Mrtvo telo GADAFIJA na YOU TUBE kao pretnja Asadu

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.393
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=17&nav_category=78&nav_id=627469
:eek::evil:

ondon -- Telo ubijenog libijskog diktatora Moamera Gadafija demonstranti su koristili kao lutku, igrajući se "trbuhozboraca", što se vidi na snimku na Internetu.

(Foto: Beta, arhiva)
Kako navodi britanski tabloid "Dejli mejl" na snimak, koji je postavljen juče na "Ju tjubu", skrenuta je pažnja pošto je jedan sirijski aktivista, sa namerom da time zapreti sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu, postavio taj link na društvenoj mreži "Tviter".

Izgleda da je video klip, koji traje minut i čija se autentičnost ne može nezavisno proveriti, snimljen 20. oktobra prošle godine, dana kada su Gadafija zarobile i ubile pobunjeničke trupe.

Na snimku se vidi kako, tokom slavlja, mladići uzvikuju i nazdravljaju pored kombija u kojem se, očigledno, nalazilo beživotno telo čoveka koji liči na pokojnog diktatora, koje potom jedan od pobunjenika uzima, obliveno krvlju i mlitavo, grabi ga za glavu i pokreće ga, dok priča na arapskom, očito ismevajući mrtvog lidera.

Nekoliko prisutnih su, što se vidi na snimku, snimali čitavu scenu mobilnim telefonima, navodi britanski list, dodajući da je, nakon toga, Gadafijevo telo izvučeno iz kamioneta i stavljeno na neku vrstu nosila.

Pošto je video snimak postavljen na Internet, sirijski opozicionar Sami Al Hamvi prokomentarisao je o tome u svom "tvitu", poručivši da "neko mora to da pošalje Asadu".

Ovaj video klip je pružio najjasniji uvid do sada u kakvom je jezivom metežu Gadafi skončao, a objavljen je manje od dve nedelje pošto su u Libiji održani prvi demokratski izbori.

Moamer Gadafi je vladao Libijskom Arapskom Republikom pošto je zemlju oteo iz ruku kralja Idrisa u puču 1969 godine, koji je prošao bez kapi prolivene krvi, a osam godina kasnije se povukao sa direktne vlasti i postao "brat lider", u uglavnom simboličnoj ulozi sve do svoje smrti 2011. godine.
 
Neposredno posle ubistva Gadafija u nemackom Spieglu izasao je clanak, ekspertiza libijskog patologa koji je obducirao telo Gadafija.
To je strahota sta taj covek pise i objasnjava sta je radjeno sa njegovim posmrtnim ostacima, ali je u momentu smrti naravno bio ziv.
Ne bih da ovde sada to prepricavam jer nekako ne prilici danasnjem vremenu, Nabijanja na kolceve i spaljivanje vestica ipak su stvari za srednji vek.
 

Back
Top