Moze ljubav na daljinu?

• Začetnik teme Začetnik teme grk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
OneMoment:
...daleko od ociju daleko od srca....

U svim jezicima na svetu postoji poslovica : " daleko od ociju, daleko od srca" . Ali ja vam ovde tvrdim da nista nije pogresnije od toga , sto smo udaljeniji , blize su nam srcu ona osecanja koja pokusavamo da ugusimo i zaboravimo. Ako smo u izbeglistvu (npr.) zelimo da sacuvamo svako i najmanje secanje na nase korene, a ukoliko smo daleko od voljene osobe svako ko prodje pored nas na ulici podseca nas na nju.

edition ll

Ma moze da uspe samo ako neko pojam prevare-pomeri !!!!
tj ako neko sex za vece ne podrazumeva pod prevarom,odnosno
samo ukoliko se ucestalo ponavljanje te radnje okarakterise tako!

Jednom moze,ma i drugi put moze ali ne preteruj.....!

naturaly:
Ma moze da uspe samo ako neko pojam prevare-pomeri !!!!
tj ako neko sex za vece ne podrazumeva pod prevarom,odnosno
samo ukoliko se ucestalo ponavljanje te radnje okarakterise tako!

Jednom moze,ma i drugi put moze ali ne preteruj.....!

Znaci ti ljubav gledas samo kroz sex ? znaci ako nema sexa nema ljubavi , mozes li nekog voleti a da ga ne posedujes ni na koji nacin ? Moze li ti ljubav biti toliko jaka da ti sex ne pada na pamet bez voljene osobe, da su svi osim nje bezrazlicni i nema mesta razmisljanju o sexu sa nekim drugim kad je glava, telo, dusa svaka misao protkana njom a prevara dolazi samo ako nisi siguran u ljubav voljene ako sumnjas u sebe u nju ...

Prije koji dan sam raskrstio sa bivsom djevojkom poslije 6 godina. Veza na daljinu. Nije predaleko, ali jeste druga drzava. Veza se odavno raspadala, ali sad je konacan kraj.
Da li moze ljubav na daljinu? Naravno da moze, ali treba da se sretnu dvije srodne duse.

ja nikad nisam imo ljubav na blizu....to mi je skroz strano....e sad ljubav valjda mozhe na daljinu...mislim ta neka mazohistichka varijanta....al to i nije ljubav....mislim shta ako volish nekoga ko je npr vetj 10god u paragvaju...i kao ti ga volish...mislim...taj neko do sada mozhe biti bilo ko...to shto ti mislish je chist mazohizam...to po mojemu nije ljubav...al je lepo misliti da jeste...a i tako se zaradjuju poeni...al dobro....a veza...mozhe...valjda...al pukne jer je gadno skorz...to vishe ne poqshavam....to je bash losh trip...al u ovoj usranoj rupi...uh...pu

volim da volim:
Znaci ti ljubav gledas samo kroz sex ? znaci ako nema sexa nema ljubavi , mozes li nekog voleti a da ga ne posedujes ni na koji nacin ? Moze li ti ljubav biti toliko jaka da ti sex ne pada na pamet bez voljene osobe, da su svi osim nje bezrazlicni i nema mesta razmisljanju o sexu sa nekim drugim kad je glava, telo, dusa svaka misao protkana njom a prevara dolazi samo ako nisi siguran u ljubav voljene ako sumnjas u sebe u nju ...

Potpuno se slazem.
Problem je u tome sto vecina gleda povrsno na mnoge stvari u zivotu a pre svega na veze i ljubav uopste.
Sto je najgore, sa takvim razmisljanjem mnogi ulaze u brak pa posle varaju jedno drugo na svakom koraku.
Takodje ne vidim razlog biti sa nekim u vezi ako ces ga varati kada god ti se za to ukaze prilika,bilo da ste blizu ili daleko jedno od drugog.
Ako nekoga iskreno volis,svim svojim bicem,bez rezerve onda tu ne postoji razlog ni potreba za prevarom bilo koje vrste.
I kako vec neko rece, veza na daljinu moze da bude uspesna ali to pre svega zavisi od osecanja jer ona su osnov svega ostalog. :wink:

Evo da dodam i ja koju po pitanju ove teme...
ima nekih tacnih kometara ali sa pojedinima se i ne slazem...
Kao sto je vec neko rekao...za ljubav ne postoje granice...
Priznajem tesko je..onda kada ti najvise mozda treba partner/ka nije pored tebe...ali zasta sluzi ova danasnja tehnologija?
Nostalgija se javlja...bude svakog trena veca...ali u jednom trenu znas da se dan vaseg susreta polako blizi i zatim u sebi si srecan jer ces je/ga ponovo ugledati,zagrliti i osetiti...
Potrebno je poverenje u ljubav...moras biti otimista da ce takva veza oprstati..Bude tada i nesigurnosti,pitanja sta i gde kako..pravi izlaz iz toga...ali ljubav pobedi...Sto vise kontakta sa partnerom,telefoni,mailovi,msn sve to na neki nacin pomaze da veza uspe...razne teme...i ono sto je najglavnije mislim da partneri moraju da budu iskreni jedni prema drugome...i tako se stvara i poverenje koje je jako bitno za jednu vezu.
Zelja da voljena osoba ponovo bude u tvom zagrljaju ti daje samo vecu snagu da opstanete...
Prema tome...Ja ZNAM da takve veze mogu da opstanu i verujem u njih...

Budimo mi pobednici...i nedozvolimo da nam upravo ta daljina uskrati nase voljene...!!!

grk:
Koliko je moguce veza da ima uspeh ako oni su ma daljinu ? Moze on ili ona da bude verni i da imaju psihicnu snagu? Kazu da ljubav se proba kad budemo u daljini ! Sta vi mislite? Imate takve iskustva i neku savetu da predlazite?
Uh, imala sam 18 god kad sam probala tako neshto .. i mislila sam da ce uspeti..
..i propalo je za tri meseca. To ne znaci da u slucaju drugog para ne bi uspelo, ali treba biti spreman na sve situacije.

ja verujem da moze...nadam se
ja sam ta koja je otisla 2000km daleko pre 2 meseca-jedva cekam da ga vidim za novu godinu
srecna sam sto zivim u vremenu kad je msn dostupan
doci cu ja na ovu temu opet za jedno godinu dana da vam kazem da li moze da uspe
zamisli ja posaljem pismo- ono putuje 3 nedelje-on mi isti dan odgovori- i meni odgovor stigne posle mesec i po dana!

ako se oboje pomirite da imate nekog u svojim zivotima dok se opet ne spojite poshto u drugom sluchaju samo je pitanje vremena ko ce pre upoznati nekog i koliko ce druga osoba izbledeti ..........jel jako je teshko da oboje osecate istu kolichinu ljubavi i da oboje imate slichno mishljenje o vernosti ...........ali opet ......eto nadajte se

Imala sam ljubav na daljinu.Oboje smo bili ludo zaljubljeni jedno u drugo.Kada bi dolazio u Bg na 7 -15dana,bilo nam je fantasticno! Tako je trajalo 3 god i mi smo se mnogooo voleli!!!

Medjutim kada je dosao da zivi u Bg,trajalo je 3 meseca i puklo je.Shvatila sam da je nama bilo lepo tih 3 god,jer ON dolazi,ja zapostavljam svoje obaveze-on svoje,oboje smo dobro raspolozeni,nema mesta svadji,nezadovljstvu itd,jer tezimo da svaki trenutak provedemo zajedno i da nam bude sto lepse,jer nam je malo i tih 10 i 15 dana.Ali kada je dosao da zivi u Bg,shvatila sam koliko smo razliciti i da nismo jedno za drugo.
Veliki sam protivnik Ljubavi na daljini,jer se vi u sustini ne poznajete i samo stvarate sliku o partneru,koja je pogresna i
Mucenje je,kada bi nekog silno voleli da vidite ili poljubite,a ne mozete,jer je daleko,uh kada se setim-tesko je-!
Nikad vise nisam, niti cu imati ljubav na daljinu jer se mnogo namucis.To je moje iskustvo!

Ja se licno ne slazem sa time da veza ne moze da opstane...
kao sto vec rekoh...sve zavisi od osoba i kolikice ljubavi koj ase oseca prema partneru kao i zelji da opstanu...
Mozda je veronika u pravu za to da osoba ne moze da se upozna skroz...ali smatram da sve sto zelis da znas,saznaces!!!

Jos jednom...svakom kome je voljena osoba daleko zelim vam puno srece i da veza sto duze traje (kao i meni)...
ljubav ce da pobedi

Back