Moze li neko biti nacionalni heroj neke drzave ako u njegovo vreme ta drzava nije postojala?

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.713
Medjunarodna istorija kao nauka kaže da se Srbin Đurađ Kastriot borio protiv otomanskog carstva. Takodje medjunarodna istorija kao nauka kaže da tada kada se rodio i ziveo doticni srpski junak Albanija nije ni postojala. I onda se postavlja logicno pitanje kako je on onda danas postao albanski nacionalni heroj i kako je njegov grb postala albanska zastava ako Albanija do pre 1920 godine nikad nije postojala kao drzava?

Zataškavanje srpske istorije i izmišljanje albanske, hrvatske, makedonske i bosanske istorije je počelo na berlinskom kongresu, a glavni zagovarač svega je bila Austrougarska kojoj je smetala jaka Srbija!

Albanija kao drzava se rodila na inicijativu Austrougarske 1920 godine. Pre toga Albanija kao drzav nikad nije postojala niti je postojao albanac kao nacionalni pojam. Do pre toga na teritoriji Albanije danasnje bila je Turska drzava a pre toga Srpska drzava.

Medjunarodna istorija kao nauka kaže da se Srbin Đurađ Kastriot borio protiv otomanskog carstva. Takodje medjunarodna istorija kao nauka kaže da tada kada se rodio i ziveo doticni srpski junak Albanija nije ni postojala. I onda se postavlja logicno pitanje kako je on onda danas postao albanski nacionalni heroj i kako je njegov grb postala albanska zastava ako Albanija do pre 1920 godine nikad nije postojala kao drzava?

Zataškavanje srpske istorije i izmišljanje albanske, hrvatske, makedonske i bosanske istorije je počelo na berlinskom kongresu, a glavni zagovarač svega je bila Austrougarska kojoj je smetala jaka Srbija!

Albanija kao drzava se rodila na inicijativu Austrougarske 1920 godine. Pre toga Albanija kao drzav nikad nije postojala niti je postojao albanac kao nacionalni pojam. Do pre toga na teritoriji Albanije danasnje bila je Turska drzava a pre toga Srpska drzava.
Hahahah srpski junak. Je l to mislis na konjak

To se na engleskom zove bias. Tvoj negativizam prema celoj jednoj grupi ljudi zbog njihovog porekla su već i drugi zapažali. Ne menja stvar što su u pitanju Srbi.
Hajde ti meni reci o bias-u. Gdje ti vidis negativizam prema cijeloj grupi u tome sto mi je smijesno da neko misli da je djerdj kastriot srpski junak . A znam dobro da nijedan Srbin ne misli da je on Srpski nacionalni junal vec poneki Srbin misli da je doticni porjeklom Srbin. A meni nema nista milije nego kad sjednem s nekim Albancem pa im kazem da je Djerdj sebe smatrao Epirotom i postoje dokumenti o tome. To je srednjo vijek ej. Sad izgleda moram i tebi

Bio je pravi Osmanlija, poreklom Srbin. Odlučio se čovek za Carigrad
Eto Sad pravi Osmanlija. Znaci , onaj Beric sto se bori za Rusiju je pravi Rusijanac, poreklom Srbin. Poreklom znaci ne mora biti Srbin je l ja grijesim?
A djerd kastrioti koji se bori za koga i porjeklom je sta?

А да ви прво дефинишете шта би му то национални херој био, који би били критеријуми за одређивање тако нечег, па да онда то примените на поједине личности.
Некима је и Павелић национални херој.

Back