Mucenje yaoooo xD

U stvari, ne znam ni šta ja tražim na ovom podforumu.
Lepo ću da izbrišem sve postove koji se još uvek daju izmeniti i ostajte mi zdravo.
Više međusobne mržnje i prozivanja nigde ne videh.
Ružno :( ...

Mislim da stanje svesti i duhovno stanje nemaju veze...Mozak je samo masina koja nas kontrolise,ali ta masina nije ni pola otkrivena ni stvari koje moze uciniti bla bla bla da ne duzim...Mozda kad covek umre moze da bira sta i gde ce otici,ovo na sahrane i te gluposti smaraju.Zakopas ga i gotovo,ali opet pitanje dali dusa misli necim dali je svesna tako da sam se zbunio...opet :)

Ne znam gde dusha obitava. Mislim da nema mnogo zajednicko sa svescu.

Svest je softver, jako inteligentni softver koji nam je priroda evolucijom razvila.
Mozak je goli hardver, nosilac a i interfejs izmedju svesti i ostalih organa, udova i delova tela....

A dusha? Mislim da u takvom konceptu nema mesta za nju.
Em suvisna, em beskucnica....nema gde obitavati...:).....

Ja verujem da postoje mesta kao raj, pakao i cistiliste!!!
Raj je verovatno neko beskrajno mesto zemlja gde su svi besmrtni i tamo zive svi oni koji su zavrsili karieru na zemlji, oni koji su primljeni, koji su zasluzili ali isto tako verujem da cak i tamo ako nesto zaseres mozes biti prognan bas kao i adam i eva jer kad su oni izbaceni nista nije cudno da ne mogu i drugi da budu izbaceni!!!

Oni koji su izbaceni idu u to cistiliste tamo da se bore i da se dokazu koliko su vredni i koliko zasluzuju da se vrate u raj a ako ne zasluze onda odlaze u pakao!!!
A neki verovatno odma idu u to cistiliste?

U pakao idu svi oni koji nisu uspeli da se izvuku iz cistiliste i oni koji su bas za zivota zabrljali i zajebali i verovatno je pakao podeljen na sektore kao u Danteovoj bozanskoj komediji!!!
Moje je neko verovanje da mozes i iz samog pakla da se izbavis izadjes i odes u cistiliste, pa da se tamo boris za raj...

Tako ja zamisljam zagrobni zivot vecnost..............z:lol:z:lol:z:shock:z:shock:

Poslednja izmena:
Ja verujem da je dusa smestena u mozgu to je ta neka tacka koja pokrece mozak a posle mozga sve ostalo!!!Masina je samo materija koja ne funkcionise bez coveka!

Tako je dusa povezana sa telom i posto je ovo neki materijalni svet kakvim ga mi zovemo gde valdaju odredjeni zakoni ako nas neko izreseta puskom, pogodi u srce, tintaru dusa nailzi verovatno na prekide gde vise ne mozes plako da pomeris ruku, nogu telo, i onda se ona polako odvaja od tela sve dok telo ne bude skroz bez funkcije i tek onda posto vise ne moze da se poveze sa telom ona odlazi na drugi svet gde ne vladaju ti materijalni zakoni i tada postajemo besmrtni, verovatno dobijamo neko novo telo onakvo kakvo je dusa zapamtila dok smo bili u tom materijalnom svetu, verovatno ona tad dobije onu pravu formu naseg izgleda i onda Bog odredi da li mozemo i da li smo tokom zivota zasluzili da odemo u raj pakao ili cistiliste!!!Zivot je u neku ruku valjda samo nase stvaranje i test da li zaslusujemo taj neki raj pakao ili cistiliste i dok zivimo mi se borimo, mucimo se u ovom materijalnom svetu da sto lakse prodjemo kroz njega, formiramo kroz njega svoju licnost, vrednost cinimo zla i dobra dela pa posle toga sve kad se izracuna onaj odozgo vidi sta ce s nama i gde ce da nas smesti jer nece svako da vrslja rajskom bastom!!!
Eto to je neko moje razmisljanje i nadam se da ce tako i da bude!!!!!
z:lol:z:lol:z:)z:)z:shock:z:shock:

Poslednja izmena:
Svi mi prodjemo kroz fazu kada mnogo razmisljamo o smrti i sta dolazi poslije nje. Mislim da je to sastavni dio naseg bivstvovanja. E sada ... nakon tog silnog razmisljanja... neki se opredjele da vjeruju u raj/pakao a neki u '2 metra pod zemljom'.

Ja licno vjerujem u prelazak duse u nekakav sasvim drugi, visi oblik svijesti na kojem se ovoga danas necemo uopste sjecati.

Sećaćemo se svega, ali duša će razumeti da sve ono kroz šta naši prolaze mora da se desi, a takođe odlaze na neko vreme na jedno mesto gde bivaju jedni s Bogom, tamo je najlepše, opisuje se kao raj, a cilj toga je da se izgubi individualnost duše.

Nakon toga, duša ide dalje.

Ja verujem da je dusa smestena u mozgu to je ta neka tacka koja pokrece mozak a posle mozga sve ostalo!!!Masina je samo materija koja ne funkcionise bez coveka!

Tako je dusa povezana sa telom i posto je ovo neki materijalni svet kakvim ga mi zovemo gde valdaju odredjeni zakoni ako nas neko izreseta puskom, pogodi u srce, tintaru dusa nailzi verovatno na prekide gde vise ne mozes plako da pomeris ruku, nogu telo, i onda se ona polako odvaja od tela sve dok telo ne bude skroz bez funkcije i tek onda posto vise ne moze da se poveze sa telom ona odlazi na drugi svet gde ne vladaju ti materijalni zakoni i tada postajemo besmrtni, verovatno dobijamo neko novo telo onakvo kakvo je dusa zapamtila dok smo bili u tom materijalnom svetu, verovatno ona tad dobije onu pravu formu naseg izgleda i onda Bog odredi da li mozemo i da li smo tokom zivota zasluzili da odemo u raj pakao ili cistiliste!!!Zivot je u neku ruku valjda samo nase stvaranje i test da li zaslusujemo taj neki raj pakao ili cistiliste i dok zivimo mi se borimo, mucimo se u ovom materijalnom svetu da sto lakse prodjemo kroz njega, formiramo kroz njega svoju licnost, vrednost cinimo zla i dobra dela pa posle toga sve kad se izracuna onaj odozgo vidi sta ce s nama i gde ce da nas smesti jer nece svako da vrslja rajskom bastom!!!
Eto to je neko moje razmisljanje i nadam se da ce tako i da bude!!!!!
z:lol:z:lol:z:)z:)z:shock:z:shock:

Hteo si da kažeš da je život uobličavanje naše duše u svakom pogledu. z:)

Ne znam gde dusha obitava. Mislim da nema mnogo zajednicko sa svescu.

Svest je softver, jako inteligentni softver koji nam je priroda evolucijom razvila.
Mozak je goli hardver, nosilac a i interfejs izmedju svesti i ostalih organa, udova i delova tela....

A dusha? Mislim da u takvom konceptu nema mesta za nju.
Em suvisna, em beskucnica....nema gde obitavati...:).....

Sviđa mi se ovaj pogled.

Mogao bi dušu da uklopiš u telo ako zamisliš ceo nervni sistem, pa prekopiraš tu sliku, a kod većih centara se nalaze energetske tačke, neki ih zovu čakre. Zato ljudi kad osete radost ili ljubav, pripisuju to lokalizaciji srca, jer su ga približno tamo osetili.
Šta li je to?

Душа је ванвременски,ванпросторни облик енергије...
Зато је покушај да је негдје "смјестимо" само људска сујета.
Као кад бих покушао да ОБЈАСНИМ љубав.
Корелацију мог субјективног осјећаја узрокованог хемијским рекацијама
мојих гланоидних екстензиј(жлијезда) са мозгом...
При чему се једна особа магијом претвара од досаде у предмет обожавања.
:hahaha:
Је л' видите како то глупо изгледа на папиру,упс,на монитору?
А тек о души не вриједи ни писати.
Ја се у животу држим старог правила:
не чини другима оно што не желиш да теби други чине !!
Звучи једноставно! Али, вјерујте ми, није баш тако...
Ваљда је поента приче да СВАКО САМ ТРАЖИ своје одговоре...
Опет људи покушавају да БЕЗ МУКЕ ПРЕПИШУ НЕЧИЈИ РЕЦЕПТ за живот...
Неће моћи,бато... Ноу веј,ноу хау,невер...

Lokacija je jedno svojstvo postojanja.

Ako duša postoji, onda mora negde da se smesti.

Mislim da je hawk hteo da kaze da neke stvari, tacnije metafizicke, ne mozemo lepo da predstavimo jer smo ograniceni da sve mora da bude tako i tako, a da je zapravo jako glupo tako ograniceno opisivati te stvari, kao sto su dusa i ljubav u ovom primeru.

Alex
Lokacija je jedno svojstvo postojanja.

Ako duša postoji, onda mora negde da se smesti.

Prostorna egzistencija je uslov postojanja samo kao moguceg predmeta iskustva. Jer je prostor ili forma uredjenja oseta u opazaje, apriorna forma moci ljudskog opazanja i uslov svake mogucnosti iskustva, tako da sve sto je saznato mora biti u prostoru ili mora uci u tu formu opazanja razuma ili prostor, ali to ne vazi za Stvar po sebi ili za egzsistenciju pre nego sto je ona postala objektom opazanja.
Ili recimo nesto konkretno... trajanje...supstrat ..osnova svega ne moze biti prostorno. Trajanje je besprostorno a opet svima nama tako blisko, iako nismo do njega dosli saznanjem ili opazanjem vec onim sto je Bergon nazvao "intuicija trajanja". Naravno, ako ne poznajes Bergsonovu filozofiju ovo o trajanju ti zvuci cudno jer je tek on pre 100 godina razdvojio oprostoreno vreme liniju od pravog trajanja kao intucije a ne saznanja.
Takodje svi osecaji od estetskih do fizickih jesu intenzivne a ne ekstenzivne velicine kako je opet dokazao Bergson sto znaci da je njihova egzistencija drugacija od jukstapozicioniranja objekata u prostoru i da osecaj nije saznanje a opet itekako ima atribut "postojanja". itd.itd

Samim tim tvoja ,Salova, Demisterova i izjave slicnih tipusa ovde i njihova frustracija pred davno resenim filozofskim pitanjima je suvisna i ostavlja mucan utisak. I nije mi jasno zasto je svaka druga tema na ovom forumu filozofska kada vec postoji forum Filozofija. Svako se ovde naprasno pretvara u filozofa. Iznese neki davno resen filozofski problem kao natriporodnu pojavu , i samim tim zivcira one koji bi poput mene da rasrpavlaju o natpriodnim pojavama a umesto toga moraju da citaju necije izlete u filozofiju. ??? A kada im se ukaze na naivnu gresku, proglasavaju me dosadnim. Pa ako vam je filozofija dosadna onda nemojte molim vas da filozofirate vec se drzite natprirodnih pojava? OK?

Back