"Mržnja prema Srbima i svemu što je srpsko živi u Sarajevu"

Odgovor u stilu tvoje učiteljice jage.Šteta što si se pretvorio u to u šta si se pretvorio.

Није провлем у Јаги,

него у чињеници да сте изиритирани чињеницом да се неко не слаже са вашим идеологијама.

А ја сам усвојио методе Хиперуважене Колегинице да вам то предочим,

јер ем што су забавне,

ем што су веома ефективне.

Не знам, ја нисам имао такав утисак.

За време рата у Босни моја породица је удомила један старији брачни пар и њиховог млађег сина из Сарајева, који су били неки СФРЈ пријатељи мојих бабе и деде.

Елем, ти људи су се вратили у Сарајево неке 1998, и после су нам се свима променили бројеви телефона и изгуби се контакт.

А мене је занимало шта је са њима, па сам негде средином 00их звао телефонске информације у Сарајеву да питам који им је број телефона (тад то још није било на нету).

А звао сам 07.01.

И госпођа која ми се јавила на информацијама, којој сам објаснио да зовем из Крагујевца, ми је рекла "Па Христос се роди! Сретан Божић! Да, дахти ћу ваз повијезат".

То ми не звучи као атмосфера са Камом у Руци.

Laz.

Није провлем у Јаги,

него у чињеници да сте изиритирани чињеницом да се неко не слаже са вашим идеологијама.

А ја сам усвојио методе Хиперуважене Колегинице да вам то предочим,

јер ем што су забавне,

ем што су веома ефективне.
Zabavne nisu. Baš naprotiv. No nebitno. Koja je to moja ideologija?

Apsolutno je sve uradjeno da se nikada vise ne sastave. Gomila lazi sa obe strane,iznosenje najgorih primera mrznje a nijednog dobrog dela koje bi vodilo pomirenju, Secam se clanaka kako Mirza Delibasic drzi javnu kucu sa otetim srpkinjama. Niko mu se nije izvinio. Druga strana isto. Ekstremi su se pitali sa obe strane ,normalni ljudi se povukli . Kako se cini to je i napravljeno kao Kvazimodo da nikada ne moze da funkcionise.

Требиње.jpg

To sto sto taj .....ajde da budem fin,Dodik se toliko cudi,sto ljudi u Sarajevu kaze,ne vole Srbe ! Pa zar se taj ,Dodik mozda ne seca,da je Sarajevo tri
ipo godine,bilo opkoljeno.Da su topovske baterije,rusile sve cega je u sarajevu bilo.Zar se ne seca,da su tri ipo godine,snajperisti,ubijali sve sto mrda,
u bilo kom delu sarajeva.Sarajlije su kopale hodnike ispod zemlje su hodali ko buba svabe,jer niko nije smeo da se pojavi,da ga snajper ne ubije
.
I ko je to sve radio.Karadzic & Milosevic. E pa,da sada ocekujemo da nas Sarajlije jos i vole ! Bilo bi Dodiku,zaista mnogo,ako je i od tebe!!!
1. Opkoljene su bile i srpske četvrti i predgrađa oko Sarajeva.
2. Tukli su nas snajperima,brovingerima,minobacačima sa Igmana i Mojmila po Ilidži,Grbavici,Lukavici
3. Tri i po godine takođe
4. Sarajlije da ,ali Srbi koji su ostali u Sarajevu su iskopali tunel ispod aerodroma jer su bili u radnoj obavezi. 👍

Xax. Прогласе себе Бошњацима, аутоматски целу Социјалистичку Републику Босну и Херцеговину искључиво својом државом, а остатак становништва са којим не желе да живе за агресоре 😣

Чекај, па шта је било са Југославијом, како при распаду земље сви осим Југословена, истом логиком, нису проглашени агресоре? Ах, да. Југославија се морала распасти, јер Срби, Хрвати и Муслимани нису хтели да живе заједно, и БиХ се морала распасти јер... чекај, то се не уклапа у догађаје... нешто ми није јасно ту...😖

ovi sitni primjer primjer pokazuje šta bi bilo sa srbima u alijinoj građanskoj državi...bili bi tretirani kao najgora marva...
Problem tekstilnog otpada u Drvaru i Bosanskom Grahovu još uvijek nije riješen
Момчило Селић (1946.) у књизи "Страва" описује сцену из свог служења ЈНА, у Карловцу крајем 60-их. Логорска ватра, око ње сједе војници и одједном, ничим изазван, један војник муслиман обраћа се Селићу рјечима (парафразирам): да је прави земан, ти би био мој чифчија, на шта му је Селић одговорио: да је земан, твоја би глава била на коцу.

Мржњом која влада у земљи званој Босна бавио се чувени српски писац Иво Андрић у једном свом писму (овдје), о томе колико је укоријењена од памтивјека, толико да би је
Ту специфичну босанску мржњу требало би проучавати и побијати као опаку и дубоко укорењену болест. И ја верујем да би страни научници долазили у Босну да проучавају мржњу, као што проучавају лепру, само кад би мржња била исто тако, признат издвојен и класифициран предмет проучавања као што је лепра.
требало изучавати као опаку болест. Андрић је имао блиски контакт са том мржњом баш у једној касаби, данас знаној као федерално илити блискоисточно Сарајево. Од Андићевих времена што шта се промијенило, но та мржња је остала основна карактеристика те касабе.

Опет, увјерења сам да је свакон народу већина оних са којима се могу градити ако не блиски и пријатељски, оно барем трпељиви и нормални односи. Не очекујем да неко може промијенити однос према роду нашем, посебно ако је ту и то проклетство у свијести потомака конвертита који би грозничаво пресјекли грану од стабла којем природно припадају, а немају снаге да је пресијеку, и фрустрација том чињеницом појачава ту мржњу.
Али могли би се опет градити нормалнији односи, под условом да им политичке елите и медији не трују мозак из дана у дан, гдје реченицу о било којој теми почињу "у вријеме агресије" (за неупућене народне масе, то су они четаљи извршили агресију своје вјековнепросторе), гдје је обавезно у разговору лајати, режати и хулити на Српску и Србе, и ту кад потрошите све то лајање и режање, мјеста нормали нема. Заборави.
Када би попустили те у бошњачком корпусу једно пола године од те индоктринације, дозирања и сијања мржње, можда би се нормализовали, али проблем је што их не попуштају.
Зато нам остаје овакво стање, мјесто вјечног неразумијевања које повремено прелази у отворену мржњу што би рекао горе поменути српски писац. Није наш избор, они који су изабрали тако, по вољи им.

...zašto je povećanje oboljelih u sarajevu od covida 19...pa zna se...još jedan genocid - kako bi rekao kavazović - od vlaha....gadi im se i pravilno napisati ime države....

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji se redovno prikupljaju iz zdravstvenih ustanova, u Kantonu Sarajevo je od sredine prošlog mjeseca uočeno pogoršanje epidemiološke situacije sa koronavirusom.

Kako se navodi, početni slučajevi su vezani i za importovane slučajeve iz susjednih država kao što je Sbrija.https://avaz.ba/vijesti/bih/584033/zasto-se-u-sarajevu-proslog-mjeseca-poceo-se-povecavati-broj-zarazenih

....naravno od susjednih držav spomenuta je samo sbrija...ovaj srbija.

"Mržnja prema Srbima i svemu što je srpsko živi u Sarajevu"

Bijeljina -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da u Sarajevu u kontinuitetu živi mržnja prema Srbima i svemu što je srpsko.

Demagogiji odnarođene mizerije od čoveka koja je prekjuče izjavila kako na demonstratne u Beogradu i ostale nepodobne srbijaaance koji se protive torturi zavičajne hunte valja pucat kao što se to radi u Americi koja ga je dovela na vlast se ne veruje.

Sve iz njegovog demagoškog repertoara smo već bezbroj puta čuli ali ne čusmo šta je njegov savetnik radio sa klanom Kisić.

Мржњом која влада у земљи званој Босна бавио се чувени српски писац Иво Андрић у једном свом писму (овдје), о томе колико је укоријењена од памтивјека, толико да би је требало изучавати као опаку болест. Андрић је имао блиски контакт са том мржњом баш у једној касаби, данас знаној као федерално илити блискоисточно Сарајево. Од Андићевих времена што шта се промијенило, но та мржња је остала основна карактеристика те касабе.

Опет, увјерења сам да је свакон народу већина оних са којима се могу градити ако не блиски и пријатељски, оно барем трпељиви и нормални односи. Не очекујем да неко може промијенити однос према роду нашем, посебно ако је ту и то проклетство у свијести потомака конвертита који би грозничаво пресјекли грану од стабла којем природно припадају, а немају снаге да је пресијеку, и фрустрација том чињеницом појачава ту мржњу.
Али могли би се опет градити нормалнији односи, под условом да им политичке елите и медији не трују мозак из дана у дан, гдје реченицу о било којој теми почињу "у вријеме агресије" (за неупућене народне масе, то су они четаљи извршили агресију своје вјековнепросторе), гдје је обавезно у разговору лајати, режати и хулити на Српску и Србе, и ту кад потрошите све то лајање и режање, мјеста нормали нема. Заборави.
Када би попустили те у бошњачком корпусу једно пола године од те индоктринације, дозирања и сијања мржње, можда би се нормализовали, али проблем је што их не попуштају.
Зато нам остаје овакво стање, мјесто вјечног неразумијевања које повремено прелази у отворену мржњу што би рекао горе поменути српски писац. Није наш избор, они који су изабрали тако, по вољи им.
Srbi u RS su u velikom problemu jer nisu osjetili puno prosli rat narocito banjalucani plus toga su zatrovani jugoslovenstvom a ogroman je uticaj ovih budala iz beograda i srbije koji zive u drugoj dimenziji ....seselj je jednom rekao kad je dolazio negde na liniju zapado od drine tokom rata beograd nece nikad pasti a sta ce te vi ako izgubite rat
Dakle ponovno je olako 1998 prihvacena reintegracija BIH i Srbi u BIH su uvuceni ponovo u zajednicu sa muslimanima i krvatima i raspad te zajednice ce biti mnogo krvav .zivi bili pa vdjeli

Narod treba pripremati na rat ......muslimani svoj narod pripremaju za buduce sukobe ako ne uspiju ostvariti politickim metodama ratne ciljeve spremaju se za nasilje

Srbi u RS su u velikom problemu jer nisu osjetili puno prosli rat narocito banjalucani plus toga su zatrovani jugoslovenstvom a ogroman je uticaj ovih budala iz beograda i srbije koji zive u drugoj dimenziji ....seselj je jednom rekao kad je dolazio negde na liniju zapado od drine tokom rata beograd nece nikad pasti a sta ce te vi ako izgubite rat
Dakle ponovno je olako 1998 prihvacena reintegracija BIH i Srbi u BIH su uvuceni ponovo u zajednicu sa muslimanima i krvatima i raspad te zajednice ce biti mnogo krvav .zivi bili pa vdjeli

Narod treba pripremati na rat ......muslimani svoj narod pripremaju za buduce sukobe ako ne uspiju ostvariti politickim metodama ratne ciljeve spremaju se za nasilje
...kako tvoje pripreme teku....

Srbi nisu osetili rat u RS?

A ko je osetio?

Daj molim te...

...kako tvoje pripreme teku....
Ja sam ucesnik proslog rata u koji sam otisao sa 18 god i nisam se krio po banjaluckim kasarnama vrbasu,malom logoru ,zaluzanima,aerodromi mahovljnai itd vec sam svo vrijeme rata proveo na prvoj brobenoj liniji u rovovima u krvi i blatuna srbobransko kupreskom ratistu

Ja sada gazim petu deceniju zivota i mnogo sam omatorio a loseg sam zdravlja nebi vise mogao da idem da se bijem na prvu liniju ali mogao bi da budem vojni policajac koji ce loviti dezertere po BL i slati ih na liniju.Od pisholoske pripreme zavisi koliko ce tih dezetera biti i kakv ce biti moral naroda za odbranu
Nije na pojednicu da se sprema na rat vec je to na drzavi i drustvu ja samo mogu ukazivati sta ce se desiti i apelovati da se bude spremno za taj trenutak

BIH ce se raspati u krvi to samo budala ne moze da vidi a narod u RS treba biti spreman da se brani

Back