Može li Srbija da promeni svet?

Schrodinger

Veoma poznat
Poruka
10.203
Naši istorijski doprinosi razvoju čovečanstva su nemerljivi a evo i primera.
- realizovali smo najuspešniji model komunizma koji nažalost nije šire zaživeo upravo zato što "svet nije Srbija" a ne obrnuto.
- sprečili smo naciste da se prošetaju do Moskve i pobede u ratu.
- najstarije poznato pismo nastalo je na ovom prostoru.
- naš naučnik Tesla je ponudio svetu slobodnu energiju i tehnološku utopiju za koju svet i dalje nije zreo.
- danas smo most između istoka i zapada i bastion zdravog razuma u moru političkog ludila.

Šta je po vama sledeće u čemu bi Srbija mogla da zablista u ovom veku? Da li je naš enormni potencijal razlog zašto smo redovno na meti moćnika koji hoće da nas sputaju i neretko uspevaju u tome?

Poslednja izmena:
- realizovali smo najuspešniji model komunizma koji nažalost nije šire zaživeo upravo zato što "svet nije Srbija" a ne obrnuto.
- naš naučnik Tesla je ponudio svetu slobodnu energiju i tehnološku utopiju za koju svet i dalje nije zreo.
- danas smo most između istoka i zapada i bastion zdravog razuma u moru političkog ludila.

Šta je po vama sledeće u čemu bi Srbija mogla da zablista u ovom veku? Da li je naš enormni potencijal razlog zašto smo redovno na meti moćnika koji hoće da nas sputaju i neretko uspevaju u tome?
Mislim da sve što si naveo je pogrešno, tj. netačno.

Pa, smatraš li da je Srbija mesijanska nacija ili ne?

Šta konkretno je netačno
Naravno da nije mesijanska nacija.
Ima dobrih ljudi kao u svakoj zemlji i gomila korova.
Ono što imamo izraženije od ostalih, to je duh prijateljstva, gostoprimstva, što je drevno nasleđe slovenizma.
Možda si to pomešao sa mesijanskim, ali to nije isto.

Najuspešniji komunizam kod nas, teško.
Ne znam kako smo sprečili naciste da stignu do Moskve, mozda sam preskočio par lekcija iz istorije.
Vinčansko pismo nije ni najstarije, niti je pismo.
Nikola Tesla nije ponudio svetu besplatnu tehnologiju, to su samo izmišljene priče.
Da je hteo to da pruži svetu, ne bi radio i stvarao u imperijalnoj sili.
Mi smo danas bedna kolonija, poltronska država kojom vlada ološokratija. Kakav bastion razuma, mi smo putujući cirkus ludaka.

EED391EB-C7FE-4641-9B96-961C4F2A193E.gif

Brkaš komunizam i socijalizam :kafa:

Ja nisam nacionalista, mislim da svi narodi ovog sveta treba da doprinose boljem životu (ne seriji). Na kom parčetu zemlje ko živi to je apsolutno nebitno, kad to svi shvate biće nam bolje. Srbija konkretno kao najstariji narod nazaduje umesto da napreduje. Srbistanci ne mogu jednu malu vlast da promene i jednog malog čoveka, eto tolika im je moć srbska.

Naravno da nije mesijanska nacija.
Ima dobrih ljudi kao u svakoj zemlji i gomila korova.
Ono što imamo izraženije od ostalih, to je duh prijateljstva, gostoprimstva, što je drevno nasleđe slovenizma.
Možda si to pomešao sa mesijanskim, ali to nije isto.

Najuspešniji komunizam kod nas, teško.
Ne znam kako smo sprečili naciste da stignu do Moskve, mozda sam preskočio par lekcija iz istorije.
Vinčansko pismo nije ni najstarije, niti je pismo.
Nikola Tesla nije ponudio svetu besplatnu tehnologiju, to su samo izmišljene priče.
Da je hteo to da pruži svetu, ne bi radio i stvarao u imperijalnoj sili.
Mi smo danas bedna kolonija, poltronska država kojom vlada ološokratija. Kakav bastion razuma, mi smo putujući cirkus ludaka.
Smijem se zbog ove zadnje recenice.😀

Back