Quantcast

Mrznja prema homoseksualcima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Makazont

Zainteresovan član
Poruka
332
e sad ti zakeraš.

vaspitvanje bi bilo upućivanje mladih na ispravan odnos prema sebi i drugima. ponašanje u skladu sa svojom prirodom, svrhom, budućnošću, ispunjenim i srećnim životom.
a to bi bilo prevaspitavanje ako ti se termin lečenje ne svidja.

Ubeđivanje nekoga da nije gej ne može da bude učenje da živi u skladu sa svojom prirodom. Naprotiv.
A inače hteo sam da naglasim da to nije bolest, stoga se ne može ni (iz)lečiti.
 

snouden

Veoma poznat
Poruka
11.120
Ubeđivanje nekoga da nije gej ne može da bude učenje da živi u skladu sa svojom prirodom. Naprotiv..
nije bolest samo kad te mikroorganizam napadne. danas znamo da su mnoge ljudske bolesti posledica lošeg delovanja čoveka tokom življenja. otuda značaj ispravnog vaspitanja i života. barem kada je o lošim navikama reč-

pa kako bi ti nazvao to što njegova ličnost nije razvijena kako treba.

pa neće, zbog preoblikovanja uma, biti kadra proživeti u skladu sa svojim biološkim predispozicijama, ispuniti život roditeljskom rolom i nesebičnom roditeljskom ljubavlju prema mladjima?
.A inače hteo sam da naglasim da to nije bolest,stoga se ne može ni (iz)lečiti.
da li se može izlećiti to se ne zna. to što ti zagovaraš je uljuljkivane pedera. nešto kao status narkomana ili alkoholičara koji uživaju neki po život manje opasan opijat.

problem je u tome što čovek živevši po jednom propušta mnogo šta drugo daleko bolje po njega samoga i zajednicu. to nije samo pederski problem. pederizam je samo jedna od pogrešnih ulica.

ja zagovaram tezu da se vraćaju iz tog ćorsokaka. i da se ta slepa ulica jasno prikaže mladjima kao pravac kojim ne treba ići.
 

mannijak

Zainteresovan član
Poruka
462
Драго ми је што је она беспотребна парада жестоко изигнорисана у нашој јавности, од стране људи, а у великој мери и од стране домаћих медија...против хомосексуалаца, транссексуалаца и осталих сексуалаца стварно немам ништа против, нити икога мрзим, али бацити милион и по евра на оно јуче је жалосно...
 

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
Драго ми је што је она беспотребна парада жестоко изигнорисана у нашој јавности, од стране људи, а у великој мери и од стране домаћих медија...против хомосексуалаца, транссексуалаца и осталих сексуалаца стварно немам ништа против, нити икога мрзим, али бацити милион и по евра на оно јуче је жалосно...

A kada se "baci" toliki novac za oslobodjenje onog kriminalca, ili za krst visok 33 metra, to nisu bacene pare?

Mozda su bacene pare isto sto su se i crnci promovisali i izborili da ne budu robovi? Zamisli sta je moglo od tih para da se uradi, a oni bacili ih na integrisanje tamo nekih diskriminisanih i "nepodobnih" ljudi u drustvo i apel da dobiju ista ljudska prava kao i svi ostali.
 

Милунка Савић

Buduća legenda
Poruka
36.021
Да ли је ико од вас овде уистину озбиљно и темељно размислио о свакој од тема које се отварају овим поводом?

А, отварају се заправо многе...

На пример, појам "болести", и однос према болеснима...

По некима, дакле, болест је нешто ружно и зло... А не стање тела и душе коме треба лек и помоћ...

Под претпоставком да је хомосексуалност болест, која је заправо погрешна, јер, по свему је јасно да се ту не ради о болести... - узмимо све објективне критеријуме који нешто одређују тим појмом, и лако ћемо видети да то с болешћу никакве везе нема...

Дакле, на основу неких овде изнетих ставова, може се закључити да би неки и према болесницима од различитих уистину болести заправо применили сурове мере - од екстерминације и екскомуникације из друштва, па на даље, дискриминујуће...

Шта друго на крају закључити, већ да је у њима клица зла, расизма и фашизма... И да је тиме још јасније зашто је Хитлер тако лако на крају освојио власт...

Део тзв. "људске природе" врло се лако ода злу и различитим његовим видовима... А организоване групе, партије и други све то искористе и усмере ка својим интересима и циљевима...
 

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
Ovde se ne radi ni o kakvoj mržnji ovo je tipičan primer bolesti, i želji da se ukaže da nešto nije normalno

Prvo, ti ne znas sta je mrznja. Drugo, ne znas ni sta jeste bolest a sta nije. Trece, ako je bolest zasto nije definisano kao bolest a ne kao varijabilnost sexualnog nagona koja je takva kao takva - ZDRAVA. Ovo nije moj stav - ovo ti je zvanicni stav nauke, kao i to da je zemlja okrugla i da gravitacija iznosi 9,81, da se iz abiogeneze stvorio zivot, a teorijom evolucije razvijao dalje.

Dalje, sta ti znas sta NIJE normalno? Pa ti ne znas ni sta je normalno. Sta je normalno? - Ne znas i neces znati niti ces moci da odgovoris a prosipas se nekim floskulama.

Sta god napisao, toliko je prosto izobarati antigej "argumente" da je to posao za decu maltene a ne za odrasle ljude. Nego sto imate krutost stavova.
Isto kao kada zadrtog verskog fanatika trebate da ubedite u prostu naucnu cinjenicu da teorija evolucije radi i da je najdokazanija naucna teorija, a on misli strawmanovski da je to tamo neka rabota gde od simpanze za 1 dan nastaje moderan covek, pa ne prihvata takvo njegovo strawmanovsko objasnjenje, nego pre veruje popu da je covek nastao iz incesta, i to dva puta.

Dakle to sto NASILJE opravdavas neadekvatnim akcijama nasilja. fasizma, nepodobnosti, diskriminacije (kako bese vernice, neka prvi bezgresan digne kamen) da bi naglasio zajednici i drustvu da je to nesto "NENORMALNO" (ti koji se ne bavis naukom i ne proucavas ovo pitanje i nisi kompetentan da pravis DSM dijagnosticki prirucnik psihijatrije) je ok?

Aha, znaci oni su nenormalni, a ti znas sta je normalno, pa posto su oni van okvira "normalno" onda da "ukazemo svim slepim naucnicima sveta na stanje u drustvu je l " ?
Oni nista ne znaju, cekaju samo misljenje Vasketa sa Krstarice i slicnih?

Evo ti pobijanje antigej argumenta "Homosexualnost - to nije prirodno i kao takvo je za osudu, diskriminaciju, nepodobno i bilo kako drugacije ga fasisticki istrebiti, "izleciti", dovesti na nepostojanje" :

Evo ovih 5 argumenata i objasnjenja:
http://www.cks.org.rs/2011/10/homoseksualnost-argument-o-neprirodnosti/

A evo i ovi argumenti koje sam postavljao vec, nasa naucno najpoznatija i najstrucnija blogerka a ujedno i doktor nauka psihologije:
https://mindreadingsblog.wordpress.com/2012/11/01/nepodnosljiva-lakoca-anti-gej-argumenata/

(procitaj u linku sve oborene argumente homofoba, a ovde konkretno pricamo o "neprirodnosti" pa sam to i kopirao samo :

Homoseksualnost je neprirodna

Nastavak argumenta o neprirodnosti homoseksualnosti najčešće glasi: “Da je prirodna, homoseksualci bi mogli da imaju decu.”

Da je ovakav argument fundamentalno pogrešan dovoljno se vidi iz fakta da su, na primer, kancerogene ćelije i virusi koji izazivaju zarazne bolesti sasvim prirodni. Naime, iz činjenice da intravaginalni heteroseksualni čin može da rezultira začećem, što nije slučaj sa seksualnim odnosom između dve osobe istog pola, ne može se izvlačiti zaključak o poželjnosti/nepoželjnosti ili moralnosti/nemoralnosti. Ako je išta o prirodi tačno, onda je tačno da je amoralna. Ne zanima je šta nam se dopada, a šta ne, ili šta vređa naša moralna načela, a šta je u skladu s njima. U osnovi, ma kako bio razrađen i ma kako ubedljivo bio prezentovan, svaki argument koji se može podvesti pod “prirodno je dobro – neprirodno je loše” počiva na logičkoj grešci.

Na odsustvo logike upućuje i činjenica da dihotomija prirodno-neprirodno, preslikana u dihotomiju dobro-loše, vrlo lako može kao bumerang da se vrati upravo konzervativnim zastupnicima očuvanja tradicionalnih vrednosti, kao što su brak i porodica.

Znate li, na primer, zašto ljudski penis ima oblik kakav ima? “Prsten” koji ima pri vrhu služi da iz ženskog reproduktivnog trakta izvuče ostatke semena svog prethodnika/konkurenta. Iz toga bi se veoma lako moglo zaključiti da žena nije prirodno monogamna. A onda, ako je dobro samo ono što je prirodno, njen pristanak da bude u braku ili zajednici koja počiva na monogamiji nije ništa drugo do protivprirodno i loše. Da li to onda znači da treba zabraniti monogamni brak? Verovatno ne. Najpre, prirodno rešenje ne mora biti optimalno. Drugo, mišljenje zaista ne mora da počiva na logičkim greškama.

Osim toga, primeri homoseksualnosti sreću se svuda u prirodi, uključujući sisare i nama najbliže primate. Da li su oni žrtve političkih i ideoloških zavera Zapada i koncepta političke korektnosti? Teško.

Povrh svega, ovaj argument ne udara samo na homoseksualce: najpre, nisu svi heteroseksualni parovi u mogućnosti da ostvare potomstvo; dalje, jedan postotak heteroseksualnih parova svesno bira da nema dece. Da li ih to čini neprirodnim ili potencijalnim žrtvama mržnje i nasilja?

***

Zlatno pravilo racionalne rasprave nalaže da se u njoj koristite argumetnima koji ne smeju biti međusobno isključivi. Drugim rečima, svi argumenti na koje se pozivate moraju da čine koherentnu celinu.

Ako dovoljno dugo razgovarate s homofobom, najčešće će vas suočiti sa svim gore pobrojanim “argumentima” – sukcesivno. Da li oni čine koherentnu celinu i koliko je ona održiva?

Ukoliko je nešto stvar izbora, odnosno svesnog napora, onda teško da može biti bolest. Ako bismo, pak, rekli da je homoseksualnost bolest, onda je teško odbraniti tezu da je neprirodna, te da su homoseksualci sami izabrali da budu bolesni. Ukoliko, zatim, u obzir uzmemo činjenicu da zastupnici anti-gej argumenata najčešće nastupaju s pozicije zaštitnika javnog morala, stvar za njih postaje još teža. Koje moralno načelo rukovodi osobu koja oseća gađenje prema nekome za koga smatra da je pogođen bolešću? Još gore, kojim se moralnim načelom može opravdati mržnja ili nasilje prema nekome ko je bolestan?

Nastupajući s pozicije zaštitnika javnog morala, zastupnici anti-gej argumenta često sugerišu da bi legalizacija homoseksualnog braka mogla biti uvod u legalizaciju prostitucije, pedofilije… Imajući u vidu da je nekada, u nekim zemljama, sam homoseksualni čin bio krivično delo za koje se išlo pred sud i u zatvor, zar sama dekriminalizacija nije mogla biti dovoljan podstrek da se zahtev proširi na pojave od kojih strahuju tradicionalisti? Isto tako, niz zemalja u kojima je brak između dve osobe istog pola legalan nisu legalizovale prostituciju; obrnuto, u nekim zemljama u kojima je prostitucija legalna – homoseksualni brak nije moguće sklopiti po zakonu. Na kraju, ukoliko bih se služila istom linijom rezonovanja, da li borba za zabranu Prajda i homoseksualnog braka predstavlja uvod u zahtev da se dijabetičarima ili obolelima od kancera zabrani da izlaze na ulicu ili sklapaju brakove?
 

snouden

Veoma poznat
Poruka
11.120
Sutiranje i gadjanje kamenjem je zelja da se pokaze da je neko bolestan ? :D
tu se radi o nečem drugom. obični ljudi te parade doživljavaju kao reklamu da je biti pederom normalno. prirodno. bogom dano. a ne životni promašaj.stanje u koji je čovek doveden najčešće uticajem drugih takvih.

to nije to bunt protiv pedera no protiv pederizma. onanije u dvoje. koja se tako reklamira.

plus se traži od normalnih ljudi da podviju rep i iskažu poslušnost. ima se utisak da svetom vladaju homoseksualci a parade su trijumfalno pokazivanje ljudima dokle je civilizacija došla.

nek sede kući i ne prave pompu o svom seksu. kao svi drugi.

javni govor i reklamiranje po ljudski rod nepovoljnih radnji treba zakonom zabraniti. kao u slučaju pušenja.
 

wrooom

Zainteresovan član
Poruka
243
Što bi heteroseksualizam bio manji životni promašaj od homoseksualizma, onda bi po toj logici biseksualci bili prava stvar.

Svako vidi ono što želi i u paradi i u homoseksualizmu. Dokle god se obraća pažnja na periferne stvari koje postoje otkad postoji čovek, pa i neke vrste životinja, glupi ste i sa vama može da se manipuliše. Primetno da je da nema nikakve reakcije osim na perifernim društvenim mrežama i največi se drekavci uvek tu okupljaju.
 

dlugomir

Starosedelac
Moderator
Poruka
164.566
Ja ih ne mrzim Ja bih ih lijecila za prosjecnu platu.Njima je puk"o neki feder u mozgu jos u djetinjstvu,ovi satanisti im dodali u buđelar i to bi bilo to danas.......:mazi:

Duso moja, od tog se posla neces 'leba najesti iz prostog razloga sto se ne radi o bolesti, ma sta forumski ''strucnjaci'' mislili o tome.
Nego, ima tu i dobrih vesti. Ove godine je bilo vidno manje tenzija oko toga i sasvim je izvesno da ce se takav trend nastaviti. Necete mi verovati, ali prvi put sam cuo za tu paradu odnosno njen termin tek nakon sto je odrzana, to jest sinoc. Ranije su svi pricali o tome nedeljama pre, a sad muk. Nista. Jednostavno kao da se radi o mitingu recimo neke stranke. To znaci da je to uglavnom prihvaceno kao uobicajena pojava, a tako je i u normalnom svetu. Nista specijalno, drustvo tu bude sat - dva i kraj price, idemo dalje. Kao u normalnim drzavama :)
 
Poslednja izmena:

gost 339460

Iskusan
Poruka
5.837
Ja ne vidim razlog,zasto bih se uznemiravao,ako neki istipolni parovi,vode ljubav,u svom stanu.Kakvu ja,ili bilo ko drugi,
ima od tog njihovog cina,stetu.Po opstim zakonima,pa i nase zemlje,zabranjeno je javno,na javnom mestu,voditi fizicku
ljubav.Dakle,to se odnosi i na istopolne ljubavnike,kao i na raznopolne. Prema tome,sta se koga tice,ako dve devojke
zive zajedno,i veoma uspesno odrzavaju strasne seksualne odnose.Ili dva muskarca.Ne znam,zasto bi javnost zbog toga
bila uznemirena.Sve dok se neki gradjani,pristojno ponasaju,oni ne treba da budu predmet nerazumevanja,svoje okoline.

Mi treba da se borimo protiv kriminalaca,ptotiv korupcije,protiv mesetara svih profila.A to...ko sa kim...i u sta....to nije
problem za nase razmisljanje.
 

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.719
Ja ne vidim razlog,zasto bih se uznemiravao,ako neki istipolni parovi,vode ljubav,u svom stanu.Kakvu ja,ili bilo ko drugi,
ima od tog njihovog cina,stetu.Po opstim zakonima,pa i nase zemlje,zabranjeno je javno,na javnom mestu,voditi fizicku
ljubav.Dakle,to se odnosi i na istopolne ljubavnike,kao i na raznopolne. Prema tome,sta se koga tice,ako dve devojke
zive zajedno,i veoma uspesno odrzavaju strasne seksualne odnose.Ili dva muskarca.Ne znam,zasto bi javnost zbog toga
bila uznemirena.Sve dok se neki gradjani,pristojno ponasaju,oni ne treba da budu predmet nerazumevanja,svoje okoline.

Mi treba da se borimo protiv kriminalaca,ptotiv korupcije,protiv mesetara svih profila.A to...ko sa kim...i u sta....to nije
problem za nase razmisljanje.

:worth::ok:
 

DZOS

Veoma poznat
Poruka
13.674
Ja ne vidim razlog,zasto bih se uznemiravao,ako neki istipolni parovi,vode ljubav,u svom stanu.Kakvu ja,ili bilo ko drugi,
ima od tog njihovog cina,stetu.Po opstim zakonima,pa i nase zemlje,zabranjeno je javno,na javnom mestu,voditi fizicku
ljubav.Dakle,to se odnosi i na istopolne ljubavnike,kao i na raznopolne. Prema tome,sta se koga tice,ako dve devojke
zive zajedno,i veoma uspesno odrzavaju strasne seksualne odnose.Ili dva muskarca.Ne znam,zasto bi javnost zbog toga
bila uznemirena.Sve dok se neki gradjani,pristojno ponasaju,oni ne treba da budu predmet nerazumevanja,svoje okoline.

Mi treba da se borimo protiv kriminalaca,ptotiv korupcije,protiv mesetara svih profila.A to...ko sa kim...i u sta....to nije
problem za nase razmisljanje.

Naravno, tako je normalno ponasanje. I, bilo je tako sve dok se nije, po nalogu Zapada, i kod nas krenulo sa nametanjem seksualne orjentacije kao ideologije.
U kome je onda problem?
U ovima koji namecu ideologiju ili u onima koji se protive tome i samo traze da seks ostane privatna stvar u cetiri zida.
 

Милунка Савић

Buduća legenda
Poruka
36.021
Naravno, tako je normalno ponasanje. I, bilo je tako sve dok se nije, po nalogu Zapada, i kod nas krenulo sa nametanjem seksualne orjentacije kao ideologije.
U kome je onda problem?
U ovima koji namecu ideologiju ili u onima koji se protive tome i samo traze da seks ostane privatna stvar u cetiri zida.

Е, управо зато је битно схватити јасно све аспекте, и разлучити ствари прецизно, онако како сам писала у својим ранијим постовима...
 

Sekenenre Tao

Aktivan član
Poruka
1.414
....
Ove godine je bilo vidno manje tenzija oko toga i sasvim je izvesno da ce se takav trend nastaviti.
...
prvi put sam cuo za tu paradu tek nakon sto je odrzana to jest sinoc.
Ranije su svi pricali o tome nedeljama pre, a sad muk.
Ništa.

To znaci da je to uglavnom prihvaceno kao uobicajena pojava
,

...

E moj mladiću,
nije prihvaćena pojava ništa manje ni više
nego pre deset ili pedeset godina !

Radi se o tome da je neko "namignuo" sredstvima javnog informisanja da ne dižu prašinu ! ;)
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.