Može li visok IQ biti problem?

Da.
Obično su neprilagođeni, jer odudaraju od većine.
To, samo po sebi ne mora biti loše, ukoliko toj osobi odgovara samoća. Postoje ljudi koji ne vole društvo ( što ne znači da mrze ljude ).
Na žalost, često se ta njihova distanciranost shvata pogrešno.
Шта значи "неприлагођени"? Не занима свакога low IQ shiit.

Ко и све остало, вишак или мањак са собом носе проблеме. Они у средини (средње глуп, туп, туп) најбоље пролазе.

Imam jednu poznanicu koja navodno ima visoki IQ, ali se drogira, a pritom je fizički vrlo bolesna, ne źeli prestati s time, a drugima govori kako je to čudno što ljudi ne znaju tko je Hegel, tko je Čajkovski, tko je Diego Rivera i slično. Ima preko 40 godina i sjeća se mnogih detalja iz povijesti, zemljopisa, književnosti, vrlo često gleda dokumentarce o oružju i ratovima, ali i zadruge
дрога јест заправо (и) физичка болест :eek:

Visok IQ predstavlja ljude koji rješavaju probleme brzo, donose mudre odluke, radoznali,lako se adaptiraju,imaju zdravu logiku, uglavnom vole samoću i imaju jaku empatiju.
Vjerovatno u analizama i razmišljanjima mogu da se pogube u anksioznosti i depresiji ukoliko ne nadju način da se otrgnu i prepoznaju da su upali u zamku sopstvenih misli.

Za anksioznost je više odgovoran kreativni dio mozga a kreativnost i visok IQ ne idu paralelno tj mnogi veliki slikari su prosječne inteligencije a mnogi naučnici nemaju apsolutnog dara za umjetnost.

Ne znam. Bilo bi logično da prepametan čovjek ne može tako lako da upadne u zamku sopstvenih misli. Možda tu ima više faktora..

Možda je ključ u ADHD mozgu koji izaziva anksioznost i depresiju.
Ta povišena mentalna i fizička energija koja nam neda mira.
Tu od djetinjstva nailaziš na kritike da sjediš mirno, kritika što nisi kao drugi i gdje ti misli lutaju.
Onda postoji ADHD sa superfokusom. Gledaš tv i ne čuješ ništa oko sebe. Dozivaju te iz tog superfokusa , remete i bude gnjev u tebi.

Lako je normalnim sjediti na času ali ADHD djete kad shvati da fizički ne može iz klupe to uradi u mislima i odluta tako da ne čuje ništa oko sebe.
Tu kreće kritika da nisi nikad dobar, da sjediš na ušima i polako kreira probleme.

U gužvama ima toliko materijala za analiziranje, svjetla, fokusiraš se na jedno a dozivaju sa 5 strana i nastaje haos u glavi da te iscrpi. Zbog toga takvi ljudi polako krenu da izbjegavaju gužve i traže mir sa sobom.

ADHD mozak je analitičan, genijalan ali paralizovan u nekim situacijama tj i više podlježe tremi pa nije u stanju javno nastupati.
Polako se izoluješ da ti ne remete fokus u svom svijetu i da te ne iscrpe.

ADHD mozak ne podnosi dosadne teme već traži izazov a u društvu se uvijek razgovor spušta na nivo najglupljih pa moraš slušati kako je neko skinuo fleku sa stolnjaka..osjetiš da treperiš i hoćeš iskočiš iz svoje kože.

Čak i kad odrastu nisu za poslove gdje se mirno sjedi i imaš šefa nad glavom. Odgovara ti posao da se krećeš i da si svoj gazda. Ukoliko to ne uradiš padaš u depresiju jer to nisi ti a te frustracije vode do ispoljavanja bjesa.
E onda imaš opciju da te stave na ljekove ili skupiš snage da budeš svoj. 😅

Možda je ključ u ADHD mozgu koji izaziva anksioznost i depresiju.
Ta povišena mentalna i fizička energija koja nam neda mira.
Tu od djetinjstva nailaziš na kritike da sjediš mirno, kritika što nisi kao drugi i gdje ti misli lutaju.
Onda postoji ADHD sa superfokusom. Gledaš tv i ne čuješ ništa oko sebe. Dozivaju te iz tog superfokusa , remete i bude gnjev u tebi.

Lako je normalnim sjediti na času ali ADHD djete kad shvati da fizički ne može iz klupe to uradi u mislima i odluta tako da ne čuje ništa oko sebe.
Tu kreće kritika da nisi nikad dobar, da sjediš na ušima i polako kreira probleme.

U gužvama ima toliko materijala za analiziranje, svjetla, fokusiraš se na jedno a dozivaju sa 5 strana i nastaje haos u glavi da te iscrpi. Zbog toga takvi ljudi polako krenu da izbjegavaju gužve i traže mir sa sobom.

ADHD mozak je analitičan, genijalan ali paralizovan u nekim situacijama tj i više podlježe tremi pa nije u stanju javno nastupati.
Polako se izoluješ da ti ne remete fokus u svom svijetu i da te ne iscrpe.

ADHD mozak ne podnosi dosadne teme već traži izazov a u društvu se uvijek razgovor spušta na nivo najglupljih pa moraš slušati kako je neko skinuo fleku sa stolnjaka..osjetiš da treperiš i hoćeš iskočiš iz svoje kože.

Čak i kad odrastu nisu za poslove gdje se mirno sjedi i imaš šefa nad glavom. Odgovara ti posao da se krećeš i da si svoj gazda. Ukoliko to ne uradiš padaš u depresiju jer to nisi ti a te frustracije vode do ispoljavanja bjesa.
E onda imaš opciju da te stave na ljekove ili skupiš snage da budeš svoj. 😅
Све ово стоји осим за АДХД. Иако с лакоћом међу најбољим ђацима увијек сам имао проблема са досадом у школи. Ајде и некако кад је наставник исправан и интелигентан (ал кад није то је готово неподношљиво јер ниво интелигеције иде испод критичне тачке).

Овај свијет је далеко бољи за глупаке него за паметне. Глуп никад неће постати паметан док паметан лако може постати скроз глуп (довољно је да ради и мисли као већина :tambalamba: ).

Овај свијет је далеко бољи за глупаке него за паметне. Глуп никад неће постати паметан док паметан лако може постати скроз глуп (довољно је да ради и мисли као већина :tambalamba: ).

Glupi se oslanjaju na sreću a pametni razmišljaju o posljedicama i mogućim scenarijima za nevolju pa nikad nemaju mira.
Opet je najbolja sredina 😅

ADHD nije specifican za osobe s visokim IQ. Izmedju ostaloga osobe sa ADHD imaju urodjeni manjak dopamina (slicno kao kod perzistentnog depresivnog sindroma), sto povecava rizik od ovisnosti i treba im vise stimulacije.
Osobe s ADHD imaju generalno, slabu koncentraciju i lako je gube, medjutim kad ih nesto zainteresuje dobiju tzv “superfokus”.
Osobe s ADHD ubija rutina i dosada, i skloni subprokrastinaciji i stvari uglavnom rade u zadnji tren- upravo zbog toga sto u zadnjem trenu motivacija i izazov postaju jaki.
ADHD cesto imaju “out of box thinking” tj ponekad gledaju stcari iz drugacijeg ugla sto im nekad daje prednost.
Imaju cesto problem s mislima koji se pinavljaju, zato je korisno stimulisati um s novin stvarima i idejama- jer njih ubija stalno ponavljanje istog.

ADHD nije specifican za osobe s visokim IQ. Izmedju ostaloga osobe sa ADHD imaju urodjeni manjak dopamina (slicno kao kod perzistentnog depresivnog sindroma), sto povecava rizik od ovisnosti i treba im vise stimulacije.
Osobe s ADHD imaju generalno, slabu koncentraciju i lako je gube, medjutim kad ih nesto zainteresuje dobiju tzv “superfokus”.
Osobe s ADHD ubija rutina i dosada, i skloni subprokrastinaciji i stvari uglavnom rade u zadnji tren- upravo zbog toga sto u zadnjem trenu motivacija i izazov postaju jaki.
ADHD cesto imaju “out of box thinking” tj ponekad gledaju stcari iz drugacijeg ugla sto im nekad daje prednost.
Imaju cesto problem s mislima koji se pinavljaju, zato je korisno stimulisati um s novin stvarima i idejama- jer njih ubija stalno ponavljanje istog.

Kako se i šta onda lječi?
Jesu li anksioznost i depresija simptomi ADHD-a pa lječimio Aderolom sve ili lječimo posljedice samo?
Šta se dešava alp lječimo samo depresiju i anksioznost a uzrok svega je ADHD?

Шта значи "неприлагођени"? Не занима свакога low IQ shiit.

Ко и све остало, вишак или мањак са собом носе проблеме. Они у средини (средње глуп, туп, туп) најбоље пролазе.

Glupi ne prolaze bolje. Možda nemaju tu zbrku u glavi jer se ničim ne opterećuju ali statistički se više nesreća dešava gluplim ljudima jer nisu razmišljali o posljedicama.

.

Glupi ne prolaze bolje. Možda nemaju tu zbrku u glavi jer se ničim ne opterećuju ali statistički se više nesreća dešava gluplim ljudima jer nisu razmišljali o posljedicama.

.
Не знам ко вас али код нас је била изрека "Да ми је његова памет да се науживам свијета." Нијесу стари људи били глупи.
Проблем је што паметни људи обично склоне се у страну пред глупацима.

Не знам ко вас али код нас је била изрека "Да ми је његова памет да се науживам свијета." Нијесу стари људи били глупи.
Проблем је што паметни људи обично склоне се у страну пред глупацима.

Pa i mi smo od tog kraja na putu za Gračac pa smo imali istu izreku😉

Svi smo mi ovdje vjerovatno prosječne inteligencije. Nismo supergenijalci ali se osjećamo tako kad vidimo koliko glupog svijeta ima.
Mislim na one glupe zbog kojih nam stavljaju opomene za kemikalije i kiseline da nisu za piće.

Kako se i šta onda lječi?
Jesu li anksioznost i depresija simptomi ADHD-a pa lječimio Aderolom sve ili lječimo posljedice samo?
Šta se dešava alp lječimo samo depresiju i anksioznost a uzrok svega je ADHD?
Ima mnogo razlicitih nijansi ADHD-a, moras to s profesionalnim licem istraziti. Za ADHD se koriste stimulanti,
aderall je stimulant (slican je speedu).
Ako je anksioznost izazvana efektima ADHD-a onda aderall moze pomoci, ako je nesto drugo u pitanju onda moze odmoci.
Za anksioznost se pak koriste lekovi koji u principu smiruju.

Svi smo mi ovdje vjerovatno prosječne inteligencije. Nismo supergenijalci ali se osjećamo tako kad vidimo koliko glupog svijeta ima.
Tesko je proceniti neciju inteligenciju, i sama definicija nije konkretna i ima vise definicija, takodje inteligencija se deli na vise stavki tako da neko moze biti natprosecno inteligentan u jednoj, a los u drugoj.
Neko moze imati los audoprocesioni a dobar spatialni/vizualni kao npr ja- uvek izbegavan telefone i sve gledam s titlovima jer mi mozak bolje procesuira vizualne informacije i mnogo bolje pamtim na taj nacin.

Ima mnogo razlicitih nijansi ADHD-a, moras to s profesionalnim licem istraziti. Za ADHD se koriste stimulanti,
aderall je stimulant (slican je speedu).
Ako je anksioznost izazvana efektima ADHD-a onda aderall moze pomoci, ako je nesto drugo u pitanju onda moze odmoci.
Za anksioznost se pak koriste lekovi koji u principu smiruju.

Alli Aderall nije sedativ Ljudi ga uzimaju da bi se skoncentrisali na učenje i ne uspavljuje.

Moraću da probam jednom.

Alli Aderall nije sedativ Ljudi ga uzimaju da bi se skoncentrisali na učenje i ne uspavljuje.

Moraću da probam jednom.
Nisu dobro procitala, aderall jeste stimulant, verzija speed-a, tj supstance koja je klasifikovana kao droga i koja te moze drzati budnom vise no sto treba, ako imas anksioznost definitivno dobro porazgovarsj s strucnim licem pre no sto se odlucis da probas aderall

Ispravka prethodnog posta- hteo sam reci spatialni i vizualni a ne spatialni/vizuelni jer su razlicite stvari- spatialni je vezano za pristor i snalazenje.

Pa i mi smo od tog kraja na putu za Gračac pa smo imali istu izreku😉

Mislim na one glupe zbog kojih nam stavljaju opomene za kemikalije i kiseline da nisu za piće.
Ако ти је јако тешко изаћи на крај са просјеком онда сигурно нијеси просјек. Проблем настаје ако ти то видиш као ману и не уклапаш се у просјек.

Nisu dobro procitala, aderall jeste stimulant, verzija speed-a, tj supstance koja je klasifikovana kao droga i koja te moze drzati budnom vise no sto treba, ako imas anksioznost definitivno dobro porazgovarsj s strucnim licem pre no sto se odlucis da probas aderall

Ispravka prethodnog posta- hteo sam reci spatialni i vizualni a ne spatialni/vizuelni jer su razlicite stvari- spatialni je vezano za pristor i snalazenje.

Doktor mi je propisao Aderall 10mg davno i probala sam možda sedmicu dana. Nisam primjetila nikakvu razliku i batalila.
Znam da dehidrira i izaziva glavobolje pa me bilo strah da nastavim.

Back