Može li neko da mi protimači nalaze krvi i urina - hitno su me uputili u bolnicu

Alinor

Primećen član
Poruka
544
Pozdrav svima,

Može li neko od stručnih forumaša da mi protumači moje nalaze, jer malopre sam došla od lekara i uputio me je večeras hitno u bolnicu. Ne mogu otići večeras, moram sačekati ujutro, ali mi nije svejedno ... a nadam se da, ipak, nije ništa ozbiljno.

Na uputu za bolnicu piše: R31 Haematuria; non specificata

Nalaz krvi:

WBC: +14
PLT: +428

LYM %: - 102
NEUT %: +0.796
MXD#: +1.4
NEUT#: +11.4

MPV: +10.8
PCT: +0.0046

sedimentacija: 93 prvi sat

Nalaz mokraće:

glukoza: 6.01
izgled: lako zamućena
reakcija: kisela
spec.težina: MM

sediment: 30 ERY, 20 L, REKO PLOČASTIH ĆELIJA, BAKTERIJE URP.

Navela sam samo ono što odstupa od referentnih vrednosti.

Ne bih vas gnjavila, ali me je uhvatila panika što mi je dala hitni uput za bolnicu.

U urinu imas veliki broj crvenih i belih krvnih zrnaca, znaci ima krvi i ima znakova upale. Pored toga ti je povisen broj belih krvnih zrnaca u krvi i povisena je sedimentacija, sto su sve znaci da postoji neki zapaljenski proces. Pretpostavljam da uz to imas i povisenu temperaturu i bol, mozda, u ledjima ili stomaku?

Bole me leđa, imam temperaturu oko 37.5, najčešće noću, preznojavam se već par dana. Muka mi je i imam uktisak da ništa nema ukus što jedem, osim gorak.

- - - - - - - - - -

Bole me leđa, imam temperaturu oko 37.5, najčešće noću, preznojavam se već par dana. Muka mi je i imam uktisak da ništa nema ukus što jedem, osim gorak.

jel to nešto opasno, ili može tabletama?

Onda bi bilo bas dobro ako bi ipak mogla nekako da odes veceras vec do bolnice. Mislim, najverovatnije ti nece nista biti do sutra ujutru, ali sta moze biti toliko vazno veceras zbog cega ne mozes da stignes? Mislim da je tvoj doktor posumnjao da imas akutnu upalu bubrega.

Nema mi nikoga kod kuće, do jutra će se vratiti, pa će me tada odvesti (bolnica nije u mestu gde ja živim). Nemam načina da večeras odem, a bojim se sama.

Naravno.
Misliš li da je nešto opasno (za operaciju ili umiranje, ne daj bože)?

Pa pazi, sve sto ima veze sa bubregom mora da se posmatra ozbiljno, ali uz adekvatnu terapiju ne bi trebalo da bude problema. Uradice ti verovatno ultrazvuk u bolnici pa ce videti sta je problem, a tek onda moze da se kaze kako ce se leciti. Ne verujem da ce te operisati, ali opet kazem, nije nemoguce, zavisi sta je uzrok. Umiranje nek te ne brine :D

ha pa ybga sad,moze da bude od kamena,pa do upale i raka bubrega,bez ultrazvuka i rengena ne moze se gata sta je

Sta je to?

Jer nije ono kad ti sipku nabijaju u bu.lju? A nije, to je gastroskopija.

A jeste, moze rak da bude, moze da bude i psihoza pa da sve umislila da ima i sama ovde namerno napisala krive podatke jer ima Minhauzena pride. :roll: :mrgreen:

Naravoucenije - Nikada preplasenom pacijentu napamet, posle prvog obracanja ne pominjati neki rak. Vec su ga i sami izguglali koji god sajt na Guglu otvorili i uvereni su 95% da ga imaju, sada traze samo potvrde po forumima - "da imas 100%" :rtfm:

Cak iako joj rekose lekari na forumu da nije rak 100% a nje nema jos uvek da se javi da je ziva, iako proslo 24h :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Poslednja izmena:
Da ako joj rekla dva nicka da ga nema onda ga sigurno nema.Pa ko vam reko da nemate? Pa ponocniJahac,on je doktor na tom i tom forumu.
Vidis kako je nevaspitana samo ovim dvoma se zahvalila jer joj rekli sta ona zeli da cuje...

Ma sta pricas ti, covece? Prvo, niko nije rekao da ima ili nema rak. Drugo, nismo joj rekli sta zeli da cuje nego ono sto se moze zakljuciti iz datih informacija.
Ali evo, hvala i tebi, ako ti to toliko znaci.

Da se javim :)
Ispalili su me iz bolnice jer tamo nešto nemaju (nešto za neki aparat), ali su me uputili da mogu obaviti sve pretrage u nekoj privatnoj klinici ...
Ukratko, temperatura mi je prisutna, bole me leđa, muka mi je, ne mogu jesti ... pa sam zakazala za ponedeljak u toj privatnoj.

Ma sta nemaju? Gel? Nisu smeli to da urade!

Lekar te je HITNO uputio u bolnicu!
Nista, sacekaj do 23... u međuvremenu redovno nam se javljaj.
fool2.gif

Da se javim :)
Ispalili su me iz bolnice jer tamo nešto nemaju (nešto za neki aparat), ali su me uputili da mogu obaviti sve pretrage u nekoj privatnoj klinici ...
Ukratko, temperatura mi je prisutna, bole me leđa, muka mi je, ne mogu jesti ... pa sam zakazala za ponedeljak u toj privatnoj.

Која је болница у питању, у ком граду?

Kako smeju ovi drzavni da te upucuju na privatnike, to po zakonu se valjda tretira kao prekrsaj i navodjenje bolesnika zbog zaradjivanja para. Mozda mozes i da ih jos tuzis.
Za neke vecito nemaju "nesto" i ne mogu da odrade, a za pojedine uvek ima sve i moze.

Gde ti zivis bre!
Pa meni pokojni otac kad je slomio kuk i odvezemo ga ja i brat na Bezanijsku Kosu i tamo nam ladno(nama onako zbunjenima) doktor da vizit kartu coveka u nekakvom stanu na NBG koji bukvalno prodaje kukove i ostale delove tela za ortopediju. Mi sta cemo kupimo kuk da ga ugrade a kasnije smo culi da je mogao besplatno da dobije ili da se refundiraju troskovi kupovine. Naravno nista od toga.

p.s i danas sam ubedjen kad pricam o tome sa bratom da je isti taj "dr" koji nam je dao vizit kartu u bolnici u stvari onaj prodavac kukova i ostalog iz stana na Novom Beogradu.

Back