Mracna Energija!

VitezKojaZmaj

Zainteresovan član
Poruka
360
Gledao sam na Discovery emisiju sa Morgan Freemanom govori se o misterijama univerzuma. Znaci otkrili su da Mracna Energija siri Univerzum (Multiverzum jer su otkrili paralerne svjetove). Naucnici kazu da ako nastavi da se siri Mracna Energija ce jednostavno da pocjepa svemir. Takodje pokusavaju da iskoriste Mracnu Materiju (ona pravi Galaksije Planete) da se bori protiv Mracne Energije. Sada ja vas pitam sta vi mislite o ovome i ako je istina koliko nam je ostalo zivota :bye:

Neku slicnu emisiju sam gledao pre 3-4godine,i koliko sam razumeo, odavno ce prestati sve da "zivi". Tj zvedze ce potrositi gorivo, crne rupe prestati da "zive" dok se takav scenario ne dogodi. Znaci stalo je daleko vise nego sto mozes da zamislis...

А и правилно је: Тамна енергија и тамна материја, зато што не можемо да их уочим директно, већ само посредним деловањем.
Дакле, не ,,мрачна" пошто не ствара никакав мрак!

Gledao sam na Discovery emisiju sa Morgan Freemanom govori se o misterijama univerzuma. Znaci otkrili su da Mracna Energija siri Univerzum (Multiverzum jer su otkrili paralerne svjetove). Naucnici kazu da ako nastavi da se siri Mracna Energija ce jednostavno da pocjepa svemir. Takodje pokusavaju da iskoriste Mracnu Materiju (ona pravi Galaksije Planete) da se bori protiv Mracne Energije. Sada ja vas pitam sta vi mislite o ovome i ako je istina koliko nam je ostalo zivota :bye:

Od kad su otkrili tamnu energiju i tamnu materiju, naučnici lome teorije oko nje, ali to je samo to i ništa više - suvo teoretisanje. A dokumentarci delimično služe za to da ljude malo "primiri" i zauzda :lol:
Sve u svemiru ima svoju svrhu, sve živi, diše i mi smo deo toga, maleni deo, ali definitivno deo ... tamna energija drži galaksiju u celinu, tamna energija je ono između svega. Fakat je da se teorije menjaju, pobijaju... Dok je Habl kružio oko zemlje, naučnici su (verujem iz čiste dosade :lol:) odlučili da ga upere u "pusti" deo svemira, smatrajući da tamo nema ničega... smatrali su pogrešno :)

habl1.jpg

Kao što volim da kažem... ne bojim se onog što naučnici priznaju da su otkrili, već onog što prećutkuju.

Mlati praznu slamu. Slepa se na staru slavu i tu prodaje neke sci-fi scenarije.

Samo da dodam da uopste nije sigurno da Tamna Energija i Tamna Materija postoje. Moguce je da su naucnici ponovo pogresili i da se to u stvari efekat gravitacije, koja jos nije uvedena u teoriju polja.

Ne, nije dokazano. Dokazan je efekat, ali ne i sta ga prouzrokuje.

pa nije ...dokazano je postoojanje necega sto su nazvali tamna energija...osim efekta dokazano je postojanje:
kada su se sudarile dve galaksije, materija se sudarila i zadrzala na mestu, a tamna energija ili efekat je prsao jedan kroz drugi ...i nesmetano nastavio...
dakle nije samo efekat....definitivno je nesto... jedino sto ne znaju koji tip molekula bi to mogao biti...prica se o nekim previse pravilnim resetkama koje zbog savrsene pravilnosti ili cega vec ne reaguju u dodiru sa bilo cim...
ni meni bas nije najbolje jasno...pa da ne lupam...

Poslednja izmena:

Pa nasoj generacije je ostalo otprilike nekih 40-50 godina života, e sad kako dolaze buduće generacije verovatno je taj prosek veći...

pa nije ...dokazano je postoojanje necega sto su nazvali tamna energija...osim efekta dokazano je postojanje:
kada su se sudarile dve galaksije, materija se sudarila i zadrzala na mestu, a tamna energija ili efekat je prsao jedan kroz drugi ...i nesmetano nastavio...
dakle nije samo efekat....definitivno je nesto... jedino sto ne znaju koji tip molekula bi to mogao biti...prica se o nekim previse pravilnim resetkama koje zbog savrsene pravilnosti ili cega vec ne reaguju u dodiru sa bilo cim...
ni meni bas nije najbolje jasno...pa da ne lupam...
Kao sto rekoh zapazen je efekat, ali ne i sta ga prouzrokuje. Niko nije dokazao postojanje Tamne energije. Samo se teoretise da postoji.

Да сви имају такав став, не би било рата.
Сад, да ли бисмо се више вољели и уздигли на виши ниво...
Немам појма.
А што се тиче емисија типа "открили смо да"...
:dash:
Давно сам схватио да је то фора типа "нова боца од 2,5 литра".
Значи, старе теорије упаковане у лик Моргана Фримена...
Осим тога, све су то само теорије.
Нико од нас нема појма о основама космоса, ни да ли се заиста шири.
Не лупам. Нас УВЈЕРАВАЈУ већ деценијама.
Да смо били на мјесецу. Ајде, мопжда и јесмо.
Да оне небуле заиста тако изгледају.
А онда кажу касније, па користили смо филтере да ОБОЈИМО мало боље.
Одох ја далеко. Тзв. научници покушавају да нас увјере у нешто о чему, благо
речено немају појма. Као кад бих ја покушао да објасним некоме било шта о
основама љубави, јел'те зашто је љубав осјећање, а не материјална...

Back