Mrkonjić dao rok: Završetak Koridora 10 kroz Srbiju za dve godine

WIBU

Poznat
Poruka
7.873
Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će za dve godine biti završen kompletan Koridor 10 kroz Srbiju.

Mrkonjić dao rok: Završetak Koridora 10 kroz Srbiju za dve godine
Ministar Mrkonjić je najavio je da od 1. septembra počinju radovi i na deonici pruge od Beograda ka Pančevu, a sredstva za to su obezbedjena iz ruskog kredita u ukupnoj vrednosti od 800 miliona dolara.

U naredne četiri godine, nova vlada ima šansu da završi, ne samo koridore 10 i 11, već i rekonstrukciju drugih saobraćajnica, stavi železnicu na stabilne noge, odredi novi model rada javnih preduzeća, oporavak JAT i očisti Dunav u smislu osposobljavanja za rečni saobraćaj u punom kapacitetu, tvrdi Mrkonjić.

Mrkonjić je rekao da je na Koridoru 10 do sada je završeno oko 200 kilometara (km) autoputa, dok je u izgradnji preostalih 130 km, uz podsećanje da su za izgradnju te saobraćajnice već obezbeđena sredstva u iznosu od oko 1,2 milijarde evra.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je koordinatorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž nedavno pozitivno ocenila napredak radova, ne samo na deonici Koridora 10 oko Dimitrovgrada, nego i na još dve deonice - između Grabovnice i Grdelice i Vladičnog Hana i Neredovaca.

Ministar saobraćaja je preneo da je sa zvaničnicom SB Armitidž dogovoren kredit od 100 miliona evra za povećanje ukupnih sredstava kojim će se održavati magistralni i regionalni putevi, odnosno na poboljšanju kvaliteta održavanja.

Evropska investiciona banka (EIB) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) takođe su odobrile po 100 miliona evra zajmova za bolji kvalitet održavanja puteva u Srbiji, tako da je ukupno obezbeđeno oko 300 miliona evra u naredne četiri godine, naveo je Mrkonjić.

Mrkonjić je kazao da se već sada priprema dokumentacija o rehabilitaciji putne mreže u Srbiji, kako bi od jeseni počela realizacija kredita u iznosu od 13 miliona dolara.http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/...vrsetak-Koridora-10-kroz-Srbiju-za-dve-godine

"ne veruj ministru koji laže"

šta vi mislite?
 
prethodna vlada je zavila u crno putare, svim partijskim otvaranjima svega i svacega, znaci i bezumnim finansiranjem necega sto nije na redu

mrka i velja bar znaju putare, znaju i mrezu i sta fali i kako moze da se uradi.

mozda nisu najbolje resenje ali su 1.000 puta bolji od onih pre.

Pa da uporedimo rezultate? Sta je Velja uradio 2004 - 2008, a sta Mrka 2008 - 2012 ?
 
Vesti Krstarice > Vesti dana
Kineska firma nudi izgradnju autoputa do Crne Gore
Politika – pre 12 sati

BEOGRAD –Vlada Srbije trebalo bi uskoro da razmatra predlog kineske firme „Mostovi i putevi” za finansiranje i izgradnju preostalih deonica na Koridoru 11 od Beograda do granice sa Crnom Gorom, preneo je večeras RTS.

Kako je navedeno, kineska firma „Mostovi i putevi”, koja gradi most na Dunavu između Zemuna i Borče, uputila je zvaničnu ponudu Javnom preduzeću „Koridori Srbije” za finansiranje i izgradnju preostalih deonica autoputa na Koridoru 11, od Beograda do Boljara.

Vrednost deonice, duge 270 kilometara, je više od 2,5 milijardi evra, a Kinezi bi taj posao finansirali iz kreditnog paketa od 10 milijardi evra namenjenog istočnoevropskim zemljama.
 
Mrkonjić i Ilić za osam godina izgradili samo 40 kilometara auto-puta

Verbalna tuča između dvojice kapitalnih ministara, Milutina Mrkonjića i Velimira Ilića, oko toga ko će graditi srpske autoputeve, može da deluje veoma ozbiljno - ako se ne uzme u obzir podatak da je za poslednjih osam godina, otkad su njih dvojica naizmenično na vlasti, u Srbiji izgrađeno svega četrdesetak kilometara autoputa punog profila

U istom periodu u Hrvatskoj je izgrađena mreža autoputeva koja je skoro 16 puta duža od onoga što je urađeno u Srbiji. Najveći deo, oko 400 kilometara, otpada na autoput Zagreb-Split, koji je izgrađen za nepunih osam godina.

To, naime, pokazuju uporedni podaci koje je „Blic“ dobio iz preduzeća „Putevi Srbije“, koje je za izgradnju ovih saobraćajnica bilo zaduženo do 2009. godine, odnosno iz preduzeća „Koridori Srbije“, koje je taj posao preuzelo u poslednje tri godine, i iz „Hrvatskih autocesta“.

Hrvatska za osam godina izgradila 581,4 kilometra

Mrkonjić nije raspoložen da odgovara na pitanja

Pokušali smo da odgovore na pitanje šta je razlog tolike neefikasnosti pri izgradnji srpskih autoputeva dobijemo od obojice ministara. Mrkonjić, međutim, nije bio raspoložen da govori za „Blic“. Čim se javio na telefon i čuo odakle ga zovemo, samo je rekao „hvala i prijatno“ i prekinuo vezu.

detaljnije na

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/...-godina-izgradili-samo-40-kilometara-autoputai onda se pitamo zašto nam je ovako
 
lazovcina od 150 kila...isto je rekao i pre 4 godine..

Целу причу слушамо већ 12 година. Грци били спремни да нам изграде пут - жутаћи нису хтели. Добро рече 27-ица - то је фирма "Коридор Х", рупа у коју упадају многи наши новци, а он стоји у месту.
 
Целу причу слушамо већ 12 година. Грци били спремни да нам изграде пут - жутаћи нису хтели. Добро рече 27-ица - то је фирма "Коридор Х", рупа у коју упадају многи наши новци, а он стоји у месту.

odavno zivim na koridoru 10...francuzi su 87 godine nudili da naprave koridor 10...da koriste naplatu putarine 25 godina i ceo put da ostave nama...u izgradnji puta bi radili nasi radnici...samo bi vodeci inzinjeri bili francuzi..njihove masine koje bi posle izgradnje puta ostale nama..koliko je kilometara puta toliko bi otprilike bilo i pratecih objekata...i ponudjeni ugovor je odbio tadasnji savezni ministar saobracaja /zaboravio sam ime/..a ovo sam saznao iz prve ruke-od tasta..koji je pozvan na sastanak da proceni na predlozenoj trasi koliko bi se sume unistilo...
sad zamisli da smo pristali...put bi vec bio nas...nikad ne bi ratovali itd...
 
Mrkonjić i Ilić za osam godina izgradili samo 40 kilometara auto-puta
i onda se pitamo zašto nam je ovako


:hahaha::hahaha:

А јел' се сећате у разним предизборним кампањама, како су се просто такмичили ко ће да отвори нових 500 метара пута? :hahaha1:

Tri puta svečano otvaraju istu magistralu!


06. 04. 2010.

Naime, ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović pustila je u ponedeljak u saobraćaj deonicu ovog puta, dugu "čak“ 4,6 kilometara.

Pre osam meseci, avgusta prošle godine, radove na ovom delu puta svečano je otvorio premijer srpske vlade Mirko Cvetković.


Pre njih ovaj potez "promovisao“ je Velimir Ilić.On je, kao ministar za kapitalne investicije u vladi Vojislava Koštunice, u maju 2007. godine svečano pustio u rad deo saobraćajnice u dužini od oko pet kilometara.


Imajući u vidu da je za kompletiranje magistralnog puta od Kragujevca do Batočine, ukupne dužine 24,5 kilometara, potrebno izgraditi još 15 kilometara, nije isključeno da će još tri naredne vlade svečano otvarati radove, nastavak radova ili puštanje u promet.
(:hahaha1:)


Ipak, završetak izgradnje preostalih kilometara najavljen je za kraj 2011. godine, a ministarka za NIP juče je izjavila da će 19. aprila biti poznato koja će kuća projektovati novu deonicu puta dužine 9,7 kilometara i najavila još jedno svečano otvaranje deonice do kraja ove godine.
(:cepanje:)

Presecanje vrpci na ovih desetak kilometara puta, odnosno izgradnja obe ove deonice, do sada je budžet NIP-a koštala oko 930 miliona dinara. Za prvih pet kilometara izdvojeno je 380 miliona, dok je sveže "otvorenih“ 4,6 kilometra koštalo 550 miliona dinara.


:dash::dash::dash:


П.С. Изградише ли тај прилаз Коридору 10? Или париње могу још да се перу и на тој деоници? :think:
 
brat rodjeni mi je propao zahvaljujuci mrkonjicu i kompaniji...duguju mu 4.5 miliona jos od izgradnje puta NS horgos...a opstina mu trazi PDV i idu kamate...kamion je odjavio...obaveze nije platio...treba na operaciju ne moze jer ne moze da overi knjizicu zbog neizmirenih obaveza...i ocajan ceka koga da zadavi ko dodje da mu nasilno uzme pare za neizmirene obaveze...
 
Ja bih pustila tu Vladu da vidim prvo kako ce da radi.

Ne bih unapred osudjivala, a smatram da je Mrka pravi covek na pravom mestu, naravno, i Velja bi tu bio dobar.

pa ono jes..ko velis novi ministri...anonimni...narod ih ne poznaje---redno je da ocekuje rezultat ...
nisu imali sanse do ove vlade da pokazu svoje sposobnosti...
 
kako će da radi???

ne znam koji deo posta #13 ti nije jasan?

pa ono jes..ko velis novi ministri...anonimni...narod ih ne poznaje---redno je da ocekuje rezultat ...
nisu imali sanse do ove vlade da pokazu svoje sposobnosti...

Pa cekajte, oni su strucnjaci u svojoj struci. Sad sto se nije imalo para, nisu oni krivi.
 

Back
Top