vracaracc
Buduća legenda
- Poruka
- 38.315
Vracarac, jesi li isao u Vladislav ili u Sv. Savu?
Ишао сам.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Vracarac, jesi li isao u Vladislav ili u Sv. Savu?
Ti ne slavis Bozic 7-og januara, vec slavis Bozic 25-og decembra. Bozic nikako ne moze da bude 7-og januara. To sto ti kazes da slavis Bozic 7-og januara govori o tome da i ti koristis gregorijanski kalendar.
Treba da kazes 'Slavim Bozic 7-og januara po gregorijanskom kalendaru'. Isto kao sto ce ga tvoji unici slavit 8-og januara, a neki daleki potomci 28-og marta, a jos dalji potomci 20-og maja i 29-og novembra.
Bas zato i jesam kompetentan. Tema je i upuvena nesrbima. To sto ti ne razumnes, okrivi postavljaca koji nije to nacrtao[/QUOTE]
Postavljac je izuzetno recit, i bez slike vrlo slikovito kapiram i prosto prosirenu recenicu koju on napise.
Iako ti ademe ne razumes,ali ja tebe odlicno razumem![]()
Јој............мани се глупости, и уозбиљи се, знаш о чему говоримо и немој као Блајби да мешаш световне и црквене ствари које се код нас гледају по различитим календарима.
Pa ako je Bozic svetovna stvar pa zbog toga stalno govorite 'Bozic je 7-og januara' onda dobro, izvinjavam se.
Pa to i ja kazem, nevaspitanje je u pitanju, i sledeci put necu da im cestitam ni jedan praznik, nisu zasluzili od mene.
.
možda sam usamljen ostao na temi , ali tema autumatski briše tvoju jer ona postoji tako da ...Теби хвала....али прилично си усамљен остао.
Па Божић није световна ствар већ религијска, црквана, религијски празник......Ками, ками............бави се стварима у које се разумеш
Jel mogu ja sada tebi da cestitam Bozic?
ps. kvaris mi igru
Ками,A je li?Ti bas ne razumes poentu
Pa zasto onda govorite da vam je Bozic 7-og januara ako je religijska stvar? U kom to religijskom kalendaru je Bozic 7-og januara? To su neka nova teoloska otkrica...
možda sam usamljen ostao na temi , ali tema autumatski briše tvoju jer ona postoji tako da ...
Ками,
не испадај смешнији негошто ионако јеси
Према јулијанском, црквеном, календару данас је 31. децембар дакле мало дигитрон у шаке па прерачунај за Божић.........
и да те питам, да ли си ти био пристојан па неком честитао Божић........некоме ко га слави по јулијанском?
и научи разлику између верског и световног пре него што се укључиш у расправу.
Naravno da nisam, kao sto nisam na forumu cestitao bilo koji verski praznik.
Nego ja samo da te naucim tako obrazovanog da je Bozic koga ti slavis 25-OG DCEMBRA PO TVOM VERSKOM KALENDARU. I sada ti dodes i meni se smejes, govoreci da ja ne znam razliku izedju verskog i svetovnog. Smejurija
Znaci opet, treba da kazes da slavis Bozic7-og januara po gregorijanskom kalendaru.
možda jesam a možda i nisam a ti lepo proveravaj teme jednu po jednuТешко.
Остао си усамљен у честиткама
možda jesam a možda i nisam a ti lepo proveravaj teme jednu po jednu
http://forum.krstarica.com/showthread.php/434677-Srecan-Badnji-braco-Srbi!
http://forum.krstarica.com/showthread.php/434727-СРЕЋАН-ВАМ-БАДЊИ-ДАН-БРАЋО-И-СЕСТРЕ
http://forum.krstarica.com/showthread.php/434808-Срећан-Божић-Христос-се-роди!
http://forum.krstarica.com/showthread.php/434853-MIR-BOZIJI-HRISTOS-SE-RODI!
дакле класичан примитивизам и острашћеност...али добро, то је ипак твоја ствар и ствар твог кућног васпитања...Неко ипак треба да гледа и ПИНК, воли бокија 13 и карлеушу и подржава Чеду, зар не?
А Божић који ми славимо 7. јануара по јулијанском календару по световном (грегоријанском) пада 25. децембра.......међутим, с'обзиром да се у случају верских празника код верника СПЦ користи јулијански календар онда је по том календару 25. јануар био пре 6 дана односно тачно онога дана када смо Божић и прославили.........и још једном ти препоручујем да покушаш да схватиш разлику између световног и црквеног односно између календара који се у Србији примењују..........................а посебно би ми било драго када би био мањ затуцан и примитиван и да си у стању да људе прихватиш онаквим какви заиста јесу са све манама и врлинама а не да као једино исправан став намећеш своје виђење и свој (крајње прост и примитиван) став према неистомишљеницима............
.научи се суживоту и толеранцији...мржња и простаклук никоме није донeлa добро
Него,врати се на тему,
како коментаришеш изостанак честитики од стране појединаца којима је и црквени и световни календар грегоријански?
Нешто ме копка ових дана.....
пар дана пред Божић по Грегоријанском календару отворио сам тему у којој сам сви верницима који Божић славе 25.децембра искрено пожелео све најбоље и честитао им велики празник. Тим честиткама су се прикључили готово сви форумаши.
међутим, нисам приметио да је ико од тих особа нашао за сходно да нама који Божић славимо по јулијанском календару седмог јануара упути сличне честитке?
можда грешим али заиста нисам приметио.
И шта је ту у питању? У чему им је био проблем да цивилизовано упуте једну формалну честитку? Да ли су толико задојени мржњом да макар тај један дан у години не могу да се понашају цивилизовано и коректно?
Шта је у питању?
Мржња?
Зло?
Неваспитање?
Комплекси?
Предрасуде?
Примитивизам?
Незнање?
Затуцаност?
Малограђанштина?