija koje se ticu virusa i gamadi raznoraznih u racunaru i koji su na neki nacin aktivni u normalnom podizanju windowsa u opciji SAFE MODE nece biti pokrenuti tako da ce skeniranje u toj opciji biti sigurno uspjesnije jer ce moci i da se preskenira i da ocisti a ako nista svaki program koji ti otkrije nesto dace ti bar put da brises ili uklanjas rucno.. Znaci te vrste eventualne gamadi koje si mozda zlopatio nece biti aktivne u OPCIJI SAFE MODE te se i ybog toga preporucuje da se skeniraju i ubijaju na taj nacin..

TO je do sada kod mene u vecini slucajeva uspijevalo.. Poz.

Restart
Cim se restartuje -- stiskaj F8
Pojavljuje ti se crn ekran sa sivim slovima i nudi ti Y opcija.
Prva opcija ti je "...Safe Mode"
Oznacish to, tresnesh iz sve snage enter ( vrlo je vazno da ga sto jace tresnesh) i onda ce svasta nesto da pocne da se desava, da se pushi iz kucista, da ti izlaze razne karakondzule iz monitora, i kad sve to prodje--u Safe Modu si... :wink:

STOP REPRESIJI NAD NAVIJACIMA

Zrtva represije

Back