Можете ли ријешити задатак за I разред основне школе?

Super.
Još samo da mi lupiš lajk što sam upecala tvog profu u nedoslednosti.
Ili bar tvoju interpretaciju. :lol: :mrgreen:
Скупљаш лајкове? Па колико ти имаш година? :mrgreen:
Ево јавно све обавјештавам да сам ти управо лупио лајк! Ако ти не одговара срце, реци па да измијеним. :lol:

Моја интерпретација има мањкавости, неке си поменула, неке и ниси, сад бацих поглед па их угледах. Иако имам обичај бацити поглед на откуцано прије него пошаљем на објаву, ипак је ово форум, куца се на брзину, провуче се ту свега... Није проблем погријешити, из мањјка знања или као омашка, пробпем је кад се код важних ствари не угледају грешке, као што је нпр. задатак из увода. Срамота је за сваког ко се имало бави математиком да састави онакав купус од задатка, али још је поразније што то нико није прегледавао, а још горе ако су и прегледавали па нико није уочио. Тако срамота паде на цијело Друштво математичара Архимедес.
Иначе, има тамо и правописних грешака које нису посебно важне за математику, али ни њих не би смјело бити у књигама намијењеним дјеци која из њих уче.

Скупљаш лајкове? Па колико ти имаш година? :mrgreen:
Ево јавно све обавјештавам да сам ти управо лупио лајк! Ако ти не одговара срце, реци па да измијеним. :lol:
Ne naravno
Samo primećujem :D

A ok je srce

Наравно да мала дјеца немају тај осјећај, као што немају ни осјећај да је збир два непарна броја паран, томе их треба научити, а овакав задатак може послужити управо томе да се провјери јесу ли то усвојила (мислим на задатак из Невена).

А види сад ово... У наредним бројевима Невена објављивана су рјешења из претходних бројева, а објављивана су и имена оних који су ријешили „дашталице”. Тако је објављено и за број 16:
Pogledajte prilog 1573528
Дакле, пише да су тај пети задатак ријешили Л–зр (ваљда Лазар), Александар и Милица. И шта да се неко од њих звао Влаја или да је у уводном задатку једно од понуђених имена било Александар? Имали бисмо „написмено” да је тај и тај ријешио задатак. :mrgreen:
Дај да видимо и решење из Невена

Дај да видимо и решење из Невена
Браво, мајсторе! Сад ће тема опет живнути... ;)
ND5+.jpg

:rotf:

Браво, мајсторе! Сад ће тема опет живнути... ;)
Pogledajte prilog 1574875
:rotf:
Решење није математички исправно, али је легитимно за узраст за који је задатак, јер они још не знају разлику између цифара и бројева. Пронашли су решење које је у њиховом случају исправно :super:

Решење није математички исправно, али је легитимно за узраст за који је задатак, јер они још не знају разлику између цифара и бројева. Пронашли су решење које је у њиховом случају исправно :super:
Јес, легитимно ко бриселски споразуми. :mrgreen:
Ако пише „...кад тих пет бројака сабереш...” нема шансе да се то овако крпи. Прије бих повјеровао да су била 2 слична задатка па да су грешком објавили текст једног, а рјешење другог. :lol:
Кад већ помену узраст, види гимназијалца! ;)
rj+.jpg

Back