Mršave manekenke nisu u modi: Koje su idealne mere za lepo telo?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nikol rici je po sopstvenoj izjavi trudnoca spasila od anoreksije,a izgledala je ko podgrejani les.da sve bude gore bila je mrsava i mlohava :neutral:

nicole-richie-beach-01.jpg

nicole-star861.jpg

ove slike nisu photoshop.
kuku,ko s ovom legne...

Ne, to dete je imalo ozbiljnih psihickih problema za koje TV nije nista kriv. Ipak dobro je sto si naveo primer nekoga sa STVARNIM problemima jer ljudi (zene) koje kritikuju manekenke lupetaju o anoreksiji i kad vide savrseno zdravo, mrsavo telo.
Moj stav je da problem manekenki nije njihovo telo (koje ne moze biti bolje) vec ono sto imaju odnosno nemaju u mozgu. ;)

To jesu ozbiljni psihički problemi manifestovani kroz bolest, ali je činjenica da su se na taj način manifestovali zbog nametnutog sistema vrednosti.
Da ne pišem sada esej o uticaju medija na formiranje mišljenja pojedinaca, u novijoj istoriji imaš zilion eklatantnih primera.
Što se tiče manekenki, nemam sad živce da tražim po netu, ali je činjenica da medju njima ima onih stvarno zgodnih kao što su aktuelni top-modeli, ali i sve više stvarno anoreksičnih, tj. nezdravo mršavih. Ja sam se iznenadio kad sam video te kosture na pisti.

Ne, to dete je imalo ozbiljnih psihickih problema za koje TV nije nista kriv. Ipak dobro je sto si naveo primer nekoga sa STVARNIM problemima jer ljudi (zene) koje kritikuju manekenke lupetaju o anoreksiji i kad vide savrseno zdravo, mrsavo telo.
Moj stav je da problem manekenki nije njihovo telo (koje ne moze biti bolje) vec ono sto imaju odnosno nemaju u mozgu. ;)

Nije tačno, ja volim mršavost i uglavnom mi se sviđa taj izgled, ali zaista postoje žene koje nisu tanke/sitne/mišićave, nego bolesne. Mislim da nije lepo što tvrdiš da anoreksija kao bolest ne postoji (a to zapravo radiš) jer devojke i žene umiru zbog toga, i zato što to jeste ozbiljan problem. Ako ti nisi video anoreksičnu osobu to ne znači da one ne postoje - ja imam u ulici devojku od koje me hvata tuga kada je vidim, kao kostur je, strašno nešto...

A inteligencija mankenki je individualna, i mislim da nije u redu da napamet lupaš da su sve glupe (u šta lično sumnjam).

:( Slazem se da tu lezi problem (u mozgu), samo sto su citave generacije "usmerene" tom uzoru. Poznajem vise osoba koje su bolesne od anoreksije licno, vecina ih je "izlecena", ali je to samo privremeno, bolesnici anoreksije su potencijalni hronicni bolesnici i to je cista psihicka bolest :sad2:, previse se olako shvata problematika i sasvim je u redu da se preventivno nesto preduzme protiv toga, cak i...zakonom.

Razlikujem sliku doteranu photoshopom i stvarnu sliku. Sto?

:lol:zato sto ocigledno pricas nesto samo sa strane muskog gledista na zensko telo
pre nego sto mi kazes da se tako samo tesim da ti kazem da imam prva 48kg :lol: (pitaj ikog ko je video nekad moju fotku a bilo ih je milion:mrgreen:)
znaci prva se zalazem za vitko (ne mrsavo ) zensko telo koje je formirano vezbama i za zdravu ishranu;) i naravno sport i bez cigareta jer iste ne podnosim
ali davati izjave da anoreksija ne postoji?:eek:
pogledaj ovo recimo http://www.nacional.hr/clanak/29157/manekenka-umrla-od-anoreksije
anoreksija je na listi bolesti SZO poznatija kao anorexia nervosa ;)
Ne znam kako mozes davati tako slobodne izjave uprkos cinjenicama?

Poslednja izmena:
Za one koji malo slabije kapiraju da pojasnim. Nisam tvrdio da anoreksija ne postoji, vec da kad covek vidi sta se sve naziva anoreksijom i koliko se cesto koriste fotosopirane slike da bi izazvale negativnu reakciju i zgrazavanje, moze da pomisli da anoreksija ne postoji.
Situacija sa anoreksijom me podseca na hiperaktivnost, odnosno poremecaj paznje kod dece. U 95% slucajeva danas sa tom decom je apsolutno sve u redu, samo su lenja i razmazena. I zbog tog 'predijagnoziranja' ljudi pocinju da misle da su sva ta deca najobicnija derista i foliranti, te onih 5% sa stvarnim, ozbiljnim problemima ostaju neshvaceni.
Moja kritika najvise je bila usmerena na one koji javne licnosti poput glumica i manekenki oznacavaju anoreksicnim. Kejt Mos je bila anoreksicna, pa je Kira Najtli anoreksicna, pa je Kejt Bekinsejl anoreksicna i tako dalje.
E ova inicijativa iz uvodnog posta je upravo takva da takva preterivanja obesmisljavaju pravu bolest. Nadam se da sam sad bio jasniji.
A ti indeksi i dimenzije koji se preporucuju nisu nikakvi pouzdani pokazatelji zdravlja jer svako telo je posebno, isto kao sto dimenzije 90-60-90 nisu sigurni pokazatelji lepote.

Najbolje je na temu odgovorio vd:
vd:
Mislim da Austrijska vlast nema pametnija posla.
O ukusima se ne rasparavlja.

Kratko i jasno.

Ne raspravlja se o ukusu nego o zdravlju...

A što se tiče hiperaktivne dece - nikome ko je video hiperaktivno dete ne bi palo na pamet da je lenjo. Shvatam iz tvojih postova da te smara priča o 'modernim' bolestima, ali ako ćeš da pričaš o njima bar saznaj šta su...

Gresis, zapravo je u pitanju ukus, a ne zdravlje, zato tema i jeste problematicna. Inace potpuno si ignorisala sve sto sam rekao, ne smara me prica o modernim bolestima kako si ih nazvala, smara me kad ljudi te bolesti traze tamo gde ih nema. To je otprilike bila poenta svih mojih postova na ovoj temi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back