Mrznja i netrpeljivost u ljudima?

• Začetnik teme Začetnik teme vojo3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vojo3

Zainteresovan član
Poruka
161
Mlad sam,pa ne znam da li to tako bilo prije.
Otkud tolika netrpeljivost,mrznja,zavist, toksicnost,ogovaranje Danas.
Da li je bilo prije nekad da ti dodju najrodjeniji,sin,kcer,brat,stric,ujak..da cim on ode ti ga pljujes i pricas najgore(veoma lose o njemu)..
Gde je ta ljubav, ja je uglavnom vidim ljubav samo iz koristi,ali to je vlj koristoljublje jer je ta ljubav usmerena ka tom cilju,ne ka toj osobi..Zasto ljudi ne zive u paraleli sa verom,Hristom,moralnim nacelima,cascu,ili bilo kojom filozofijom ili perspektivnom zasta se gromko zalazu.
Ili mozda imam potpuno pogresan pogled na svet,ali nesto tu debelo nije uredu.

Da li je bilo prije nekad da ti dodju najrodjeniji,sin,kcer,brat,stric,ujak..da cim on ode ti ga pljujes i pricas najgore(veoma lose o njemu)..
Gde je ta ljubav, ja je uglavnom vidim ljubav samo iz koristi,ali to je vlj koristoljublje jer je ta ljubav usmerena ka tom cilju,ne ka toj osobi..Zasto ljudi ne zive u paraleli sa verom,Hristom,moralnim nacelima,cascu,ili bilo kojom filozofijom ili perspektivnom zasta se gromko zalazu.
Uvek je tako ali nije skroz tako. Da jeste, i sam bi bio kao i ti ljudi koje kudiš, razmisli koja je verovatnoća da jedini ti budeš dobar.

Tako da...biraj bolje društvo umesto što se ogorčavaš na postojeće.

Ali da, veoma je teško iskreno voleti bližnjeg svog, a s godinama sve teže, ljudi generalno ne trpe jedni druge (a ne mogu jedni bez drugih :D)

Uvek je tako ali nije skroz tako. Da jeste, i sam bi bio kao i ti ljudi koje kudiš, razmisli koja je verovatnoća da jedini ti budeš dobar.

Tako da...biraj bolje društvo umesto što se ogorčavaš na postojeće.

Ali da, veoma je teško iskreno voleti bližnjeg svog, a s godinama sve teže, ljudi generalno ne trpe jedni druge (a ne mogu jedni bez drugih :D)
Kako znas da imam problema sa razredom😄😁😁..Mislio sam generalno, mada se slazrm da sto si stariji,sto teze imas strpljenja za druge..

Da li je bilo prije nekad da ti dodju najrodjeniji,sin,kcer,brat,stric,ujak..da cim on ode ti ga pljujes i pricas najgore
"Ogovaranje" nije samo po sebi znak da neko nekog ne voli, nekad se ljudi moraju pozaliti izduvati- npr jedan clan osobe stalno radi isti problem u jednom momentu to dojadi i umesto da se posvadjas s njim nekom se pozalis, ili pak nekad clanovi porodice govore o nekom jer pokusavaju da razumeju problem, nadju izlaz iz situacije...itd.. Nekad to moze biti i iz losih razloga i zlobe, ali u vecini slucajeva ogovaranje je obicno klepetanje koje ne treba uzeti u obzir.
Ogovaranje je nesto na sta se covek u odredjenoj meri mora naviknuti- kao i na kukuletanja, u vecini slucajeva da ti ljudi imaju zaista lose namere onda bi dosta tih stvari rekli u lice na bezobrazan nacin, ili nekim drugim delima.
Treba nesto vise paznje posvetiti tome sta ljudi rade, a nesto manje sta pricaju.

Kako znas da imam problema sa razredom😄😁😁..Mislio sam generalno, mada se slazrm da sto si stariji,sto teze imas strpljenja za druge..
Znam...ili ne znam?
Nebitno.
U tvojim godinama nisam imala takve probleme ni takve kukavne misli sugerisane od strane matoraca potrošenog duha.

Imala sam hobije i zajedničke aktivnosti sa drugaricama: muziku, filmove, astronomiju, puzle, origami, bilijar, sport, razne posliće, idenje ovde onde... Bile smo super ekipica. :heart:

Nemas pogresan pogled na svet. Nije u redu.
Jedini problem je sto mozes da utices samo i iskljucivo na svoje postupke...pa tako.

Sve se ovo što si nabrojao dešavalo se i ranije, ali ne u meri u kojoj se ispoljava danas. Nažalost, tako je.

Bold: Ti imaš ispravan pogled na svet.

Generalno živimo u društvu koje postaje sve toksičnije, pa se zbog toga ove stvari viđaju sve češće. Uglavnom mogu deca da ih vide, jer roditelji ne mare šta će pred njima reći.
Ljubav prema drugima u današnje vreme takođe postaje sve ređa, dosta ljudi nema poštovanje i vrednovanje prema samima sebi, a kako bi onda tek prema drugima imali?
Takođe, sve je više ljudi sa narcističnim osobinama i manjkom empatije...

Generalno živimo u društvu koje postaje sve toksičnije, pa se zbog toga ove stvari viđaju sve češće. Uglavnom mogu deca da ih vide, jer roditelji ne mare šta će pred njima reći.
Ljubav prema drugima u današnje vreme takođe postaje sve ređa, dosta ljudi nema poštovanje i vrednovanje prema samima sebi, a kako bi onda tek prema drugima imali?
Takođe, sve je više ljudi sa narcističnim osobinama i manjkom empatije...
da, tacno kad vidis da je neko normalan, ne mozes da verujes..

Back