Kad_LupimLupim
Elita
- Poruka
- 19.925
Dakle stvari ovako stoje, dobri stari Golf I je vec previse mator i krajnje je vreme menjati ga!
U konkurenciju ulaze automobili tipa srednji kupei ili hatchbackovi. Bitan faktor u odlucivanju mi je pouzdan i ekonomican motor, kao i pristupacni delovi i servis. Snaga je ne bitna. Petoro vrata je takdje bitan element.
Listajuci oglase zapali su mi za oko ovi modeli:
Renault Megane ('98/'99 god)
Citroen Xara (isto), Saxo (2000 +/-), Xantia (vecinom starije od prethodnika)
VW Golf III (oko '95) i Polo
Fiat Brava ('98)
Chrysler Neon ('98)
Daewoo Lanos (2000 i sveziji)
Opel Astra ('98)
Moje dileme su sledece:
Sta od japanaca mozda moze da se ukljuci u ovu pricu? (bije ih glas da su dosta skupi i nezgodni za odrzavanje)
Mozda i neki Ford? (u zadnje vreme ga bije dosta los glas)
Da li mozda treba razmatrati i nesto starije? (Golf II, Audi 80/100 i sl. pop modeli)
Medju gore pomenutim, koji je najbolji izbor?
A, da u pitanju je neki cenovni rang do 6000.
Poz. i hvala unapred na pomoci.
U konkurenciju ulaze automobili tipa srednji kupei ili hatchbackovi. Bitan faktor u odlucivanju mi je pouzdan i ekonomican motor, kao i pristupacni delovi i servis. Snaga je ne bitna. Petoro vrata je takdje bitan element.
Listajuci oglase zapali su mi za oko ovi modeli:
Renault Megane ('98/'99 god)
Citroen Xara (isto), Saxo (2000 +/-), Xantia (vecinom starije od prethodnika)
VW Golf III (oko '95) i Polo
Fiat Brava ('98)
Chrysler Neon ('98)
Daewoo Lanos (2000 i sveziji)
Opel Astra ('98)
Moje dileme su sledece:
Sta od japanaca mozda moze da se ukljuci u ovu pricu? (bije ih glas da su dosta skupi i nezgodni za odrzavanje)
Mozda i neki Ford? (u zadnje vreme ga bije dosta los glas)
Da li mozda treba razmatrati i nesto starije? (Golf II, Audi 80/100 i sl. pop modeli)
Medju gore pomenutim, koji je najbolji izbor?
A, da u pitanju je neki cenovni rang do 6000.
Poz. i hvala unapred na pomoci.
A oni stvarno originalni koštaju koliko i za moj auto. I zaboravio sam ''hill holder''! To je nešto čime se hvale Nemci od pre par godina, a Japanci u upotrebi imaju to već 20 godina! To ti je nekakav sistem da kada na uzbrdici staneš, npr. na potencijalno klizavom terenu, pa stisneš kočnicu, ona ostaje aktivirana do puštanja kvačila, pa nema driblanja ručna-kvačilo-gas. Krećeš iz mesta kao na semaforu u ravnici. Kada tu dodaš pogon na 4 točka, zimske gume,... Nema zime!