Nošenjem krsteva i drugih raznih simbola vere javno se ističe svoja ''vera'' pred drugima što jasno stavlja do znanja da je ljudima bitnija slika kakvu će imati pred ljudima a ne pred Bogom. Želja da se impresioniraju drugi svojom ''verom'' ali ne i sam Bog,a u čijoj je osnovi ponos kao osnovni koren zla.
Luka 16.15-Tada im reče: "Vi ste oni, koji se gradite pravedni pred ljudima, ali Bog zna srca vaša, jer što se pred ljudima pokazuje veliko, pred Bogom je gadno.
Ako se uzme u obzir da Bog može čitati ljudska srca ,Dela 15.8-,,i Bog koji poznaje srca...,ako on u svakom trenutku zna šta svako od nas oseća,koja je i kakva svrha nositi bilo kakav simbol oko svog vrata a da se time ne pokazuje pred svetom koliko i kako se veruje u Boga?
Koliko onih koji nose neki materijalni simbol vere zaista veruju u Boga ili je to samo njihova želja za isticanjem paćeničke žrtve i mučeništva kroz koji ''prolaze'' a sve iz želje isticanja pred drugima zarad samoveličanja i stavljanje sebe u primarni položaj.
Da li će i Bog gledati tako kada dođe Dan?
Šta zaista znači verovati i voleti Boga?
Za Boga,jedini način izražavanje naše vere i ljubavi su naša dela ,zalaganje i trud koji ulažemu u propovedanje i objavljivanje istine o Kraljevstvu.I po našem trudu i zalaganju će nam se suditi Luka 8.25-,,tada im je rekao:,,Gde vam je vera?''
Matej 16.27-Jer će doći Sin čovječji s anđelima svojim u slavi Oca svojega i tada će vratiti svakome po delima njegovim.
Otkrivenje 2.23-I decu njezinu pobit ću na mesto; i poznat će sve crkve, da sam ja, koji ispitujem bubrege i srca, i dat ću vam svakome po delima vašim.
Nije dovoljno samo reći kako se voli i veruje u Boga i raznim simbolima i znacima obznanjivati to već raditi ono što je ugodno samom Bogu.
Verovati u Boga ne podrazumeva skup raznih prijatnih osećanja i reči ,,Verujem'' već se odnosi na dela i postupke koje imamo u svakodnevnom životu i odnosu sa svim onim što je On stvorio a samim tim i ispravan stav prema životu.
Ljubav prema Bogu znači držati se njegovih zapovesti.
Jovan 14.15-,,Ako me ljubite, držite zapovesti moje!’’
Ako želimo da se držimo Jehovinih zapovesti,onda ćemo živeti u skladu sa jasnim biblijskim moralnim merilima i isticati se svojim ponašanjem ( ne raznim simbolima i predmetima) pred Bogom a ne pred ljudima.